Böcek’e zatürre aşısı yapıldı mı ?

GÜNDEM 28.09.2020 - 14:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Böcek’e zatürre aşısı yapıldı mı ?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yaklaşık 1.5 ay tedavi gördüğü özel hastaneyle ilgili ‘ihmal iddiaları’, akıllara pandemi öncesinde de çeşitli vesilelerle bu hastanede tedavi gören CHP’li başkanın ‘kronik astım’ı bilinmesine rağmen zatürre aşısı yapılıp yapılmadığı sorusunu akıllara getirdi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 17 Ağustos’ta başlayan korona tedavisi aralıksız sürerken, bu süreçte yaklaşık 1.5 ay tedavi gördüğü özel hastaneyle ilgili ortaya atılan ‘ihmal’ iddiaları kafaları karıştırdı. Sözkonusu hastaneden geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilen Başkan Böcek’in sözkonusu özel hastanede mantar enfeksiyonu kaptığı ve bunun A.Ü. Hastanesi’ndeki tetkiklerde ortaya çıktığı iddiası gündeme bomba gibi düşşerken, kafalarda yeni soru işaretlerine de yolaçtı. Başkan Böcek’in sağlık hizmeti için sürekli sözkonusu özel hastaneyi kullandığını ve son olarak pandemi öncesi grip olarak yine bu hastanede birkaç gün yatarak tedavi olduğunu hatırlatanlar, “Başkan Böcek’in kronik astımı olduğu biliniyordu. Sağlık hizmeti aldığı bu hastanede Böcek’e zatürre aşısı yapılmış mıydı ?” sorusunu gündeme getirdi.   AYNI DOKTOR İLGİLENDİ Adı geçen hastanede Başkan Böcek’e bakan doktorun korona olduktan sonra da yine Böcek’in tedavisiyle ilgilendiğini belirten aynı çevrelerde, “Bizzat kendi hastası olan Başkan Böcek’in kronik olduğu söylenen astımını bilmemelerine imkan yok. Dolayısıyla zatürre aşısının yapılmış olması lazım. Ancak yapılmadığına ilişkin söylentiler var. Eğer yapılmamışsa bu çok korkunç bir ihmaldir ve gereği yapılmalıdır” yorumları yapıldı. Öte yandan, dün birçok basın ve medya kuruluşunda gündeme getirilen ‘ihmal’ iddialarıyla ilgili haberlerde de, Başkan Böcek’in A.Ü Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde kanında mantar enfeksiyonuna rastlandığı belirtildi. Bu durumun uzun süre tedavi gördüğü özel hastaneden kaynaklandığı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın devreye girmesi sonucu bu hastaneden Akdeniz Üniversite Hastanesi’ne nakledildiği öne sürüldü.  ÖNLEM ALINMALIYDI Yine aynı haberlere göre, bir çeşit hastane mikrobu olan mantar enfeksiyonunun uzun süre cihaza bağlı kalan hastalarda meydana gelebileceğini belirten uzmanlar, hastanenin bunu bilerek uzun süreli tedavide önlem alması gerektiğini, koronavirüs tedavisi gören ve akciğerlerinde büyük hasar ortaya çıkan Başkan Muhittin Böcek’te bu önlemin alınmamasını büyük bir hata olarak yorumladı. Sözkonusu haberlerde, Başkan Böcek’in tedavisinde ihmali olduğu öne sürülen özel hastane hakkında Sağlık bakanlığı’nca soruşturma başlatıldığı da vurgulandı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yaklaşık 1.5 ay tedavi gördüğü özel hastaneyle ilgili ‘ihmal iddiaları’, akıllara pandemi öncesinde de çeşitli vesilelerle bu hastanede tedavi gören CHP’li başkanın ‘kronik astım’ı bilinmesine rağmen zatürre aşısı yapılıp yapılmadığı sorusunu akıllara getirdi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 17 Ağustos’ta başlayan korona tedavisi aralıksız sürerken, bu süreçte yaklaşık 1.5 ay tedavi gördüğü özel hastaneyle ilgili ortaya atılan ‘ihmal’ iddiaları kafaları karıştırdı. Sözkonusu hastaneden geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilen Başkan Böcek’in sözkonusu özel hastanede mantar enfeksiyonu kaptığı ve bunun A.Ü. Hastanesi’ndeki tetkiklerde ortaya çıktığı iddiası gündeme bomba gibi düşşerken, kafalarda yeni soru işaretlerine de yolaçtı. Başkan Böcek’in sağlık hizmeti için sürekli sözkonusu özel hastaneyi kullandığını ve son olarak pandemi öncesi grip olarak yine bu hastanede birkaç gün yatarak tedavi olduğunu hatırlatanlar, “Başkan Böcek’in kronik astımı olduğu biliniyordu. Sağlık hizmeti aldığı bu hastanede Böcek’e zatürre aşısı yapılmış mıydı ?” sorusunu gündeme getirdi.

 
AYNI DOKTOR İLGİLENDİ

Adı geçen hastanede Başkan Böcek’e bakan doktorun korona olduktan sonra da yine Böcek’in tedavisiyle ilgilendiğini belirten aynı çevrelerde, “Bizzat kendi hastası olan Başkan Böcek’in kronik olduğu söylenen astımını bilmemelerine imkan yok. Dolayısıyla zatürre aşısının yapılmış olması lazım. Ancak yapılmadığına ilişkin söylentiler var. Eğer yapılmamışsa bu çok korkunç bir ihmaldir ve gereği yapılmalıdır” yorumları yapıldı. Öte yandan, dün birçok basın ve medya kuruluşunda gündeme getirilen ‘ihmal’ iddialarıyla ilgili haberlerde de, Başkan Böcek’in A.Ü Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde kanında mantar enfeksiyonuna rastlandığı belirtildi. Bu durumun uzun süre tedavi gördüğü özel hastaneden kaynaklandığı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın devreye girmesi sonucu bu hastaneden Akdeniz Üniversite Hastanesi’ne nakledildiği öne sürüldü. 

ÖNLEM ALINMALIYDI
Yine aynı haberlere göre, bir çeşit hastane mikrobu olan mantar enfeksiyonunun uzun süre cihaza bağlı kalan hastalarda meydana gelebileceğini belirten uzmanlar, hastanenin bunu bilerek uzun süreli tedavide önlem alması gerektiğini, koronavirüs tedavisi gören ve akciğerlerinde büyük hasar ortaya çıkan Başkan Muhittin Böcek’te bu önlemin alınmamasını büyük bir hata olarak yorumladı. Sözkonusu haberlerde, Başkan Böcek’in tedavisinde ihmali olduğu öne sürülen özel hastane hakkında Sağlık bakanlığı’nca soruşturma başlatıldığı da vurgulandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.