Türkiye’de çalışan her 10 yazılımcıdan sadece biri kadın

GÜNDEM 24.02.2021 - 12:52, Güncelleme: 24.02.2021 - 12:52
 

Türkiye’de çalışan her 10 yazılımcıdan sadece biri kadın

Rapora göre, Türkiye’de yazılım sektöründe çalışanların yüzde 88.2’si erkeklerden oluşurken kadınların oranı ise yalnızca yüzde 11.8.

Haberimizvar.net- TalentGrid’in yazılım sektöründe kadın çalışanların yerine yönelik hazırladığı rapora göre, Türkiye’de çalışan her 10 yazılımcıdan sadece biri kadın ve kadın yönetici yok denecek kadar az. Rapor, Türkiye’de yazılım sektöründe çalışan kadınların erkeklere oranı, maaş beklentileri arasındaki farklılıklar ve kadınların yazılımda yöneldiği alanlar gibi pek çok konuya değiniyor. esitlikadaletkadin.org'da yer alan habere göre, rapor, Türkiye’de yazılım sektöründe çalışanların yüzde 88.2’si erkeklerden oluşurken kadınların oranı ise yalnızca yüzde 11.8. Rapor aynı zamanda dünyanın geri kalanında da oranın benzer seviyede olduğunu vurguluyor. Kadınlar startup’u riskli buluyor Söz konusu yönetici kadrosunda olmak olduğunda ise yine kadın yöneticilerin erkeklere göre çok daha az olduğunu görülüyor. Raporda erken aşama ya da büyümekte olan startup’lara dahil olmak isteyen erkeklerin oranı yüzde 38.4 iken, kadınlarda bu oran yüzde 29.7 olarak karşımıza çıkıyor.  “Kadın temsilinin eksikliği kritik” TalentGrid Kurucu Ortağı Ecem Korkmaz Gelal, raporun ön sözündeki yazısında  “Günümüzde yaygın olan algının aksine, kadınlar tarihte bilgisayar programcılığının gelişmesinde öncü roller üstlendiler. Bilgisayar programcılığının öncülerinin çoğu kadın iken, bugün bilgisayar bilimlerinde kadın temsilinin eksikliği oldukça kritik bir konu” dedi.
Rapora göre, Türkiye’de yazılım sektöründe çalışanların yüzde 88.2’si erkeklerden oluşurken kadınların oranı ise yalnızca yüzde 11.8.

Haberimizvar.net- TalentGrid’in yazılım sektöründe kadın çalışanların yerine yönelik hazırladığı rapora göre, Türkiye’de çalışan her 10 yazılımcıdan sadece biri kadın ve kadın yönetici yok denecek kadar az.

Rapor, Türkiye’de yazılım sektöründe çalışan kadınların erkeklere oranı, maaş beklentileri arasındaki farklılıklar ve kadınların yazılımda yöneldiği alanlar gibi pek çok konuya değiniyor.

esitlikadaletkadin.org'da yer alan habere göre, rapor, Türkiye’de yazılım sektöründe çalışanların yüzde 88.2’si erkeklerden oluşurken kadınların oranı ise yalnızca yüzde 11.8. Rapor aynı zamanda dünyanın geri kalanında da oranın benzer seviyede olduğunu vurguluyor.

Kadınlar startup’u riskli buluyor

Söz konusu yönetici kadrosunda olmak olduğunda ise yine kadın yöneticilerin erkeklere göre çok daha az olduğunu görülüyor. Raporda erken aşama ya da büyümekte olan startup’lara dahil olmak isteyen erkeklerin oranı yüzde 38.4 iken, kadınlarda bu oran yüzde 29.7 olarak karşımıza çıkıyor.

 “ Kadın temsilinin eksikliği kritik”

TalentGrid Kurucu Ortağı Ecem Korkmaz Gelal, raporun ön sözündeki yazısında  “Günümüzde yaygın olan algının aksine, kadınlar tarihte bilgisayar programcılığının gelişmesinde öncü roller üstlendiler. Bilgisayar programcılığının öncülerinin çoğu kadın iken, bugün bilgisayar bilimlerinde kadın temsilinin eksikliği oldukça kritik bir konu” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.