İngiltere, Kovid-19 aşısını onaylayan ilk ülke oldu

SAĞLIK 02.12.2020 - 12:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İngiltere, Kovid-19 aşısını onaylayan ilk ülke oldu

Britanya, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısını onayladı. Ülkede gelecek haftadan itibaren yüksek öncelikli gurupların aşılanmasına başlanması bekleniyor.

haberimizvar.net-İngiltere, koronavirüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech'in koronavirüs aşısının kullanımını resmi olarak onayladı. Birleşik Krallık Kovid-19'a karşı bir aşı ruhsatını alan ilk batı ülkesi oldu. Pfizer/BioNTech aşısının en çok risk altında olanlara yapılmaya başlanacak olmasıyla kitlesel aşılamanın önünü açtı. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, "BNT162b2" aşı adayının yaygın kullanım için güvenli olduğunu bildirdi. İngiltere bu kararla ABD ve Avrupa Birliğinden önce onaylamış oldu. Şirket, aşının ilk dozlarının önümüzdeki günlerde ulaşacağını söyledi. İngiltere, son aşamada yüzde 95 etkinliğe sahip olduğu ifade edilen aşıdan 40 milyon doz aşı satın almıştı. Onayın ardından İngiltere'de gelecek haftadan itibaren yüksek öncelikli gurupların aşılanmasına başlanması bekleniyor. Aşılama için öncelik grubunun, aşı merkezine gelemeyebilecek olan bakım evi sakinleri ve onlarla ilgilenen personelin olduğu daha sonra ise 80 yaş üstü ve NHS personelinin olacağı ifade edildi. 
Britanya, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısını onayladı. Ülkede gelecek haftadan itibaren yüksek öncelikli gurupların aşılanmasına başlanması bekleniyor.

haberimizvar.net-İngiltere, koronavirüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech'in koronavirüs aşısının kullanımını resmi olarak onayladı. Birleşik Krallık Kovid-19'a karşı bir aşı ruhsatını alan ilk batı ülkesi oldu.

Pfizer/BioNTech aşısının en çok risk altında olanlara yapılmaya başlanacak olmasıyla kitlesel aşılamanın önünü açtı. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, "BNT162b2" aşı adayının yaygın kullanım için güvenli olduğunu bildirdi. İngiltere bu kararla ABD ve Avrupa Birliğinden önce onaylamış oldu.

Şirket, aşının ilk dozlarının önümüzdeki günlerde ulaşacağını söyledi. İngiltere, son aşamada yüzde 95 etkinliğe sahip olduğu ifade edilen aşıdan 40 milyon doz aşı satın almıştı.

Onayın ardından İngiltere'de gelecek haftadan itibaren yüksek öncelikli gurupların aşılanmasına başlanması bekleniyor. Aşılama için öncelik grubunun, aşı merkezine gelemeyebilecek olan bakım evi sakinleri ve onlarla ilgilenen personelin olduğu daha sonra ise 80 yaş üstü ve NHS personelinin olacağı ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.