Bir günde 5 doktor hayatını kaybetti

SAĞLIK 03.12.2020 - 22:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bir günde 5 doktor hayatını kaybetti

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bir gün içinde 5 doktorun yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

haberimizvar.net-Pandemiyle savaşta ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, gece gündüz demeden Kovid-19'la savaşmayı sürdürüyor. Vaka sayıları bakımında dünyada 3. sıraya yükselen Türkiye'de salgın nedeniyle sağlık çalışanları hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği, bugün 5 doktorun koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. TTB'nin paylaşımında; Doktor Ferruh İlter, Doktor Mustafa Selek, Doktor Ahmet Zare, Doktor Mehmet Karakum ve Doktor Ahmet Oğuz Tezcanlı'nın koronavirüsle mücadeleyi kaybettikleri açıklandı. "HER GEÇEN GÜN ÖLÜYORUZ"   TTB'den yapılan açıklamada, "Bu sabah dört hekim arkadaşımızın ölüm haberi ile güne başladık' dediğimiz paylaşımı göndermemizle beşinci vefat haberini de aldık. Her geçen gün, her geçen dakika #Ölüyoruz!" dedi. Manisa Tabip Odası: Sağlık çalışanlarının ruhsal dengeleri bozulmaya başladı Türkiye’de 1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme sürecinin ardından her geçen gün artan Covid-19 vakaları sebebiyle, ön safhalarda mücadele eden sağlık çalışanlarının birçoğunun ruhsal dengelerinin bozulduğuna dikkat çekiliyor. Manisa Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Şahut Duran, pandemi sürecinin kamu hastanelerinde iyi yönetilmediğini ifade ederek, artan iş yükü sebebiyle sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını ve birçok sağlık çalışanının psikiyatriden destek almaya başlarken, bir kısmının ise dayanamayıp istifa ettiğini ya da emekliliklerini istediğini söyledi.     İlginizi çekebilir:
Türk Tabipleri Birliği (TTB), bir gün içinde 5 doktorun yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

haberimizvar.net-Pandemiyle savaşta ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, gece gündüz demeden Kovid-19'la savaşmayı sürdürüyor. Vaka sayıları bakımında dünyada 3. sıraya yükselen Türkiye'de salgın nedeniyle sağlık çalışanları hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği, bugün 5 doktorun koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini ıkladı.

TTB'nin paylaşımında; Doktor Ferruh İlter, Doktor Mustafa Selek, Doktor Ahmet Zare, Doktor Mehmet Karakum ve Doktor Ahmet Oğuz Tezcanlı'nın koronavirüsle mücadeleyi kaybettikleri açıklandı.

"HER GEÇEN GÜN ÖLÜYORUZ"

 

TTB'den yapılan açıklamada, "Bu sabah dört hekim arkadaşımızın ölüm haberi ile güne başladık' dediğimiz paylaşımı göndermemizle beşinci vefat haberini de aldık. Her geçen gün, her geçen dakika #Ölüyoruz!" dedi.

Manisa Tabip Odası: Sağlık çalışanlarının ruhsal dengeleri bozulmaya başladı

Türkiye’de 1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme sürecinin ardından her geçen gün artan Covid-19 vakaları sebebiyle, ön safhalarda mücadele eden sağlık çalışanlarının birçoğunun ruhsal dengelerinin bozulduğuna dikkat çekiliyor. Manisa Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Şahut Duran, pandemi sürecinin kamu hastanelerinde iyi yönetilmediğini ifade ederek, artan iş yükü sebebiyle sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını ve birçok sağlık çalışanının psikiyatriden destek almaya başlarken, bir kısmının ise dayanamayıp istifa ettiğini ya da emekliliklerini istediğini söyledi.

 

 

İlginizi çekebilir:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.