Babasının adı yetti

GÜNDEM 28.09.2020 - 15:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Babasının adı yetti

AKP’nin Demre kongresinde alışılmışın dışında iki adaylı bir seçim yapıldı. İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın desteklediği mevcut başkan Mehmet Koparıcı’nın karşısına, babası merhum Hamza Taş’ın yakın arkadaşı olduğu bilinen ve 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış Bayram Arıcı çıktı. Arıcı seçimi 16 oy farkla kazandı.

haberimizvar.net- AKP Demre İlçe Kongresi, Demre Belediyesi Kapalı Halk Pazarı'nda yapıldı. Kongreye Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Kemal Çelik, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, eski milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Demre Belediye Başkanı İYİ Parti'li Okan Kocakaya, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Geyik Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, AKP Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, SP Demre İlçe Başkanı Nuri Tural, belediye meclisi üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.   İTİRAZINI DİVAN KABUL ETMEDİ Divan başkanlığını Uşak eski Milletvekili Alim Tunç’un yaptığı kongre, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından AKP Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, milletvekilleri ve AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından da seçimlere geçildi. Divana iki liste verilmesi üzerine mevcut başkan Mehmet Koparıcı, iki adayın çıkmasının yanlış olduğu itirazında bulundu. Ancak divan her iki listeyi de kabul etti. Seçimde AKP Demre İlçe Başkanlığı'na kayıtlı 400 delegenin 324'ü oy kullandı. Geçerli olan 320 oyun 168'ini alan Bayram Arıcı, AK Parti Demre İlçe Başkanı olurken, mevcut Başkan Mehmet Koparıcı ise 152 oyda kaldı. YÖNETİM LİSTESİNDE BİLE ZORLANDI Bayram Arıcı'nın ilçe yönetimi; Hakkı İbik, Mehmet Darıcı, Abdullah Durdemir, Münir Saba Sarıer Cengiz, Yusuf Çelik, Hüseyin Eren, Mustafa Çulcu, Abdullah Sarıgedik, Mutlu Uslu, Ramazan Nalbant, Hülya Karakehya, Bilal Arıkan, Mustafa Orkun Sarıca ve Ahmet İrbeç'ten oluştu. İl kongresi delegeliklerine Bayram Arıcı, Süleyman Topcu, Mehmet Topaloğlu, Münir Açıkgöz, Ünal Arıkan, Osman Yıldırım, Barış Kapar, Orhan Avcı, Serhat Özkan, Salih Sarıca, Turgut Çulcu, Nail Oktaroğlu seçildi. Bu arada, mevcut başkan Mehmet Koparıcı’nın yönetim listesi oluşturmada zorlandığı, hatta bazı isimleri istemedikleri halde listesine yazdığı öne sürüldü. Bu isimlerden Bayram Arıcı’nın da listesinde olan Hakkı İbik ile Hülya Karakehya’nın divana dilekçe vererek Koparıcı’nın listesinden çıkarılmalarını istedikleri öğrenildi.  ARICI HAMZA TAŞ’IN ÖĞRENCİSİ Öte yandan, AKP’nin efsanevi il başkanı merhum Hamza Taş’ın öğrencisi ve en yakın arkadaşlarından biri olan Hamza Taş döneminde 3 kez ilçe başkanlığı yapan Bayram Arıcı’nın İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın adayı Mehmet Koparıcı’yı mağlup etmesi, “Rahmetli Hamza Taş’ın adı bile oğlunu yenmeye yetti” yorumlarının yapılmasına neden oldu. 
AKP’nin Demre kongresinde alışılmışın dışında iki adaylı bir seçim yapıldı. İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın desteklediği mevcut başkan Mehmet Koparıcı’nın karşısına, babası merhum Hamza Taş’ın yakın arkadaşı olduğu bilinen ve 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış Bayram Arıcı çıktı. Arıcı seçimi 16 oy farkla kazandı.

haberimizvar.net- AKP Demre İlçe Kongresi, Demre Belediyesi Kapalı Halk Pazarı'nda yapıldı. Kongreye Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Kemal Çelik, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, eski milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Demre Belediye Başkanı İYİ Parti'li Okan Kocakaya, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Geyik Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, AKP Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, SP Demre İlçe Başkanı Nuri Tural, belediye meclisi üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

 
İTİRAZINI DİVAN KABUL ETMEDİ

Divan başkanlığını Uşak eski Milletvekili Alim Tunç’un yaptığı kongre, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından AKP Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, milletvekilleri ve AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından da seçimlere geçildi. Divana iki liste verilmesi üzerine mevcut başkan Mehmet Koparıcı, iki adayın çıkmasının yanlış olduğu itirazında bulundu. Ancak divan her iki listeyi de kabul etti. Seçimde AKP Demre İlçe Başkanlığı'na kayıtlı 400 delegenin 324'ü oy kullandı. Geçerli olan 320 oyun 168'ini alan Bayram Arıcı, AK Parti Demre İlçe Başkanı olurken, mevcut Başkan Mehmet Koparıcı ise 152 oyda kaldı.

YÖNETİM LİSTESİNDE BİLE ZORLANDI
Bayram Arıcı'nın ilçe yönetimi; Hakkı İbik, Mehmet Darıcı, Abdullah Durdemir, Münir Saba Sarıer Cengiz, Yusuf Çelik, Hüseyin Eren, Mustafa Çulcu, Abdullah Sarıgedik, Mutlu Uslu, Ramazan Nalbant, Hülya Karakehya, Bilal Arıkan, Mustafa Orkun Sarıca ve Ahmet İrbeç'ten oluştu. İl kongresi delegeliklerine Bayram Arıcı, Süleyman Topcu, Mehmet Topaloğlu, Münir Açıkgöz, Ünal Arıkan, Osman Yıldırım, Barış Kapar, Orhan Avcı, Serhat Özkan, Salih Sarıca, Turgut Çulcu, Nail Oktaroğlu seçildi. Bu arada, mevcut başkan Mehmet Koparıcı’nın yönetim listesi oluşturmada zorlandığı, hatta bazı isimleri istemedikleri halde listesine yazdığı öne sürüldü. Bu isimlerden Bayram Arıcı’nın da listesinde olan Hakkı İbik ile Hülya Karakehya’nın divana dilekçe vererek Koparıcı’nın listesinden çıkarılmalarını istedikleri öğrenildi. 

ARICI HAMZA TAŞ’IN ÖĞRENCİSİ
Öte yandan, AKP’nin efsanevi il başkanı merhum Hamza Taş’ın öğrencisi ve en yakın arkadaşlarından biri olan Hamza Taş döneminde 3 kez ilçe başkanlığı yapan Bayram Arıcı’nın İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın adayı Mehmet Koparıcı’yı mağlup etmesi, “Rahmetli Hamza Taş’ın adı bile oğlunu yenmeye yetti” yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.