‘Bu ayıp hepimizin, utanın !’

GÜNDEM 01.10.2020 - 11:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Bu ayıp hepimizin, utanın !’

İYİ Parti Antalya kurucu üyelerinden olan ve geçtiğimiz günlerde il yönetim kurulu yedek üyeliğinden istifasıyla gündeme gelen Derya Dalmaz, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri için yurt yapılmak üzere kamulaştırılan alanda rezidans inşaatının başlamasını ve bu duruma İYİ Parti il yönetiminin sessiz kalmasını eleştirdi. Dalmaz, “Bu ayıp hepimizin, utanın” diye seslendi.

haberimizavar.net- İYİ Parti Antalya kurucuları olarak milletin malının, millete hizmet etmesi için yola çıktıklarına dikkat çeken Dalmaz, “Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesi’ndeki Akdeniz Üniversitesi’ne ait, geçmişte üniversite adına eğitim kuruluşları için kamulaştırılan araziye özel bir şirket resmen el koydu. Önce Milli Emlak, ardından TOKİ eliyle bir inşaat firmasına ihale edilen arazide şu anda 12 bloklu 11 katlı rezidanslar yükselmeye başladı. Arazi 90 gün içerisinde önce Milli Emlak’a oradan TOKİ’ye, ardından da TOKİ tarafından ihale ile özel bir inşaat firmasına verilmiş, İYİ Parti Kurucu Üyesi olarak bu duruma tepkisiz kalınması hepimizi derinden üzmüştür. İYİ Parti Antalya Kurucuları olarak milletin malının, millete hizmet etmesi için çıktığımız yolda bugün bizi üzen bir başka olay ise bugünkü yönetimin bu konu hakkında henüz hiçbir açıklama yapmamış olmasıdır” dedi. İYİ PARTİ’DEN SES YOK ! “Bir kurucu olarak buna vicdanım el vermediği ve bir eğitim kurumunun ranta kurban edilmesinin hesabını sormak için bu açıklamayı yapıyorum” diyen Dalmaz devamında şunları dile getirdi: “Özellikle gelecekte öğrencileri adına güzel işlere imza atılması için kullanılacak olan arazide, Akdeniz Üniversitesi’nin maalesef hiçbir hissesi kalmamıştır. 1982 yılında kurulan ve tapulu arazisi AKP iktidarı tarafından resmen ranta kurban edilen üniversitenin bu arsasına çok katlı binalar yapılmaya başlanmış ve Antalya’da kamuoyunun güvendiği İYİ Parti teşkilatından bir ses duyulmamıştır. Bugün gelinen noktada İYİ Parti Antalya Kurucu Üyesi olarak üniversite arazisi başta olmak üzere, kentimizin yeşil alanlarını, plajlarını, kıyılarını, ormanını tehdit eden ve eğitimi, bilimi zarara uğratan yağmaya son verin diyoruz!”
İYİ Parti Antalya kurucu üyelerinden olan ve geçtiğimiz günlerde il yönetim kurulu yedek üyeliğinden istifasıyla gündeme gelen Derya Dalmaz, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri için yurt yapılmak üzere kamulaştırılan alanda rezidans inşaatının başlamasını ve bu duruma İYİ Parti il yönetiminin sessiz kalmasını eleştirdi. Dalmaz, “Bu ayıp hepimizin, utanın” diye seslendi.

haberimizavar.net- İYİ Parti Antalya kurucuları olarak milletin malının, millete hizmet etmesi için yola çıktıklarına dikkat çeken Dalmaz, “Konyaaltı İlçesi Arapsuyu Mahallesi’ndeki Akdeniz Üniversitesi’ne ait, geçmişte üniversite adına eğitim kuruluşları için kamulaştırılan araziye özel bir şirket resmen el koydu. Önce Milli Emlak, ardından TOKİ eliyle bir inşaat firmasına ihale edilen arazide şu anda 12 bloklu 11 katlı rezidanslar yükselmeye başladı. Arazi 90 gün içerisinde önce Milli Emlak’a oradan TOKİ’ye, ardından da TOKİ tarafından ihale ile özel bir inşaat firmasına verilmiş, İYİ Parti Kurucu Üyesi olarak bu duruma tepkisiz kalınması hepimizi derinden üzmüştür. İYİ Parti Antalya Kurucuları olarak milletin malının, millete hizmet etmesi için çıktığımız yolda bugün bizi üzen bir başka olay ise bugünkü yönetimin bu konu hakkında henüz hiçbir açıklama yapmamış olmasıdır” dedi.

İYİ PARTİ’DEN SES YOK !
“Bir kurucu olarak buna vicdanım el vermediği ve bir eğitim kurumunun ranta kurban edilmesinin hesabını sormak için bu açıklamayı yapıyorum” diyen Dalmaz devamında şunları dile getirdi: “Özellikle gelecekte öğrencileri adına güzel işlere imza atılması için kullanılacak olan arazide, Akdeniz Üniversitesi’nin maalesef hiçbir hissesi kalmamıştır. 1982 yılında kurulan ve tapulu arazisi AKP iktidarı tarafından resmen ranta kurban edilen üniversitenin bu arsasına çok katlı binalar yapılmaya başlanmış ve Antalya’da kamuoyunun güvendiği İYİ Parti teşkilatından bir ses duyulmamıştır. Bugün gelinen noktada İYİ Parti Antalya Kurucu Üyesi olarak üniversite arazisi başta olmak üzere, kentimizin yeşil alanlarını, plajlarını, kıyılarını, ormanını tehdit eden ve eğitimi, bilimi zarara uğratan yağmaya son verin diyoruz!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.