Evlere şenlik paylaşım !

GÜNDEM 05.10.2020 - 10:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Evlere şenlik paylaşım !

Dün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ydü. Her özel günde olduğu gibi dün de siyasetçiler kutlama yarışına girdi ancak en ilginç paylaşım İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi. Başaran, kurbanlık keçiyle çektirdiği fotoğrafı günün anlam ve önemine binaen sosyal medya hesabından paylaştı.

haberimizvar.net-Başaran paylaşımında, “Hayatı birlikte yaşıyoruz. Yaşamımızın her anını can dostlarla paylaşıyoruz. Bu koca dünya hepimize yeter. 4 Ekim Hayvanları Koruma günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Ancak Başaran’ın bu paylaşımına “Dünya Hayvanları Koruma Günü sokaktaki can dostları koruma, farkındalık günüdür. Kurban bakar gibi kutlanmaz. Yanlış fotoğraf” yorumları yapıldı. NEDİR BU 4 EKİM Her yıl 4 Ekim'de dünyayı paylaştığımız can dostlarımızın günü olarak kutlanıyor. Hayvan dostları ilk kez İngiltere'de 1822 yılında hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği'ni kurdu ve bir süre sonra da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaya başlandı. Ülkemizde ise Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçla dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdu. 1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymak. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmak.  
Dün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ydü. Her özel günde olduğu gibi dün de siyasetçiler kutlama yarışına girdi ancak en ilginç paylaşım İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi. Başaran, kurbanlık keçiyle çektirdiği fotoğrafı günün anlam ve önemine binaen sosyal medya hesabından paylaştı.

haberimizvar.net-Başaran paylaşımında, “Hayatı birlikte yaşıyoruz. Yaşamımızın her anını can dostlarla paylaşıyoruz. Bu koca dünya hepimize yeter. 4 Ekim Hayvanları Koruma günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Ancak Başaran’ın bu paylaşımına “Dünya Hayvanları Koruma Günü sokaktaki can dostları koruma, farkındalık günüdür. Kurban bakar gibi kutlanmaz. Yanlış fotoğraf” yorumları yapıldı.

NEDİR BU 4 EKİM
Her yıl 4 Ekim'de dünyayı paylaştığımız can dostlarımızın günü olarak kutlanıyor. Hayvan dostları ilk kez İngiltere'de 1822 yılında hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği'ni kurdu ve bir süre sonra da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaya başlandı. Ülkemizde ise Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçla dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdu. 1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymak. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.