Doğadan topladıkları mantarları satıyorlar

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.01.2021 - 11:24, Güncelleme: 05.01.2021 - 11:24
 

Doğadan topladıkları mantarları satıyorlar

Antalya'nın Demre ilçesinde Duriye- Ali Kolak çifti doğadan topladıkları halk arasında 'çintar' olarak adlandırılan kırmızı mantarı satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

haberimizvar.net Kış aylarında doğadan toplanan çintar mantarı, birçok kişinin ekmek kapısı oldu. Kırmızı çintar mantarı, yağmurun ardından açan güneşle birlikte daha çok sandal, piynar ve çam ağaçlarının dibinde çıkıyor. 400- 600 rakımda daha çok bulunan mantarı birçok aile gün boyu ormanlarda gezerek topluyor ve D-400 karayolu Demre- Kaş arasındaki yolda satışa sunuyor. Birçok aile de ilçe merkezlerine getirerek satıyor. Çintar mantarın kilosu bugünlerde 30- 35 liradan alıcı buluyor. Doğadan mantar toplayarak Demre'de satan Duriye- Ali Kolak çifti, "Gün boyu ormanlarda geziyoruz. Günde 5 ile 7 kilo arasında mantar topluyoruz. Getirip satıyoruz. İki çocuğumuzun ve ailemizin giderlerine katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımıza da doğal protein sağlıyoruz. Çünkü kırmızı mantar et kadar besleyici" dedi.
Antalya'nın Demre ilçesinde Duriye- Ali Kolak çifti doğadan topladıkları halk arasında 'çintar' olarak adlandırılan kırmızı mantarı satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

haberimizvar.net

Kış aylarında doğadan toplanan çintar mantarı, birçok kişinin ekmek kapısı oldu. Kırmızı çintar mantarı, yağmurun ardından açan güneşle birlikte daha çok sandal, piynar ve çam ağaçlarının dibinde çıkıyor. 400- 600 rakımda daha çok bulunan mantarı birçok aile gün boyu ormanlarda gezerek topluyor ve D-400 karayolu Demre- Kaş arasındaki yolda satışa sunuyor. Birçok aile de ilçe merkezlerine getirerek satıyor. Çintar mantarın kilosu bugünlerde 30- 35 liradan alıcı buluyor.

Doğadan mantar toplayarak Demre'de satan Duriye- Ali Kolak çifti, "Gün boyu ormanlarda geziyoruz. Günde 5 ile 7 kilo arasında mantar topluyoruz. Getirip satıyoruz. İki çocuğumuzun ve ailemizin giderlerine katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımıza da doğal protein sağlıyoruz. Çünkü mantar " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">kırmızı mantar et kadar besleyici" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.