'İsimsizler hareketi'ne 24 gözaltı

GÜNDEM 25.09.2020 - 13:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

'İsimsizler hareketi'ne 24 gözaltı

Sosyal medyada 'İsimsizler hareketi' olarak bilinin 24 kişi bugün gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Tamer Doğan, Perihan Koca, Temel Demirer, Defne Halman, Hakan Gülseven ve Özen Kulaçoğlu gibi isimler var. Gazeteci Hakan Gülseven ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Sosyal medyada ‘İsimsizler hareketi’ olarak bilinen grubun 24 üyesi bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla alınan gözaltı kararının gerekçesi ise, ‘provakatif paylaşımlar ve devlet büyüklerine hakaret.’ 4 GÜN GÖZALTI SÜRESİ Gözaltına alınanlar arasında  Tamer Doğan, Perihan Koca, Temel Demirer, Defne Halman ve Özen Kulaçoğlu gibi isimler de bulunuyor. Soruşturmayı Siber Suçlar Birimi yürütürken gözaltına alınanlar hakkında 4 gün gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Pazartesi günü savcılığa çıkartılmaları beklenen 24 kişinin İstanbul Vatan Emniyeti’nde ifadeleri bugün alınacak.   GÜLSEVEN SERBEST BIRAKILDI Sabah saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven ise daha sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra Birgün‘e konuşan Gülseven, “Bir Twitter hesabından ve Telegram grubundan suç çıkarılmaya çalışıldı” dedi. Gülseven, “Buradan bir suç çıkar mı? Muhalif olan her şeyi suç haline getirmeye çalışıyorlar. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsimsizlere yönelik birtakım ifadeler kullanmıştı. Soylu’nun ifadelerinden sonra böyle bir uygulamayla karşılaştık” ifadelerini kullandı. Demirer’in gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Sibel Özbudun Demirer, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı. Gülseven de “Yine gidiyoruz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. TAYLAN KULAÇOĞLU’NUN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI Balıkesir Ayvalık’ta 17 Mayıs günü gözaltına alınan ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun evine de polis baskın düzenledi. Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu gözaltına alındı. Bu sabah Twitter’dan paylaşım yapan anne Saliha Kulaçoğlu, “Evimizi polis bastı an itibari ile kızım Özen gözaltına alındı arama devam ediyor…” ifadeleriyle polis baskınını duyurdu. Özen Kulaçoğlu ise paylaşımında, “20 tane polis bastı, gözaltına alınıyorum evden” dedi. NE OLMUŞTU? “İsimsizler Hareketi” adı altında başlattıkları sosyal medya hareketi nedeniyle hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven 17 Mayıs’ta gözaltına alındı. Kulaçoğlu ve Gülseven, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından 19 Mayıs’ta serbest bırakıldı. Savcılığın serbest bırakılmasına itiraz etmesi üstüne Ayvalık’taki evinden tekrar gözaltına alınan Kulaçoğlu, çıkarıldığı mahkemece 20 Mayıs’ta tutuklandı. Ötekilerin Hukuk Bürosu avukatı Tamer Doğan da gözaltına alınan arasında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)
Sosyal medyada 'İsimsizler hareketi' olarak bilinin 24 kişi bugün gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Tamer Doğan, Perihan Koca, Temel Demirer, Defne Halman, Hakan Gülseven ve Özen Kulaçoğlu gibi isimler var. Gazeteci Hakan Gülseven ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Sosyal medyada ‘İsimsizler hareketi’ olarak bilinen grubun 24 üyesi bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla alınan gözaltı kararının gerekçesi ise, ‘provakatif paylaşımlar ve devlet büyüklerine hakaret.’

4 GÜN GÖZALTI SÜRESİ

Gözaltına alınanlar arasında  Tamer Doğan, Perihan Koca, Temel Demirer, Defne Halman ve Özen Kulaçoğlu gibi isimler de bulunuyor. Soruşturmayı Siber Suçlar Birimi yürütürken gözaltına alınanlar hakkında 4 gün gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Pazartesi günü savcılığa çıkartılmaları beklenen 24 kişinin İstanbul Vatan Emniyeti’nde ifadeleri bugün alınacak.

 

GÜLSEVEN SERBEST BIRAKILDI

Sabah saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven ise daha sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra Birgün‘e konuşan Gülseven, “Bir Twitter hesabından ve Telegram grubundan suç çıkarılmaya çalışıldı” dedi. Gülseven, “Buradan bir suç çıkar mı? Muhalif olan her şeyi suç haline getirmeye çalışıyorlar. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsimsizlere yönelik birtakım ifadeler kullanmıştı. Soylu’nun ifadelerinden sonra böyle bir uygulamayla karşılaştık” ifadelerini kullandı.

Demirer’in gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Sibel Özbudun Demirer, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı.

Gülseven de “Yine gidiyoruz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı.

TAYLAN KULAÇOĞLU’NUN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir Ayvalık’ta 17 Mayıs günü gözaltına alınan ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun evine de polis baskın düzenledi. Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu gözaltına alındı.

Bu sabah Twitter’dan paylaşım yapan anne Saliha Kulaçoğlu, “Evimizi polis bastı an itibari ile kızım Özen gözaltına alındı arama devam ediyor…” ifadeleriyle polis baskınını duyurdu. Özen Kulaçoğlu ise paylaşımında, “20 tane polis bastı, gözaltına alınıyorum evden” dedi.

NE OLMUŞTU?

“İsimsizler Hareketi” adı altında başlattıkları sosyal medya hareketi nedeniyle hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven 17 Mayıs’ta gözaltına alındı.

Kulaçoğlu ve Gülseven, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından 19 Mayıs’ta serbest bırakıldı.
Savcılığın serbest bırakılmasına itiraz etmesi üstüne Ayvalık’taki evinden tekrar gözaltına alınan Kulaçoğlu, çıkarıldığı mahkemece 20 Mayıs’ta tutuklandı.

Ötekilerin Hukuk Bürosu avukatı Tamer Doğan da gözaltına alınan arasında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.