Armut depoda alıcı bekliyor

GÜNDEM 06.02.2021 - 14:32, Güncelleme: 06.02.2021 - 14:32
 

Armut depoda alıcı bekliyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde üretilen Karyağdı armudu depolarda alıcı bekliyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın meyve ambarı Korkuteli'de üretilerek ve soğuk hava depolarında kaldırılan Karyağdı armudu ihracatı ve alıcı bekliyor. Geçen yıllarda yurt içi ve yurt dışından alıcı bulan Karyağdı armudunda beklenen pazar yoğunluğu oluşmadı. Elma ve armut tüccarı Mümin Demir, "Biz tüccar olarak üreticilerden aldığımız Karyağdı armutları şu an elimizde kaldı ve satılmıyor. Fiyat olarak 1,5- 2 TL arasında ancak biz şu an pazar bulamıyoruz. Artık Korkuteli'nde yetişen Karyağdı armudu bu saatten sonra üretici olsun, tüccar olsun geri duruyor. Karyağdı armudu üreticilerinin yüzde 70'i ağaçlarını kesiyor. Artık Karyağdı armudu antika gibi olacak. İlçede 3- 5 yıl içinde Karyağdı armudu diye bir şey kalmayacak. Bizim devletimizden istediğimiz şey, patentini aldığımız Karyağdı armut üreticilerine ve tüccarlara destek çıkması" dedi.    
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde üretilen Karyağdı armudu depolarda alıcı bekliyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın meyve ambarı Korkuteli'de üretilerek ve soğuk hava depolarında kaldırılan Karyağdı armudu ihracatı ve alıcı bekliyor. Geçen yıllarda yurt içi ve yurt dışından alıcı bulan Karyağdı armudunda beklenen pazar yoğunluğu oluşmadı.


Elma ve armut tüccarı Mümin Demir, "Biz tüccar olarak üreticilerden aldığımız Karyağdı armutları şu an elimizde kaldı ve satılmıyor. Fiyat olarak 1,5- 2 TL arasında ancak biz şu an pazar bulamıyoruz. Artık Korkuteli'nde yetişen Karyağdı armudu bu saatten sonra üretici olsun, tüccar olsun geri duruyor. Karyağdı armudu üreticilerinin yüzde 70'i ağaçlarını kesiyor. Artık Karyağdı armudu antika gibi olacak. İlçede 3- 5 yıl içinde Karyağdı armudu diye bir şey kalmayacak. Bizim devletimizden istediğimiz şey, patentini aldığımız Karyağdı armut üreticilerine ve tüccarlara destek çıkması" dedi.

 

 

ANTALYA'NIN  <a href=KORKUTELI ILCESINDE URETILEN KARYAGDI ARMUDU DEPOLARDA ALICI BEKLIYOR.(FOTO:KORKUTELI-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_02/2021_02_06/47f9d27e43ada6d7ae495eb1a4ca103f.jpg" />
ANTALYA'NIN  <a href=KORKUTELI ILCESINDE URETILEN KARYAGDI ARMUDU DEPOLARDA ALICI BEKLIYOR.(FOTO:KORKUTELI-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_02/2021_02_06/5e1b190553f89d5cc7a4b1286e8f55c2.jpg" />

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.