İYİ Parti’de işler hiç iyi gitmiyor

GÜNDEM 02.10.2020 - 11:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İYİ Parti’de işler hiç iyi gitmiyor

Türk siyasi tarihinin en renkli simalarından merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Siyasette bazen 24 saat bile uzundur…” demişti. Son seçimlerin parlayan ylıldızı İYİ Parti’de şu sıralar yaşananları görünce bu sözün ne kadar isabetli olduğunu bir kere daha teyid etmiş olduk… Henüz çok kısa bir mazisi olmasına rağmen girdiği ilk seçimde başarılı olan ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri 2’inci olağan kurultay öncesinde de iyi bir hava yakalayan İYİ Parti, kurultayda gün yüzüne çıkan Koray Aydın rahatsızlığı ile bir anda adeta altüst oldu…   Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü köşesinde Koray Aydın’ın ‘liste’ hamlesiyle asıl hedefinin Meral Akşener olduğunu, Aydın’ın A kşener’I iki arada bir derede bıraktığını öne sürdü. Niyet okuyucu değiliz. Gerçekten Selvi’nin iddia ettiği gibi hedefteki isim Akşener midir bilemem ancak görünün o ki, pandemi döneminin yıldızı olan İYİ Parti lideri, bugünlerde partisinde enaz Koray Aydın kadar tartışılır oldu. Neticede, Genel İdare Kurulu (GİK) seçimlerinde yaşanan ‘Oy verilmeyecekler listesi’ ile önce krize, ardından isyana dönüşen bu rahatsızlık partiyi neredeyse dağılma noktasına getirdi. Bu benim öngörüm filan değil.  Herşey herkesin gözü önünde yaşanıyor…  Nitekim bugün Koray Aydın’ın partiyi ele geçirmeye çalıştığına inanan ve bu yolda her türlü entrikaya başvurduğunu düşünen önemli bir kesim var partide. Geçtiğimiz günlerde 18 milletvekilinin Koray Aydın’a karşı ‘birlikte hareket etme’ kararı aldıkları, aralarından sözcü olarak seçtikleri iki arkadaşlarını genel başkan Meral Akşener’e gönderdikleri basına, medyaya da yansıdı zaten.  Tabanda da, ‘Sözümüz Var Hareketi’ adıyla bir oluşum ortaya çıktı. Gerek milletvekillerinin, gerekse bu oluşumda yeralan partililerin Akşener’den istedikleri/bekledikleri ise Koray Aydın’ın divana alınmaması ve pasifize edilmesiydi. Ancak dün açıklanan divanda Aydın yine Teşkilat Başkanı olarak görevlendirilince parti içindeki muhalefet ile Akşener arasında ipler kopma noktasına geldi. Sosyal medyada artık daha sert ifadeler kullanılıyor, muhalif milletvekillerine ‘istifa’ çağrıları yapılıyor dünden beri.  İYİ Parti’de yaşanan ve ulusal medyaya da konu olan tepkiler il ve ilçelerde de aynı hız ve yoğunlukla büyüyor. Dün ‘Sözümüz Var hareketi’nin Antalya’daki önderi Avukat Rıdvan Yıldız gün boyu yoptığı paylaşımlarla ‘bu işin artık bittiği’ne işaret etti. Yıldız, bir paylaşımında, “Değerli Vekillerimize tabanın sesine kulak vererek onurlarını korumalarını istirham ederiz.Tek Yol İstifa” ifadelerini kullandı.  Koray Aydın muhalifi milletvekillerinin tabandan gelen ‘istifa’ çağrılarına nasıl bir yanıt vereceklerini, nasıl bir tutum izleyeceklerini bilmiyoruz. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre, bu milletvekilleri ‘şimdilik’ istifayı düşünmüyor. Genel Başkan Akşener’e bağlı olduklarını, Koray Aydın konusunda ise ‘izlemede’ kalacaklarını belirtiyor.  Tabi ‘şimdilik’.. Yarın ve yarından sonra neler olacak, bunu da bekleyip göreceğiz…

