‘Pandemi nedeniyle esnek çalışıyordum’

GÜNDEM 22.10.2020 - 15:49, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Pandemi nedeniyle esnek çalışıyordum’

haberimizvar.net- Antalya merkezli ve sosyal medyadan yayın yapan İlave TV isimli youtoube kanalında iktidar aleyhine sokak röportajları yaptığı için ‘havuz medyası’nın hedef tahtasına koyduğu ve ‘Bankamatikçi’ diye nitelendirdiği Arif Kocabıyık, suçlamalara sosyal medyadan yanıt verdi. Konyaaltı Belediyesi’nde çalıştığını ancak pandemi sürecinde uygulanan ‘Esnek Çalışma’ nedeniyle bir süredir işe gitmediğini belirten Kocabıyık, “CHP ve Başkan Semih Esen üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları için, CHP ve Semih Esen zorda kalmasın diye istifa ettim” dedi. Kocabıyık, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, “Arkadaşlar merhaba. Havuz medyası yine coşmuş. Ben 20 yıllık Akdeniz Üniversitesi çalışanıydım. Siyasi baskılardan dolayı sürülmüştüm ve bunun sonrasında kendim istifa etmiştim. Nisan ayında Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen bana bir iş teklifinde bulundu. 'Gel beraber çalışalım 'dedi. Ben de pandemi döneminde ev geçindirdiğim için kabul ettim. Çalışıyorduk, işe de gidiyordum. Pandemi olduğu için İçişleri Bakanlığı’nın esnek çalışma genelgesi çıktı.  Esnek çalışma hala belediyelerde ve bazı kurumlarda devam ediyor. Bu yüzden ‘İlave TV’de, çalışmadan para alıyor, bankamatik trolü’ gibi ithamlarda bulunmaya başladılar. Ben bu dönem de bile çalışmaya devam ettim. CHP ve Semih Esen üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları için CHP ve Semih Esen zorda kalmasın diye istifa ettim. Ben Arif Kocabıyık olarak hiç bir zaman açıkta kalmam, zorda kalmam.  Dik duruşumu da bozmam. Sizin gibilerin insanların ekmeğiyle oynamak hoşuna gidiyor. İki gün sonra başa bir iş bulduğumda bakalım nasıl bir yafta da bulunacaksınız. ” ifadelerini kullandı. . NELER YAZILMIŞTI ? Öte yandan, bazı gazete ve haber sitelerinde, Antalya merkezli ve sosyal medyadan yayın yapan 'İlave TV' isimli YouTube kanalında vatandaşlarla sokak röportajları yaparak, devlet ve hükümet aleyhine yayınlar yapan 37 yaşındaki Arif Kocabıyık'ın, çalıştığı Konyaaltı Belediyesi’ne hiç gitmeden maaş aldığı iddia edilmişti. Açtığı youtube kanalı ile Antalya'da Kazım Özal Caddesi'nde vatandaşlara sorular yönelten ve ardından şehir şehir gezmeye başlayan Kocabıyık’ın, geçen sene bir yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı, sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı da sözkonusu haberlerde vurgulanmıştı. Yaptığı röportajlarda vatandaşları devlet ve hükümet aleyhine kışkırtıcı sorular yönelttiği öne sürülen Kocabıyık'ın daha önce Akdeniz Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlisi olduğu sırada öğrencilere orantısız güç uyguladığı ve bu nedenle üniversitede işten çıkarıldığını da aynı haberlerde dile getirilmişti.

haberimizvar.net- Antalya merkezli ve sosyal medyadan yayın yapan İlave TV isimli youtoube kanalında iktidar aleyhine sokak röportajları yaptığı için ‘havuz medyası’nın hedef tahtasına koyduğu ve ‘Bankamatikçi’ diye nitelendirdiği Arif Kocabıyık, suçlamalara sosyal medyadan yanıt verdi. Konyaaltı Belediyesi’nde çalıştığını ancak pandemi sürecinde uygulanan ‘Esnek Çalışma’ nedeniyle bir süredir işe gitmediğini belirten Kocabıyık, “CHP ve Başkan Semih Esen üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları için, CHP ve Semih Esen zorda kalmasın diye istifa ettim” dedi.

Kocabıyık, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, “Arkadaşlar merhaba. Havuz medyası yine coşmuş. Ben 20 yıllık Akdeniz Üniversitesi çalışanıydım. Siyasi baskılardan dolayı sürülmüştüm ve bunun sonrasında kendim istifa etmiştim. Nisan ayında Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen bana bir iş teklifinde bulundu. 'Gel beraber çalışalım 'dedi. Ben de pandemi döneminde ev geçindirdiğim için kabul ettim. Çalışıyorduk, işe de gidiyordum. Pandemi olduğu için İçişleri Bakanlığı’nın esnek çalışma genelgesi çıktı.  Esnek çalışma hala belediyelerde ve bazı kurumlarda devam ediyor. Bu yüzden ‘İlave TV’de, çalışmadan para alıyor, bankamatik trolü’ gibi ithamlarda bulunmaya başladılar. Ben bu dönem de bile çalışmaya devam ettim. CHP ve Semih Esen üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları için CHP ve Semih Esen zorda kalmasın diye istifa ettim. Ben Arif Kocabıyık olarak hiç bir zaman açıkta kalmam, zorda kalmam.  Dik duruşumu da bozmam. Sizin gibilerin insanların ekmeğiyle oynamak hoşuna gidiyor. İki gün sonra başa bir iş bulduğumda bakalım nasıl bir yafta da bulunacaksınız. ” ifadelerini kullandı. .

NELER YAZILMIŞTI ?
Öte yandan, bazı gazete ve haber sitelerinde, Antalya merkezli ve sosyal medyadan yayın yapan 'İlave TV' isimli YouTube kanalında vatandaşlarla sokak röportajları yaparak, devlet ve hükümet aleyhine yayınlar yapan 37 yaşındaki Arif Kocabıyık'ın, çalıştığı Konyaaltı Belediyesi’ne hiç gitmeden maaş aldığı iddia edilmişti. Açtığı youtube kanalı ile Antalya'da Kazım Özal Caddesi'nde vatandaşlara sorular yönelten ve ardından şehir şehir gezmeye başlayan Kocabıyık’ın, geçen sene bir yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı, sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı da sözkonusu haberlerde vurgulanmıştı. Yaptığı röportajlarda vatandaşları devlet ve hükümet aleyhine kışkırtıcı sorular yönelttiği öne sürülen Kocabıyık'ın daha önce Akdeniz Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlisi olduğu sırada öğrencilere orantısız güç uyguladığı ve bu nedenle üniversitede işten çıkarıldığını da aynı haberlerde dile getirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.