Görevden almaya İYİ Parti çalımı

YEREL 13.12.2020 - 17:01, Güncelleme: 13.12.2020 - 17:16
 

Görevden almaya İYİ Parti çalımı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Genel Merkezi tarafından genel sekreter yardımcısı olarak başlayan Hüseyin Karakuş’u görevden alınca partililerden aldığı tepki üzerine, 2 yıl önce verdiği sözü yerine getirerek tek İYİ Partili daire başkanı Durmuş Ali Arslan’ı genel sekreter yardımcısı yapıyor.

haberimizvar.net-CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, korona tedavisi tamamlandıktan sonra bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevlendirilen Hüseyin Karakuş’u görevden alarak, uzman kadrosunda görevlendirmişti. Görevden alma üzerine başta CHP İl Başkanı Nusret Bayar olmak üzere CHP’liler, hatta Millet İttifakı ortağı İYİ Partililer konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getirmişti. BÖCEK’TEN SİYASİ HAMLE Başkan Böcek eleştirilere hiçbir açıklama getirmezken, Kılıçdaroğlu ile arasında hiçbir sorun olmadığını göstermek amacıyla "zoom"la gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında yapılan konuşmayı basına servis etmişti. Her gün tepkiler artınca Başkan Böcek, yerel seçimlere girmeden önce İYİ Parti’ye verdiği sözü hatırladı. İYİ Partililerden verdiği sözleri gerçekleştirmediği için tepki alan Başkan Böcek, Karakuş tartışmasına son vererek,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tek İYİ Partili daire başkanı olan Durmuş Ali Arslan’ı bu hafta içinde genel sekreter yardımcısı yapacağı öğrenildi. BU KEZ İYİ PARTİ Son yerel seçimlerde de Aksu Belediye Başkan adayı olan ve halen Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı yapan Durmuş Ali Arslan’ın genel sekreter yardımcısı olacağını öğrenen İYİ Partililer, geç kalınmış sözün  yerine getirildiğini, Karakuş’un görevden alınmasının ise yeni atamayla ilgisi olmadığını kaydetti. Bilindiği üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 4 genel sekreter yardımcısı kadrosu bulunuyor. Konyaaltı Belediyesi’nde Başkan Böcek ile görev yapan Ramazan Demir, Mustafa Gürbüz ve Tuncay Sarıhan yerel seçimlerin ardından genel sekreter olarak büyükşehirde görev yapıyor. DURMUŞ ALİ ARSLAN KİMDİR? İlk ve ortaokulu Aksu İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Arslan, Aksu Öğretmen Lisesi’nde eğitim hayatına devam ederek 1991 yılında başladığı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nden 1997 yılında Coğrafya Öğretmeni olarak mezun olmuştur. Türkiye’nin değişik bölgelerinde öğretmenlik ve müdürlük görevlerini yerine getiren Arslan, 1999 yılında vatani görevini yerine getirmiştir. 2001 yılında tarih öğretmeni olan Hatice Arslan ile hayatını birleştiren ve şuan 3 çocuk sahibi olan Arslan, 2004 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresine derece ile girdi ve 2007 yılında Kamu Yönetimi Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldu. Yüksek Lisans tez çalışmalarının bir kısmını Almanya'da yaptı. 2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında doktora eğitimine başladı ve doktor ünvanını aldı. Birçok sivil toplum kuruluşunun kurucusu olan Arslan Türkiye Kamu Sen, Kötekli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneklerine üyedir.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Genel Merkezi tarafından genel sekreter yardımcısı olarak başlayan Hüseyin Karakuş’u görevden alınca partililerden aldığı tepki üzerine, 2 yıl önce verdiği sözü yerine getirerek tek İYİ Partili daire başkanı Durmuş Ali Arslan’ı genel sekreter yardımcısı yapıyor.

haberimizvar.net-CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, korona tedavisi tamamlandıktan sonra bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevlendirilen Hüseyin Karakuş’u görevden alarak, uzman kadrosunda görevlendirmişti. Görevden alma üzerine başta CHP İl Başkanı Nusret Bayar olmak üzere CHP’liler, hatta Millet İttifakı ortağı İYİ Partililer konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getirmişti.

BÖCEK’TEN SİYASİ HAMLE

Başkan Böcek eleştirilere hiçbir açıklama getirmezken, Kılıçdaroğlu ile arasında hiçbir sorun olmadığını göstermek amacıyla "zoom"la gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında yapılan konuşmayı basına servis etmişti. Her gün tepkiler artınca Başkan Böcek, yerel seçimlere girmeden önce İYİ Parti’ye verdiği sözü hatırladı. İYİ Partililerden verdiği sözleri gerçekleştirmediği için tepki alan Başkan Böcek, Karakuş tartışmasına son vererek,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tek İYİ Partili daire başkanı olan Durmuş Ali Arslan’ı bu hafta içinde genel sekreter yardımcısı yapacağı öğrenildi.

BU KEZ İYİ PARTİ

Son yerel seçimlerde de Aksu Belediye Başkan adayı olan ve halen Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı yapan Durmuş Ali Arslan’ın genel sekreter yardımcısı olacağını öğrenen İYİ Partililer, geç kalınmış sözün  yerine getirildiğini, Karakuş’un görevden alınmasının ise yeni atamayla ilgisi olmadığını kaydetti. Bilindiği üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 4 genel sekreter yardımcısı kadrosu bulunuyor. Konyaaltı Belediyesi’nde Başkan Böcek ile görev yapan Ramazan Demir, Mustafa Gürbüz ve Tuncay Sarıhan yerel seçimlerin ardından genel sekreter olarak büyükşehirde görev yapıyor.

DURMUŞ ALİ ARSLAN KİMDİR?

İlk ve ortaokulu Aksu İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Arslan, Aksu Öğretmen Lisesi’nde eğitim hayatına devam ederek 1991 yılında başladığı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nden 1997 yılında Coğrafya Öğretmeni olarak mezun olmuştur. Türkiye’nin değişik bölgelerinde öğretmenlik ve müdürlük görevlerini yerine getiren Arslan, 1999 yılında vatani görevini yerine getirmiştir. 2001 yılında tarih öğretmeni olan Hatice Arslan ile hayatını birleştiren ve şuan 3 çocuk sahibi olan Arslan, 2004 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresine derece ile girdi ve 2007 yılında Kamu Yönetimi Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldu. Yüksek Lisans tez çalışmalarının bir kısmını Almanya'da yaptı. 2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında doktora eğitimine başladı ve doktor ünvanını aldı. Birçok sivil toplum kuruluşunun kurucusu olan Arslan Türkiye Kamu Sen, Kötekli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneklerine üyedir.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.