Uzay turizmi: ISS'de konaklamanın bedeli

YAŞAM 29.01.2021 - 06:11, Güncelleme: 29.01.2021 - 06:11
 

Uzay turizmi: ISS'de konaklamanın bedeli

ABD merkezli uzay turizmi şirketi Axiom Space, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) konaklamanın bedelini açıkladı.

haberimizvar.net NASA, ESA ve daha bir çok uzaj ajansından astronotlara ev sahipliği yapan ISS bu defa turistlere ev sahipliği yapacak.  ABD merkezli uzay turizmi şirketi Axiom Space, dört kişiden oluşan bir mürettebatı Ocak 2022’den önce ISS'ye göndereceğini açıkladı.  NTV'nin Al Jazeera'ya dayandırdığı haberine göre, turistler sekiz günlük bir konaklama için ISS'ye gönderilecek.  Ekipte, Axiom Space’in başkan yardımcısı ve eski NASA astronotu Michael López-Alegría, ABD'li girişimci Larry Connor, Kanadalı yatırımcı Mark Pathy ve İsrailli girişimci Eytan Stibbe bulunuyor.  Aynı habere göre, yolculuğun bedeli ise kişi başı 55 milyon dolar yani yaklaşık 410 milyon TL.  Mürettebatın uzay istasyonuna yolculuğu, Elon Musk’ın sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX’in Crew Dragon kapsülü ile gerçekleşecek.
ABD merkezli uzay turizmi şirketi Axiom Space, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) konaklamanın bedelini açıkladı.

haberimizvar.net

NASA, ESA ve daha bir çok uzaj ajansından astronotlara ev sahipliği yapan ISS bu defa turistlere ev sahipliği yapacak. 

ABD merkezli uzay turizmi şirketi Axiom Space, dört kişiden oluşan bir mürettebatı Ocak 2022’den önce ISS'ye göndereceğini açıkladı. 

NTV'nin Al Jazeera'ya dayandırdığı haberine göre, turistler sekiz günlük bir konaklama için ISS'ye gönderilecek. 

Ekipte, Axiom Space’in başkan yardımcısı ve eski NASA astronotu Michael López-Alegría, ABD'li girişimci Larry Connor, Kanadalı yatırımcı Mark Pathy ve İsrailli girişimci Eytan Stibbe bulunuyor. 

Aynı habere göre, yolculuğun bedeli ise kişi başı 55 milyon dolar yani yaklaşık 410 milyon TL. 

Mürettebatın uzay istasyonuna yolculuğu, Elon Musk’ın sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX’in Crew Dragon kapsülü ile gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.