Kepez'in Ay Deresi yeşilleniyor

YEREL 13.12.2020 - 11:27, Güncelleme: 13.12.2020 - 11:27
 

Kepez'in Ay Deresi yeşilleniyor

Kepez Belediyesi, geçmiş yıllarda gecekondu yapılaşması ve su baskınlarıyla gündeme gelen ilçenin doğu yakasındaki Ay Deresi'nin çevresini, rekreasyon projesiyle nefes alınabilecek bir yeşil vadi haline getiriyor. Proje, gecekondu yapılaşmasından temizlenen 35 bin metrekare alana yapılacak.

haberimizvar.net-Kepez ilçesinin doğusunda bulunan ve yağışlı havalarda aktif olan Ay Deresi, vaktiyle çevresindeki gecekondularda yaşanan mülkiyet sorunları ile aşırı yağışlar sonrası oluşan su baskınlarıyla bilinen bir bölgeydi. Hüsnü Karakaş ile Baraj mahallelerinden geçen Ay Deresi, ilçenin doğusundaki yağmur sularını, bağlandığı Düden Çayı'na aktarması bakımından da önem taşıyor. Kepez Belediyesi, ilk olarak geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği yağmur suyu drenaj ve dere ıslah çalışmalarıyla Ay Deresi'nin çevresinde, aşırı yağmurlar sonrası yaşanan su baskınlarını ortadan kaldırmıştı. Daha sonra ise derenin çevresindeki yeşil alan bandında kalan gecekonduların mülkiyet sorunu çözülmüştü. KEPEZ'İN DOĞUSUNA DEV YEŞİL ALAN Kepez Belediyesi, sadece Ay Deresi'nin değil, Hüsnü Karakaş Mahallesi ile çevredeki diğer mahallelerin de mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek, bölgede modern yapılaşmanın önünü açmıştı. Toplu konut projesinin de yapıldığı bölgeye, şimdi de dev bir yeşil alan kazandırılıyor. Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde, Ay Deresi'nin yanında gecekondulardan temizlenen 35 bin metrekarelik arazi, yeşil alana dönüştürülüyor. AY DERESİ'NE REKREASYON PROJESİ Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, alt yapı çalışması yapılan yolları incelemek için gittiği Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde, Ay Deresi Rekreasyon Projesi'ni açıkladı. Başkan Tütüncü, Muhtar Ahmet Acar ve bürokratlarıyla rekreasyon projesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Göreve geldiği 2009'da Ay Deresi bölgesinin, Türkiye'nin en çarpık kentleşmenin yaşandığı noktalardan biri olduğuna işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgede müthiş bir gecekondu stoku ile yıllardır çözülemeyen mülkiyet sorunları vardı. Yıllar içerisinde bu sorunları çözdük. Bölgede kat artışı imkânı getiren imar düzenlemesini yaptık. Mülkiyet sorununu çözdüğümüz gecekonduların tapularını da teslim ettik. Şimdi bölgede, Türkiye'nin önemli kentsel dönüşüm projeleri yapılıyor. Kentsel dönüşümle Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde bambaşka bir şehir dokusu hâkim olmaya başladı. Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'in, Altınova - Korkuteli Kavşağı arasında açmış olduğu yol da bölgeye çok önemli değer kazandırdı." AY DERESİ REKREASYON PROJESİ'NDE NELER VAR? Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Hüsnü Karakaş Mahallesi Ay Deresi Rekreasyon Projesi'nin yapımına önümüzdeki günlerde başlayacak. Proje 2 etap halinde yapılacak. 1. etap kapsamında zemin düzenleme çalışması yapılacak. Daha sonra taş ve molozlardan temizlenecek olan park alanına toprak serilecek. Sondaj ve sulama tesisatı çalışmalarından sonra ise alana çim ekilecek ve yetişmiş portakal, limon ve zeytin ağaçları dikilecek. Alan içerisindeki mevcut yeşil doku da korunacak. Son olarak 35 bin m2 arazinin rekreasyon alanı olarak projesi hazırlanacak. Bu projeye göre, alanın 2. etap çalışmasına geçilecek.
Kepez Belediyesi, geçmiş yıllarda gecekondu yapılaşması ve su baskınlarıyla gündeme gelen ilçenin doğu yakasındaki Ay Deresi'nin çevresini, rekreasyon projesiyle nefes alınabilecek bir yeşil vadi haline getiriyor. Proje, gecekondu yapılaşmasından temizlenen 35 bin metrekare alana yapılacak.

