Çin aşısına güven(e)miyoruz

GÜNDEM 22.12.2020 - 12:39, Güncelleme: 22.12.2020 - 12:41
 

Çin aşısına güven(e)miyoruz

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, Türkiye'nin Çin'den aldığı koronavirüs aşılarıyla ilgili “Çin aşısına çok güvenle bakamıyorum. Nihayet Çin, bütün bu bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke” dedi.

Haberimizvar.net- Yerli ve milliden söz edilirken yerli aşı için 2021 yılının Mart-Nisan aylarının işaret edildiğini belirten Başkan Demir, Çin aşısı için sık sık yeni tarihler verilmesine karşın halen aşının Türkiye’ye girmediğini söyledi ve ekledi “Çin aşısına Gelecek Partisi olarak güven(e)miyoruz” ifadesini kullandı. Çin aşısıyla ilgili vatandaşların kafalarında soru işareti olduğuna vurgu yapan İl Başkanı Beytullah Demir, “Gelecek Partisi olarak ülkeyi yönetiyor olsaydık alternatif aşıların tümüyle ilgili bilimsel çalışmaların hepsini toplar değerlendirme yapardık. Ama aşı gibi toplumsal sağlığı doğrudan ilgilendiren bir hususta demokratik süreçlerin işlediği ülkelerdeki çalışmalara öncelik verirdik. Çin aşısına çok güvenle bakamıyoruz. Nihayet Çin, bütün bu bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke. Bireysel özgürlükler konusunda demokratik ve şeffaf denetim süreçlerinden geçmemiş bütün sonuçlara biraz daha temkinli yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Türkiye'nin Avrupa'da üretilen aşılar yerine üstelik bunlardan biri olan Biontech, iki Türk bilim insanı tarafından bulunmuşken ve Avrupa ülkelerinin çoğunluğunun ilk tercihi bu aşıyken Çin'de bulunan aşıyı tercih etmiş olmasını elbette eleştireceğiz. Diğer aşıların alımı ile ilgili de anlaşmalar yapılacağı açıklanıyor. Millet gider Mersin’e bizimkiler gider tersine gibi bir durum var. Dünyadaki ülkelere bakıyoruz kimler Çin aşısı alıyor diye. Ama ne ortada bizden başka sadece 4 ülke var. Demek ki ortada bir sıkıntı var. Türkiye'de denenen ilk aşı olan "CoronaVac"ın siparişini veren ülkeler Endonezya: 128 milyon doz, Brezilya: 46 milyon doz, Şili: 60 milyon doz ve Bangladeş: 100 bin doz. Söz konusu ülkelere baktıktan sonra daha fazla söz söylemeye gerek var mı bilemiyoruz” açıklamasında bulundu.
Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, Türkiye'nin Çin'den aldığı koronavirüs aşılarıyla ilgili “Çin aşısına çok güvenle bakamıyorum. Nihayet Çin, bütün bu bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke” dedi.

Haberimizvar.net- Yerli ve milliden söz edilirken yerli aşı için 2021 yılının Mart-Nisan aylarının işaret edildiğini belirten Başkan Demir, Çin aşısı için sık sık yeni tarihler verilmesine karşın halen aşının Türkiye’ye girmediğini söyledi ve ekledi “Çin aşısına Gelecek Partisi olarak güven(e)miyoruz” ifadesini kullandı.

Çin aşısıyla ilgili vatandaşların kafalarında soru işareti olduğuna vurgu yapan İl Başkanı Beytullah Demir, “ Gelecek Partisi olarak ülkeyi yönetiyor olsaydık alternatif aşıların tümüyle ilgili bilimsel çalışmaların hepsini toplar değerlendirme yapardık. Ama aşı gibi toplumsal sağlığı doğrudan ilgilendiren bir hususta demokratik süreçlerin işlediği ülkelerdeki çalışmalara öncelik verirdik. Çin aşısına çok güvenle bakamıyoruz. Nihayet Çin, bütün bu bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke. Bireysel özgürlükler konusunda demokratik ve şeffaf denetim süreçlerinden geçmemiş bütün sonuçlara biraz daha temkinli yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Türkiye'nin Avrupa'da üretilen aşılar yerine üstelik bunlardan biri olan Biontech, iki Türk bilim insanı tarafından bulunmuşken ve Avrupa ülkelerinin çoğunluğunun ilk tercihi bu aşıyken Çin'de bulunan aşıyı tercih etmiş olmasını elbette eleştireceğiz. Diğer aşıların alımı ile ilgili de anlaşmalar yapılacağı açıklanıyor. Millet gider Mersin’e bizimkiler gider tersine gibi bir durum var. Dünyadaki ülkelere bakıyoruz kimler Çin aşısı alıyor diye. Ama ne ortada bizden başka sadece 4 ülke var. Demek ki ortada bir sıkıntı var. Türkiye'de denenen ilk aşı olan "CoronaVac"ın siparişini veren ülkeler Endonezya: 128 milyon doz, Brezilya: 46 milyon doz, Şili: 60 milyon doz ve Bangladeş: 100 bin doz. Söz konusu ülkelere baktıktan sonra daha fazla söz söylemeye gerek var mı bilemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.