Bir arada yaşamı yok etmeye çalışanlara inat hepimiz Korkmaz Tedik’iz

YEREL 21.12.2020 - 15:10, Güncelleme: 21.12.2020 - 15:10
 

Bir arada yaşamı yok etmeye çalışanlara inat hepimiz Korkmaz Tedik’iz

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenlerden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik'e yönelik Antalya'da AKP ve MHP'lilerin saldırlarına karşı tepki büyüyor.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik'e yönelik Antalya'da AKP ve MHP'lilerin iftiralarla imza kampanyası başlatmasına tepkiler büyüyor. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar da konuya ilişkin bir açıklama yaparak "Bir arada yaşam kültürünü yok etmeye çalışanlara inat hepimiz Korkmaz Tedik’iz" dedi. Antalya Konyaaltı Belediyesi, 10 Ekim Katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik'in ismini bir parka vermek istedi. AKP ve MHP grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğu ile karar meclisten geçmişti. Karara karşı imza kampanyası başlatan AKP ve MHP üyeleri, Korkmaz Tedik için "PKK ve DHKP-C savunucusu", "Vatan haini" gibi ifadeler kullanmıştı. IŞİD'in katlettiği isimlerden Korkmaz Tedik'e dair bu karalama girişimlerine karşı Antalya kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yayımlayan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, cümlelerine “Bir arada yaşam kültürünü yok etmeye çalışan herkese inat hepimiz Korkmaz Tedik’iz!" diyerek başladı. Korkmaz Tedik’i saygı, sevgi ve özlemle andığını belirten Bayar "Tüm ülkemizi derinden sarsan bu terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşımıza AKP'li siyasetçilerin tavırları onların hangi zihniyetten geldiklerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu kişiler ülkemizin bir arada yaşam kültürüne savaş açan, toplumun farklı kesimlerini ötekileştiren zihniyete sahip insanlardır. Artık Türk Halkı bu nefret dolu zihniyetten bıkmıştır!" dedi. IŞİD'in dünyanın en kanlı terör örgütlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Bayar "IŞİD'in katlettiği bu yurttaşımıza hakaretler eden AKP'li siyasetçileri kınıyoruz. Kendi halkının acılarına gözlerini kapatmış ve yalnızca toplumu bölmeyi hedefleyen siyaset anlayışının vadesinin dolduğunu da kendilerine hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı. Halkın yoksullukla, açlıkla boğuştuğunu belirten Bayar sözlerine "Kendi vatandaşı açlıktan intihar ederken, çöplerde yiyecek ararken Tunus’a, Somali’ye, Sudan’a yardım yapanlar, bütün ballı ihaleleri Katarlılara peşkeş çekenler bize vatanseverliği öğretmesiler!" diye devam etti. Bayar Konyaaltı Belediyesinin almış olduğu bu kararın arkasında olduklarını kamuoyuna beyan etti. Önceki gün açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de, AKP tarafından algı çalışması yapıldığını belirterek “Terör saldırısında hayatını kaybeden bir hemşerimizin adının, oturduğu mahallede bir parka verilmesinden ibaret olan bu insani durum maalesef son derece yakışıksız bir şekilde siyasi malzeme yapılmıştır” demişti.Korkmaz Tedik adının yaşatılması için mücadele edeceklerini vurgulayan Antalya Halkevleri ise " Ülkemizin barış ve kardeşlik içinde yaşamasını istemeyenler tarafından  Korkmaz Tedik karalanarak çirkin bir kampanya yürütülmeye çalışılmaktadır. Bir kez daha gördük ki bu karalamayı yapanlar, İŞİD katillerinin ülkemizde patlattıkları bombaların ve dökülen kanın esas sorumlularıdır" dedi.
10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenlerden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik'e yönelik Antalya'da AKP ve MHP'lilerin saldırlarına karşı tepki büyüyor.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik'e yönelik Antalya'da AKP ve MHP'lilerin iftiralarla imza kampanyası başlatmasına tepkiler büyüyor. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar da konuya ilişkin bir açıklama yaparak "Bir arada yaşam kültürünü yok etmeye çalışanlara inat hepimiz Korkmaz Tedik’iz" dedi.

Antalya Konyaaltı Belediyesi, 10 Ekim Katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik'in ismini bir parka vermek istedi. AKP ve MHP grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğu ile karar meclisten geçmişti. Karara karşı imza kampanyası başlatan AKP ve MHP üyeleri, Korkmaz Tedik için "PKK ve DHKP-C savunucusu", "Vatan haini" gibi ifadeler kullanmıştı. IŞİD'in katlettiği isimlerden Korkmaz Tedik'e dair bu karalama girişimlerine karşı Antalya kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, cümlelerine “Bir arada yaşam kültürünü yok etmeye çalışan herkese inat hepimiz Korkmaz Tedik’iz!" diyerek başladı.

Korkmaz Tedik’i saygı, sevgi ve özlemle andığını belirten Bayar "Tüm ülkemizi derinden sarsan bu terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşımıza AKP'li siyasetçilerin tavırları onların hangi zihniyetten geldiklerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu kişiler ülkemizin bir arada yaşam kültürüne savaş açan, toplumun farklı kesimlerini ötekileştiren zihniyete sahip insanlardır. Artık Türk Halkı bu nefret dolu zihniyetten bıkmıştır!" dedi.

IŞİD'in dünyanın en kanlı terör örgütlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Bayar "IŞİD'in katlettiği bu yurttaşımıza hakaretler eden AKP'li siyasetçileri kınıyoruz. Kendi halkının acılarına gözlerini kapatmış ve yalnızca toplumu bölmeyi hedefleyen siyaset anlayışının vadesinin dolduğunu da kendilerine hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı. Halkın yoksullukla, açlıkla boğuştuğunu belirten Bayar sözlerine "Kendi vatandaşı açlıktan intihar ederken, çöplerde yiyecek ararken Tunus’a, Somali’ye, Sudan’a yardım yapanlar, bütün ballı ihaleleri Katarlılara peşkeş çekenler bize vatanseverliği öğretmesiler!" diye devam etti.

Bayar Konyaaltı Belediyesinin almış olduğu bu kararın arkasında olduklarını kamuoyuna beyan etti.

Önceki gün açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de, AKP tarafından algı çalışması yapıldığını belirterek “Terör saldırısında hayatını kaybeden bir hemşerimizin adının, oturduğu mahallede bir parka verilmesinden ibaret olan bu insani durum maalesef son derece yakışıksız bir şekilde siyasi malzeme yapılmıştır” demişti.Korkmaz Tedik adının yaşatılması için mücadele edeceklerini vurgulayan Antalya Halkevleri ise " Ülkemizin barış ve kardeşlik içinde yaşamasını istemeyenler tarafından  Korkmaz Tedik karalanarak çirkin bir kampanya yürütülmeye çalışılmaktadır. Bir kez daha gördük ki bu karalamayı yapanlar, İŞİD katillerinin ülkemizde patlattıkları bombaların ve dökülen kanın esas sorumlularıdır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.