Almanya’dan Türklere vize şoku

GÜNDEM 10.11.2020 - 15:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Almanya’dan Türklere vize şoku

Almanya, Türkiye’nin tamamını risk bölgesi ilan ettikten sonra, ülkesine gidecek herkese "ön bildirim" zorunluluğu getirdi.

haberimizvar.net- Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Almanya, bütün Türkiye'yi “risk bölgesi” ilan etmesinin ardından Türkiye'den Almanya'ya gidecek kişi, ister Alman vatandaşı, ister Türk vatandaşı olsun eğer son 10 gün içinde Türkiye'de kalmışsa, Almanya'ya bunu sanal olarak bildirmeden uçamayacak. Turistik vize vermeyi durduran Almanya, şimdi de Alman pasaportu, oturumu ve çalışma vizesi olanlara bir başka engel getirmiş oldu. BAKANLIK HAZIRLADI Bildirim yükümlülüğü, bütün Türkiye için geçerli olacak ve bu bildirim İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Robert Koch Enstitüsü'nün hazırladığı “Digitale Einreisemeldung” isimli online portala yapılacak.    
Almanya, Türkiye’nin tamamını risk bölgesi ilan ettikten sonra, ülkesine gidecek herkese "ön bildirim" zorunluluğu getirdi.

haberimizvar.net- Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Almanya, bütün Türkiye'yi “risk bölgesi” ilan etmesinin ardından Türkiye'den Almanya'ya gidecek kişi, ister Alman vatandaşı, ister Türk vatandaşı olsun eğer son 10 gün içinde Türkiye'de kalmışsa, Almanya'ya bunu sanal olarak bildirmeden uçamayacak. Turistik vize vermeyi durduran Almanya, şimdi de Alman pasaportu, oturumu ve çalışma vizesi olanlara bir başka engel getirmiş oldu.

BAKANLIK HAZIRLADI

Bildirim yükümlülüğü, bütün Türkiye için geçerli olacak ve bu bildirim İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Robert Koch Enstitüsü'nün hazırladığı “Digitale Einreisemeldung” isimli online portala yapılacak.

 


seyahat-bildirimi.png

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.