Berkin Elvan duruşması bugün görülecek

GÜNDEM 09.12.2020 - 10:25, Güncelleme: 09.12.2020 - 10:25
 

Berkin Elvan duruşması bugün görülecek

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın katil zanlısının yargılandığı davaya bugün devam edilecek. 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın 18. duruşması gerçekleşecek. Bugünkü duruşmada savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor.

haberimizvar.net- Berkin Elvan’ın ailesi bugün saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi önüne çağrı yaptı.  Yapılan çağrıda “Dava sona yaklaşıyor ancak geçtiğimiz hafta HSK kararıyla mahkeme başkanı Yargıtay’a atandı. Yargılama karar aşamasına gelmişken mahkeme başkanının görevden alınarak gönderilmesinin, yargılamaya bir kere daha açık müdahale olmasından kaygılanıyoruz. Sadece tetiği çekenin değil emri verenlerin de adalet önünde hesap vermesi için uzun bir yolda yürüyoruz. Bu yüzden sizleri 9 Aralık saat 9:30’da Çağlayan Adliyesi’nin önüne çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da BirGün’e yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “En başından beri duruşmalara baktığımızda sanığa gerçek bir ceza verilmesini beklemiyorum. Dava son aşamasına gelmişken heyet başkanının atanması başka şeyler düşündürdü. Ama Kemal Kurkut davasında verilen beraat kararı azıcık olan umudumuzu da yok etti. Dosyanın üzerinde bir el olduğu tamamen netleşti. Ne çıkarsa çıksın peşini bırakmayacağım. Lütfen birleşelim, çocuklarımız ölmesin.”
Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın katil zanlısının yargılandığı davaya bugün devam edilecek. 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın 18. duruşması gerçekleşecek. Bugünkü duruşmada savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor.

haberimizvar.net- Berkin Elvan’ın ailesi bugün saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi önüne çağrı yaptı.

 Yapılan çağrıda “Dava sona yaklaşıyor ancak geçtiğimiz hafta HSK kararıyla mahkeme başkanı Yargıtay’a atandı. Yargılama karar aşamasına gelmişken mahkeme başkanının görevden alınarak gönderilmesinin, yargılamaya bir kere daha açık müdahale olmasından kaygılanıyoruz. Sadece tetiği çekenin değil emri verenlerin de adalet önünde hesap vermesi için uzun bir yolda yürüyoruz. Bu yüzden sizleri 9 Aralık saat 9:30’da Çağlayan Adliyesi’nin önüne çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da BirGün’e yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “En başından beri duruşmalara baktığımızda sanığa gerçek bir ceza verilmesini beklemiyorum. Dava son aşamasına gelmişken heyet başkanının atanması başka şeyler düşündürdü. Ama Kemal Kurkut davasında verilen beraat kararı azıcık olan umudumuzu da yok etti. Dosyanın üzerinde bir el olduğu tamamen netleşti. Ne çıkarsa çıksın peşini bırakmayacağım. Lütfen birleşelim, çocuklarımız ölmesin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.