Ceplerine giren yok çıkan çok

GÜNDEM 31.12.2020 - 12:24, Güncelleme: 31.12.2020 - 12:24
 

Ceplerine giren yok çıkan çok

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 37. Grup Komite Başkanı Şeyhmus Kökerer ve esnaf isteklerini dile getirdi

haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 37. Komitesi basın açıklaması yaptı. Komite Başkanı Şeyhmus Kökerer, "Bizim şuan da derdimiz ekmek derdi, Bizim Antalya Ticaret Odasına bağlı 2590 tane yerimiz mevcut. Bunun 950'si pasif 1590 üyemiz de aktif. Kahveciler odasına bağlı Antalya'da 1000 tane üyemiz var. Lokantacılar odasına bağlı da 3000 üye var. Toplam 6590 üye Antalya'da. Biz 16 Martta itibaren işletmelerimiz kapandı. Bu işletmeler 9 aydır işlerini yürütememektedir. Buna rağmen nargile kafelerden nargile ruhsat ücreti alınıyor. 4590 TL'yi ödeyemeyenlerin ruhsatları iptal oluyor. 9 aydır kapalı olan bir işletmenin bunu ödemesi doğru mu taktiri size bırakıyorum." dedi.  Başkan Kökerer, "En büyük sorunlarımızdan biri de stoklu çalışıyoruz yiyecek ve içecek olarak. Bizlerin 30 bin 300 liralık malı ziyan oldu. Şahsımın bile kafe de 10bin liralık ürün ziyan oldu" diye konuşu.  En büyük sorunlarının kira olduğuna dikkat çeken Kökerer,  " 9 aydır kira ödüyoruz ödeyemeyenler icraya veriliyor. Biz ayakta durabilmek için kredi aldık. Kredileri ödeyemedik ve çoğu arkadaşımız kırmızı çizgi yedi. Lütfen bizim iş yerlerimiz açılana kadar kredilerimizi, kiralarımızı erteleyin. Madem biz bu taşın altına elimizi koyduk siz de bu taşın altına parmağınızı koyun." şeklinde konuştu. Ticaret odası aidatını alıyor diyen Kokorer, " Belediye diyor ki ilan vergisini getirip yatıracaksın büyükşehir belediyesine. Yani diyorlar ki kardeşim bana ne senin iş yerin kapalıysa. Vergileri yatırmadığımız an cezai işleme giriyor" şeklinde konuştu.  Birikmişimiz yok gider fazla  Atatürk Parkı esnafı Şevket Aldemir ise yaşadıkları sorunları anlattı. Aldemir,  "Atatürk  Parkı olarak bizim de şöyle bir sıkıntımız var. Atatürk Parkı 1. derecede hazine arazisidir. Yani Milli Emlak'ın mülkü. Büyük Şehir Belediyesi üst kiracıdır, bizler de alt kiracıyız neticede devlet milli emlaktan kira alıyor. 10 aydır kapalı olan işletmelerin. Devlet olarak burayı kapatan sensin niye bizden kira alıyorsun? Devletin yapması gereken Büyükşehir’e ben senden kiranı almıyorum sen de alma demeli. Çünkü bizim kira bedelimiz çarşıdakiler gibi değil. Ben 26 kusur bin lira kira ödüyorum yani 10 aydır 3 ay erteleme yaptılar ilk dönemde 70 bin kusur liraysa benim şuan borçlandığım 200 kusur bin lira zaten kapalı dükkan. İş yerime zarar gelmesin diye bir bekçi tutuyorum 2.500 maaş veriyorum 1000 lira sigortasını ödüyorum 3.500 lira 6 bin lira da parkın peyzaj ve temizlik bedelini ödüyorum 9500 lira 26 bin lira da kiram var 350 bin lira ama dikkat çekiyorum benim dükkanım kapalı. Ben hiç bir şey yapmadan 350 bin lira borçlanıyorum hiç bir şey yapmadan ama"  dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 37. Grup Komite Başkanı Şeyhmus Kökerer ve esnaf isteklerini dile getirdi

haberimizvar.net-  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 37. Komitesi basın açıklaması yaptı. Komite Başkanı Şeyhmus Kökerer, "Bizim şuan da derdimiz ekmek derdi, Bizim Antalya Ticaret Odasına bağlı 2590 tane yerimiz mevcut. Bunun 950'si pasif 1590 üyemiz de aktif. Kahveciler odasına bağlı Antalya'da 1000 tane üyemiz var. Lokantacılar odasına bağlı da 3000 üye var. Toplam 6590 üye Antalya'da. Biz 16 Martta itibaren işletmelerimiz kapandı. Bu işletmeler 9 aydır işlerini yürütememektedir. Buna rağmen nargile kafelerden nargile ruhsat ücreti alınıyor. 4590 TL'yi ödeyemeyenlerin ruhsatları iptal oluyor. 9 aydır kapalı olan bir işletmenin bunu ödemesi doğru mu taktiri size bırakıyorum." dedi.

 Başkan Kökerer, "En büyük sorunlarımızdan biri de stoklu çalışıyoruz yiyecek ve içecek olarak. Bizlerin 30 bin 300 liralık malı ziyan oldu. Şahsımın bile kafe de 10bin liralık ürün ziyan oldu" diye konuşu.  En büyük sorunlarının kira olduğuna dikkat çeken Kökerer,  " 9 aydır kira ödüyoruz ödeyemeyenler icraya veriliyor. Biz ayakta durabilmek için kredi aldık. Kredileri ödeyemedik ve çoğu arkadaşımız kırmızı çizgi yedi. Lütfen bizim iş yerlerimiz açılana kadar kredilerimizi, kiralarımızı erteleyin. Madem biz bu taşın altına elimizi koyduk siz de bu taşın altına parmağınızı koyun." şeklinde konuştu. Ticaret odası aidatını alıyor diyen Kokorer, " Belediye diyor ki ilan vergisini getirip yatıracaksın büyükşehir belediyesine. Yani diyorlar ki kardeşim bana ne senin iş yerin kapalıysa. Vergileri yatırmadığımız an cezai işleme giriyor" şeklinde konuştu. 
Birikmişimiz yok gider fazla 
Atatürk Parkı esnafı Şevket Aldemir ise yaşadıkları sorunları anlattı. Aldemir,  "Atatürk  Parkı olarak bizim de şöyle bir sıkıntımız var. Atatürk Parkı 1. derecede hazine arazisidir. Yani Milli Emlak'ın mülkü. Büyük Şehir Belediyesi üst kiracıdır, bizler de alt kiracıyız neticede devlet milli emlaktan kira alıyor. 10 aydır kapalı olan işletmelerin. Devlet olarak burayı kapatan sensin niye bizden kira alıyorsun? Devletin yapması gereken Büyükşehir’e ben senden kiranı almıyorum sen de alma demeli. Çünkü bizim kira bedelimiz çarşıdakiler gibi değil. Ben 26 kusur bin lira kira ödüyorum yani 10 aydır 3 ay erteleme yaptılar ilk dönemde 70 bin kusur liraysa benim şuan borçlandığım 200 kusur bin lira zaten kapalı dükkan. İş yerime zarar gelmesin diye bir bekçi tutuyorum 2.500 maaş veriyorum 1000 lira sigortasını ödüyorum 3.500 lira 6 bin lira da parkın peyzaj ve temizlik bedelini ödüyorum 9500 lira 26 bin lira da kiram var 350 bin lira ama dikkat çekiyorum benim dükkanım kapalı. Ben hiç bir şey yapmadan 350 bin lira borçlanıyorum hiç bir şey yapmadan ama"  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.