Alevilerden Böcek isyanı

GÜNDEM 16.12.2020 - 17:21, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:49
 

Alevilerden Böcek isyanı

Antalya'daki 14 Alevi kültür derneği ve vakfı temsilcileri bir araya gelerek, cemevi inşaatının durdurulmasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisiyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen Hüseyin Karakuş'un Başkan Muhittin Böcek tarafından görevden alınmasına itiraz etti.

haberimizvar.net- Antalya’da faaliyet gösteren Alevi dernekleri, Maraş katliamı ve CHP Genel Merkezi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne atanan Hüseyin Karakuş’un Muhittin Böcek tarafından görevden alınmasıyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Karakuş’un alevi kimliğine vurgu yapılan açıklamada, “Her seçim sürecinde hatırlanan, vaatlerde bulunulan seçim sonrası da toplumsal talepleri kabul görmeyen Aleviler, hiçbir siyasi partinin ya da siyasi temsilcinin arka bahçesi değildir. Her türlü vatandaşlık görevini yerine getiren fakat iş hakkı olanı almaya geldiğinde eşit yurttaşlık hakları gasp edilen bir toplum olarak isyan ediyoruz, bu bozuk düzene dur diyoruz! Son günlerde Ulusal basında ve Antalya kamuoyunda çokça ses getiren CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Sekreter Yardımcılığına önerilen Hüseyin Karakuş’un görevden alınması da uğradığımız ayrımcılığın etkisi midir? Sayın Karakuş’un Liyakatlı ve başarılı Özgeçmişi ile yönetim sürecine katkısının olacağını görmekte ve görevine devam etmesini talep etmekteyiz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’in yakalanmış olduğu Covid-19 hastalığını yenip hastaneden taburcu olmasından inancımızın gereği olan insan yaşamının kutsallığı ile mutluluk duyduğumuzu belirtir, en kısa sürede eski sağlığına kavuşmasını dileriz” denildi.   TOPLUMSAL BARIŞ ÖNEMLİ   1978 yılında yaşanan Maraş katliamını da hatırlatıldığı açıklamada, “19 Aralık 1978 gecesi, Maraş’ta Çiçek Sineması’na bomba atıldığı söylemi üzerinden gerici ve cani güruhlar tarafından, o dönemde kentte bilinçli olarak tırmandırılan Alevi- Sünni gerginliği, Alevilere yönelik saldırılara dönüşmüş ve ülke tarihinin en kanlı katliamlarından biri olan Maraş katliamı yaşanmıştır. Maraş’ta gerici faşist güruh devletin gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan katliam yapmış binlerce Alevi Maraş’ı terk etmek zorunda kalmıştır. Kamuoyuna şunu net bir şekilde ifade etmek isteriz ki, bu ülkede toplumsal barışın ön koşulu, farklılıklarımızla bir mozaik olduğumuzu, tekçi yaklaşım ve zihniyetin sonucu olan Maraş ve benzeri katliamlarla yüzleşmedikçe kalıcı bir toplumsal barıştan bahsetmenin mümkün olmayacağının bilinmesini isteriz” denildi.   AÇIKLAMAYA DESTEK VEREN KURUMLAR Açıklamaya; Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şubesi Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Manavgat Şubesi, Antalya Tunceli Dayanışma ve Kültür Vakfı, Antalya Çorumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Antalya Erzincan Fırat Boyu Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Amasya Merzifon ve Kayadüzü Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Muş Vartolular Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Gaziantep Yavuzeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Maraş Elbistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Korkuteli Büyükköy Yarencik Derneği destek verdi.  
Antalya'daki 14 Alevi kültür derneği ve vakfı temsilcileri bir araya gelerek, cemevi inşaatının durdurulmasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisiyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen Hüseyin Karakuş'un Başkan Muhittin Böcek tarafından görevden alınmasına itiraz etti.

haberimizvar.net- Antalya’da faaliyet gösteren Alevi dernekleri, Maraş katliamı ve CHP Genel Merkezi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne atanan Hüseyin Karakuş’un Muhittin Böcek tarafından görevden alınmasıyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Karakuş’un alevi kimliğine vurgu yapılan açıklamada, “Her seçim sürecinde hatırlanan, vaatlerde bulunulan seçim sonrası da toplumsal talepleri kabul görmeyen Aleviler, hiçbir siyasi partinin ya da siyasi temsilcinin arka bahçesi değildir. Her türlü vatandaşlık görevini yerine getiren fakat iş hakkı olanı almaya geldiğinde eşit yurttaşlık hakları gasp edilen bir toplum olarak isyan ediyoruz, bu bozuk düzene dur diyoruz! Son günlerde Ulusal basında ve Antalya kamuoyunda çokça ses getiren CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Sekreter Yardımcılığına önerilen Hüseyin Karakuş’un görevden alınması da uğradığımız ayrımcılığın etkisi midir? Sayın Karakuş’un Liyakatlı ve başarılı Özgeçmişi ile yönetim sürecine katkısının olacağını görmekte ve görevine devam etmesini talep etmekteyiz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’in yakalanmış olduğu Covid-19 hastalığını yenip hastaneden taburcu olmasından inancımızın gereği olan insan yaşamının kutsallığı ile mutluluk duyduğumuzu belirtir, en kısa sürede eski sağlığına kavuşmasını dileriz” denildi.

 

TOPLUMSAL BARIŞ ÖNEMLİ

 

1978 yılında yaşanan Maraş katliamını da hatırlatıldığı açıklamada, “19 Aralık 1978 gecesi, Maraş’ta Çiçek Sineması’na bomba atıldığı söylemi üzerinden gerici ve cani güruhlar tarafından, o dönemde kentte bilinçli olarak tırmandırılan Alevi- Sünni gerginliği, Alevilere yönelik saldırılara dönüşmüş ve ülke tarihinin en kanlı katliamlarından biri olan Maraş katliamı yaşanmıştır. Maraş’ta gerici faşist güruh devletin gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan katliam yapmış binlerce Alevi Maraş’ı terk etmek zorunda kalmıştır. Kamuoyuna şunu net bir şekilde ifade etmek isteriz ki, bu ülkede toplumsal barışın ön koşulu, farklılıklarımızla bir mozaik olduğumuzu, tekçi yaklaşım ve zihniyetin sonucu olan Maraş ve benzeri katliamlarla yüzleşmedikçe kalıcı bir toplumsal barıştan bahsetmenin mümkün olmayacağının bilinmesini isteriz” denildi.

 

AÇIKLAMAYA DESTEK VEREN KURUMLAR

Açıklamaya; Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şubesi

Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Kemer Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Manavgat Şubesi, Antalya Tunceli Dayanışma ve Kültür Vakfı, Antalya Çorumlular Kültür ve Dayanışma Derneği

Antalya Erzincan Fırat Boyu Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Amasya Merzifon ve Kayadüzü Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Muş Vartolular Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Gaziantep Yavuzeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Antalya Maraş Elbistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Korkuteli Büyükköy Yarencik Derneği destek verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.