Gelecek kadınların elinde

GÜNDEM 05.12.2020 - 12:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Gelecek kadınların elinde

DSP Antalya İl Başkanı Hacer Özdemir, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkın verilmesinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kadınlar siyasette hala yeteri kadar temsil edilmiyor” dedi

haberimizvar.net- DSP Antalya İl Başkanı Hacer Özdemir, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkın verilmesinin yıldönümünde basın açıklaması yaptı.   “Kurtuluş Savaşı’nda kadınların bizzat savaşın merkezinde yer almasının ardından; Cumhuriyet’le birlikte Kadınlar çok önemli toplumsal değişiklikler geçirdi” diyen Özdemir şunları söyledi: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından hilafet kaldırılıp;Teokratik düzenden, laik düzene; Monarşik rejimden Cumhuriyet rejimine geçerken, Doğu kültüründen, Batı kültürüne; Orta Çağ anlayışından, Çağdaş Kültüre, Demokrasiye, Dinsel dönüşümden, Bilimsel dönüşüme yöneldik. Birbirinden önemli devrimleri teker teker gerçekleştirirken;1926 yılında Medeni Kanun’la, 5 Aralık 1934’te Atatürk bir kez daha Dünya’ya örnek olacak bir karara öncülük etti; kadınların siyasi hayatta genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı için harekete geçti ve seçim kanununda yapılan değişiklik ile, bundan tam 86 yıl önce kadınlar en demokratik haklarına kavuşarak kadın erkek eşitliği sağlanmış oldu” ELİMİZİN HAMURU İLE GELİYORUZ  Kadınların artık siyasetin mutfağından çıkıp sofraya oturmak istediğini belirten Özdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllar önce kavuştuğu seçme ve seçilme hakkını kullanarak karar mekanizmalarında da yer almak istiyor!  Bu ülkenin geleceği kadınların elindedir. Bu karanlık gidişe kadınlar dur diyecek. Aydınlık yarınlara kararlılıkla yürüyoruz. Gücümüze inanıyoruz. Birlikte Güçlüyüz. Biz ayrıcalık, lütuf istemiyoruz. Eşitlik ve adalet hakkımızı istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyoruz. Eşitlik mücadelesi, gerçeği görmekle başarıya ulaşır ve gerçek, gözümüzün önündedir. Siyasal eşitliğin, siyasal bir mücadele ile elde edileceği bilinci ile kolları sıvamalıyız. Elimizin hamuru ile siyasete derinden girmenin tam zamanı.”
DSP Antalya İl Başkanı Hacer Özdemir, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkın verilmesinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kadınlar siyasette hala yeteri kadar temsil edilmiyor” dedi

haberimizvar.net- DSP Antalya İl Başkanı Hacer Özdemir, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkın verilmesinin yıldönümünde basın açıklaması yaptı.   “Kurtuluş Savaşı’nda kadınların bizzat savaşın merkezinde yer almasının ardından; Cumhuriyet’le birlikte Kadınlar çok önemli toplumsal değişiklikler geçirdi” diyen Özdemir şunları söyledi: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından hilafet kaldırılıp;Teokratik düzenden, laik düzene; Monarşik rejimden Cumhuriyet rejimine geçerken, Doğu kültüründen, Batı kültürüne; Orta Çağ anlayışından, Çağdaş Kültüre, Demokrasiye, Dinsel dönüşümden, Bilimsel dönüşüme yöneldik. Birbirinden önemli devrimleri teker teker gerçekleştirirken;1926 yılında Medeni Kanun’la, 5 Aralık 1934’te Atatürk bir kez daha Dünya’ya örnek olacak bir karara öncülük etti; kadınların siyasi hayatta genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı için harekete geçti ve seçim kanununda yapılan değişiklik ile, bundan tam 86 yıl önce kadınlar en demokratik haklarına kavuşarak kadın erkek eşitliği sağlanmış oldu”

ELİMİZİN HAMURU İLE GELİYORUZ 
Kadınların artık siyasetin mutfağından çıkıp sofraya oturmak istediğini belirten Özdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllar önce kavuştuğu seçme ve seçilme hakkını kullanarak karar mekanizmalarında da yer almak istiyor!  Bu ülkenin geleceği kadınların elindedir. Bu karanlık gidişe kadınlar dur diyecek. Aydınlık yarınlara kararlılıkla yürüyoruz. Gücümüze inanıyoruz. Birlikte Güçlüyüz. Biz ayrıcalık, lütuf istemiyoruz. Eşitlik ve adalet hakkımızı istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyoruz. Eşitlik mücadelesi, gerçeği görmekle başarıya ulaşır ve gerçek, gözümüzün önündedir. Siyasal eşitliğin, siyasal bir mücadele ile elde edileceği bilinci ile kolları sıvamalıyız. Elimizin hamuru ile siyasete derinden girmenin tam zamanı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.