haberimizvar.net- Kepez ilçesinin doğusunda bulunan ve yağışlı havalarda aktif olan Ay Deresi, vaktiyle çevresindeki gecekondularda yaşanan mülkiyet sorunları ile aşırı yağışlar sonrası oluşan su baskınlarıyla bilinen bir bölgeydi. Hüsnü Karakaş ile Baraj mahallelerinden geçen Ay Deresi, ilçenin doğusundaki yağmur sularını, bağlandığı Düden Çayı'na aktarması bakımından da önem taşıyor.

Kepez Belediyesi, ilk olarak geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği yağmur suyu drenaj ve dere ıslah çalışmalarıyla Ay Deresi'nin çevresinde, aşırı yağmurlar sonrası yaşanan su baskınlarını ortadan kaldırmıştı. Daha sonra ise derenin çevresindeki yeşil alan bandında kalan gecekonduların mülkiyet sorunu çözülmüştü.

KEPEZ'İN DOĞUSUNA DEV YEŞİL ALAN

Kepez Belediyesi, sadece Ay Deresi'nin değil, Hüsnü Karakaş Mahallesi ile çevredeki diğer mahallelerin de mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek, bölgede modern yapılaşmanın önünü açmıştı. Toplu konut projesinin de yapıldığı bölgeye, şimdi de dev bir yeşil alan kazandırılıyor. Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde, Ay Deresi'nin yanında gecekondulardan temizlenen 35 bin metrekarelik arazi, yeşil alana dönüştürülüyor.

AY DERESİ'NE REKREASYON PROJESİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, alt yapı çalışması yapılan yolları incelemek için gittiği Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde, Ay Deresi Rekreasyon Projesi'ni açıkladı. Başkan Tütüncü, Muhtar Ahmet Acar ve bürokratlarıyla rekreasyon projesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Göreve geldiği 2009'da Ay Deresi bölgesinin, Türkiye'nin en çarpık kentleşmenin yaşandığı noktalardan biri olduğuna işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgede müthiş bir gecekondu stoku ile yıllardır çözülemeyen mülkiyet sorunları vardı. Yıllar içerisinde bu sorunları çözdük. Bölgede kat artışı imkânı getiren imar düzenlemesini yaptık. Mülkiyet sorununu çözdüğümüz gecekonduların tapularını da teslim ettik. Şimdi bölgede, Türkiye'nin önemli kentsel dönüşüm projeleri yapılıyor. Kentsel dönüşümle Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde bambaşka bir şehir dokusu hâkim olmaya başladı. Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'in, Altınova - Korkuteli Kavşağı arasında açmış olduğu yol da bölgeye çok önemli değer kazandırdı."

AY DERESİ REKREASYON PROJESİ'NDE NELER VAR?

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Hüsnü Karakaş Mahallesi Ay Deresi Rekreasyon Projesi'nin yapımına önümüzdeki günlerde başlayacak. Proje 2 etap halinde yapılacak. 1. etap kapsamında zemin düzenleme çalışması yapılacak. Daha sonra taş ve molozlardan temizlenecek olan park alanına toprak serilecek. Sondaj ve sulama tesisatı çalışmalarından sonra ise alana çim ekilecek ve yetişmiş portakal, limon ve zeytin ağaçları dikilecek. Alan içerisindeki mevcut yeşil doku da korunacak. Son olarak 35 bin m2 arazinin rekreasyon alanı olarak projesi hazırlanacak. Bu projeye göre, alanın 2. etap çalışmasına geçilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.