2021 bütçesi emekçiye göre düzenlenmeli

GÜNDEM 19.11.2020 - 11:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

2021 bütçesi emekçiye göre düzenlenmeli

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 2021 yılı bütçesinin emekçilere göre yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu.

haberimizvar.net-Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 2021 bütçesi hazırlanırken ülkenin içinden geçtiği durumun göz ardı edilmemesi çağrısında bulundu. Yazılı açıklama yapan Balık, şunları söyledi: “Ülkemizde salgın ve ekonomik kriz koşullarında oluşturulan 2021 yılı bütçesi yurttaşları açlığa sürüklemekte  ve yoksulluğu derinleştirmektedir. 2021 bütçesi yurttaşların eğitim, sağlık, beslenme, barınma gibi acil ihtiyaçlarını karşılamayacaktır. 2021 yılında bütçe giderleri 1 trilyon 346,1 milyar lira, faiz hariç giderler 1 trilyon 166,6 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 101,1 milyar lira, vergi gelirleri 922,7 milyar lira, bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörülmektedir. 2021 yılı merkezi yönetim bütçesi geçmişte  gündeme getirilen ve bugün kadar hiçbirinin hayata geçmediği hedefleri tekrarlamaktadır. Eğitimde reform yapılacağı, ekonomide iç ve dış dengenin sağlanacağı, refahın toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılacağı, para ve maliye politikalarının eş güdümünün sağlanacağı, sürekli ve kalıcı gelir kaynakları oluşturacağı, mali disipline önem verileceği, kamu kaynaklarının verimli kullanılacağı, sağlık sisteminin daha etkin hale getirileceği, tarımda üretim ve verimliliğin artırılacağı temennilerle dolu olduğu anlaşılmıştır. YURTTAŞLAR BÜTÇE DIŞINDA TUTULDU Ülkemizde çalışma yaşamını, yurttaşların mutfaklarına girecek gıdaları, asgari ücretliler ile kamu emekçilerinin maaşlarını, ailelerin temel tüketim malları ile doğalgaz ve elektrik gibi pek çok hizmeti etkileyecek 2021 bütçesi,  yoksuldan toplanıp zengine dağıtılan bir anlayışla hazırlanmıştır. 2021 bütçesinde emekçilerin giderek ağırlaşan ekonomik sorunları görmezden gelinmektedir. Salgın öncesi ve sonrasında artan kitlesel işsizlik sorununa çözüm üretmeyen, kamuda ve özel sektörden esnek ve güvencesiz istihdamın yaygınlaştığı, işçilerin kıdem tazminatı başta olmak üzere haklarının hedefe konulduğu bir dönemde hazırlanan 2021 bütçesinin emekçiler ve ülke ekonomisine ne getireceğini AKP iktidarı açık açık söylemektedir. AKP iktidarı 2021 yılının bütçesinin sayısal verilerle hazırlamıştır ancak bütçe gelir ve harcamalarından etkilenen işçi, emekçiler, sendikalar ve meslek örgütleri ve yurttaşlar bütçenin dışında tutulmuştur.”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 2021 yılı bütçesinin emekçilere göre yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu.

haberimizvar.net-Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 2021 bütçesi hazırlanırken ülkenin içinden geçtiği durumun göz ardı edilmemesi çağrısında bulundu. Yazılı açıklama yapan Balık, şunları söyledi: “Ülkemizde salgın ve ekonomik kriz koşullarında oluşturulan 2021 yılı bütçesi yurttaşları açlığa sürüklemekte  ve yoksulluğu derinleştirmektedir. 2021 bütçesi yurttaşların eğitim, sağlık, beslenme, barınma gibi acil ihtiyaçlarını karşılamayacaktır. 2021 yılında bütçe giderleri 1 trilyon 346,1 milyar lira, faiz hariç giderler 1 trilyon 166,6 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 101,1 milyar lira, vergi gelirleri 922,7 milyar lira, bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörülmektedir. 2021 yılı merkezi yönetim bütçesi geçmişte  gündeme getirilen ve bugün kadar hiçbirinin hayata geçmediği hedefleri tekrarlamaktadır. Eğitimde reform yapılacağı, ekonomide iç ve dış dengenin sağlanacağı, refahın toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılacağı, para ve maliye politikalarının eş güdümünün sağlanacağı, sürekli ve kalıcı gelir kaynakları oluşturacağı, mali disipline önem verileceği, kamu kaynaklarının verimli kullanılacağı, sağlık sisteminin daha etkin hale getirileceği, tarımda üretim ve verimliliğin artırılacağı temennilerle dolu olduğu anlaşılmıştır.

YURTTAŞLAR BÜTÇE DIŞINDA TUTULDU

Ülkemizde çalışma yaşamını, yurttaşların mutfaklarına girecek gıdaları, asgari ücretliler ile kamu emekçilerinin maaşlarını, ailelerin temel tüketim malları ile doğalgaz ve elektrik gibi pek çok hizmeti etkileyecek 2021 bütçesi,  yoksuldan toplanıp zengine dağıtılan bir anlayışla hazırlanmıştır. 2021 bütçesinde emekçilerin giderek ağırlaşan ekonomik sorunları görmezden gelinmektedir. Salgın öncesi ve sonrasında artan kitlesel işsizlik sorununa çözüm üretmeyen, kamuda ve özel sektörden esnek ve güvencesiz istihdamın yaygınlaştığı, işçilerin kıdem tazminatı başta olmak üzere haklarının hedefe konulduğu bir dönemde hazırlanan 2021 bütçesinin emekçiler ve ülke ekonomisine ne getireceğini AKP iktidarı açık açık söylemektedir. AKP iktidarı 2021 yılının bütçesinin sayısal verilerle hazırlamıştır ancak bütçe gelir ve harcamalarından etkilenen işçi, emekçiler, sendikalar ve meslek örgütleri ve yurttaşlar bütçenin dışında tutulmuştur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.