Türk siyasi tarihinin en renkli simalarından merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Siyasette bazen 24 saat bile uzundur…” demişti. Son seçimlerin parlayan ylıldızı İYİ Parti’de şu sıralar yaşananları görünce bu sözün ne kadar isabetli olduğunu bir kere daha teyid etmiş olduk…

Henüz çok kısa bir mazisi olmasına rağmen girdiği ilk seçimde başarılı olan ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri 2’inci olağan kurultay öncesinde de iyi bir hava yakalayan İYİ Parti, kurultayda gün yüzüne çıkan Koray Aydın rahatsızlığı ile bir anda adeta altüst oldu…
 
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü köşesinde Koray Aydın’ın ‘liste’ hamlesiyle asıl hedefinin Meral Akşener olduğunu, Aydın’ın A kşener’I iki arada bir derede bıraktığını öne sürdü. Niyet okuyucu değiliz. Gerçekten Selvi’nin iddia ettiği gibi hedefteki isim Akşener midir bilemem ancak görünün o ki, pandemi döneminin yıldızı olan İYİ Parti lideri, bugünlerde partisinde enaz Koray Aydın kadar tartışılır oldu. Neticede, Genel İdare Kurulu (GİK) seçimlerinde yaşanan ‘Oy verilmeyecekler listesi’ ile önce krize, ardından isyana dönüşen bu rahatsızlık partiyi neredeyse dağılma noktasına getirdi. Bu benim öngörüm filan değil. 

Herşey herkesin gözü önünde yaşanıyor… 

Nitekim bugün Koray Aydın’ın partiyi ele geçirmeye çalıştığına inanan ve bu yolda her türlü entrikaya başvurduğunu düşünen önemli bir kesim var partide. Geçtiğimiz günlerde 18 milletvekilinin Koray Aydın’a karşı ‘birlikte hareket etme’ kararı aldıkları, aralarından sözcü olarak seçtikleri iki arkadaşlarını genel başkan Meral Akşener’e gönderdikleri basına, medyaya da yansıdı zaten. 
Tabanda da, ‘Sözümüz Var Hareketi’ adıyla bir oluşum ortaya çıktı. Gerek milletvekillerinin, gerekse bu oluşumda yeralan partililerin Akşener’den istedikleri/bekledikleri ise Koray Aydın’ın divana alınmaması ve pasifize edilmesiydi. Ancak dün açıklanan divanda Aydın yine Teşkilat Başkanı olarak görevlendirilince parti içindeki muhalefet ile Akşener arasında ipler kopma noktasına geldi. Sosyal medyada artık daha sert ifadeler kullanılıyor, muhalif milletvekillerine ‘istifa’ çağrıları yapılıyor dünden beri. 

İYİ Parti’de yaşanan ve ulusal medyaya da konu olan tepkiler il ve ilçelerde de aynı hız ve yoğunlukla büyüyor. Dün ‘Sözümüz Var hareketi’nin Antalya’daki önderi Avukat Rıdvan Yıldız gün boyu yoptığı paylaşımlarla ‘bu işin artık bittiği’ne işaret etti. Yıldız, bir paylaşımında, “Değerli Vekillerimize tabanın sesine kulak vererek onurlarını korumalarını istirham ederiz.Tek Yol İstifa” ifadelerini kullandı. 

Koray Aydın muhalifi milletvekillerinin tabandan gelen ‘istifa’ çağrılarına nasıl bir yanıt vereceklerini, nasıl bir tutum izleyeceklerini bilmiyoruz. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre, bu milletvekilleri ‘şimdilik’ istifayı düşünmüyor. Genel Başkan Akşener’e bağlı olduklarını, Koray Aydın konusunda ise ‘izlemede’ kalacaklarını belirtiyor. 

Tabi ‘şimdilik’..
Yarın ve yarından sonra neler olacak, bunu da bekleyip göreceğiz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.