Burdur türküsüne çok sesli klip

YAŞAM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.02.2021 - 10:48, Güncelleme: 25.02.2021 - 10:48
 

Burdur türküsüne çok sesli klip

Antalya'nın Kaş ilçesinde müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, bir grup sanatçı arkadaşıyla bir Burdur türküsü olan 'Şu Dirmil'in Çalgısı'na çok sesli klip çekti. Kliple türkünün her yaştan kişiye ulaştırılması amaçlanıyor.

haberimizvar.net- 'Şu Dirmil'in Çalgısı' türküsünün klibi için Burdur'un Bucak ilçesi seçildi. Klibin çekimleri ilçeye bağlı Çamlık köyü ve Kremna Antik Kenti'nde yapıldı. Klibin çekimi için köyde yaşamını sürdüren 'Keçiperver' adlı sosyal medya fenomeni, müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu'nu davet etti. Emre Dayıoğlu da daha önce 'İlomoni Yar' türküsüne çektiği klipte görev alan arkadaşlarına daveti iletti. Arkadaşlarının daveti kabul etmesi üzerine ekip Bucak ilçesine klip çekmek için yola çıktı. Bucak'ta yapılan çekimlerde Emre Dayıoğlu def ve üç telli çaldı. Fransız müzisyen ve İstanbul Teknik Üniversitesi Etno Müzikoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Gabriel Meidinger kemanı, ses mühendisi Ozan Demir sipsisi, tiyatro sanatçısı Ceren Kaçar da sesiyle görev aldı. Yaklaşık 4 dakikalık Şu Dirmil'in Çalgısı türküsünün klibiyle ilgili olarak müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, "Önce bizi davet eden sosyal medya fenomeni Keçiperver'in odun kırarken, keçileri çağırırken, un elerken, yer süpürürken çıkardığı sesleri kayıt altına alarak, ritme dönüştürdük. Halk çalgıları olan üç telli, def, sipsi kayıtlarını yaptık. Fransız müzisyen Gabriel Meidinger'in keman yorumuyla hepsini birleştirdik. Her sanatçı, türkünün bir bölümünü söyledi. Özellikle Fransız sanatçının türküyü, bizden biri olarak yorumlaması, kemanı ile renk vermesi, klibe ayrı bir güzellik kattı. Yorucu bir çalışmanın ardından ortaya özellikle çocukların, gençlerin dinleyeceği, Türk halk müziğine ilgi duyacakları bir türkü düzenlemesi ve görselliği ortaya çıktı. Yerelden evrensele giden müzik yolculuğumuzda, bu türkümüzü milyonlarca insanımıza ulaştırdık. Onların beğenisini aldık. Unutulmaya yüz tutmuş bir halk türküsünün yeniden farkına varılmasına, başta gençler olmak üzere her yaştan insan tarafından dinlenmesini sağladık. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinden ve ailelerinden çok olumlu tepkiler aldık" dedi. Bu sanatçı grubu ile daha önce 'İlomoni Yar' türküsüne klip çektiklerini hatırlatan Emre Dayıoğlu, "Aynı beğenileri almıştık. Bu bizim için teşvik oldu. Bu teşvikle ikinci klibimizi çektik. Daha önce çıktığım müzik yolculuğunda, 2 bin 500'e yakın kenarda köşede kalmış, unutulmuş halk sanatçılarını kayıt altına almıştım. Bu kez de halk türkülerini geleceğe taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özverileri için sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.   
Antalya'nın Kaş ilçesinde müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, bir grup sanatçı arkadaşıyla bir Burdur türküsü olan 'Şu Dirmil'in Çalgısı'na çok sesli klip çekti. Kliple türkünün her yaştan kişiye ulaştırılması amaçlanıyor.

haberimizvar.net- 'Şu Dirmil'in Çalgısı' türküsünün klibi için Burdur'un Bucak ilçesi seçildi. Klibin çekimleri ilçeye bağlı Çamlık köyü ve Kremna Antik Kenti'nde yapıldı. Klibin çekimi için köyde yaşamını sürdüren 'Keçiperver' adlı sosyal medya fenomeni, müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu'nu davet etti. Emre Dayıoğlu da daha önce 'İlomoni Yar' türküsüne çektiği klipte görev alan arkadaşlarına daveti iletti. Arkadaşlarının daveti kabul etmesi üzerine ekip Bucak ilçesine klip çekmek için yola çıktı. Bucak'ta yapılan çekimlerde Emre Dayıoğlu def ve üç telli çaldı. Fransız müzisyen ve İstanbul Teknik Üniversitesi Etno Müzikoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Gabriel Meidinger kemanı, ses mühendisi Ozan Demir sipsisi, tiyatro sanatçısı Ceren Kaçar da sesiyle görev aldı.

Yaklaşık 4 dakikalık Şu Dirmil'in Çalgısı türküsünün klibiyle ilgili olarak müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, "Önce bizi davet eden sosyal medya fenomeni Keçiperver'in odun kırarken, keçileri çağırırken, un elerken, yer süpürürken çıkardığı sesleri kayıt altına alarak, ritme dönüştürdük. Halk çalgıları olan üç telli, def, sipsi kayıtlarını yaptık. Fransız müzisyen Gabriel Meidinger'in keman yorumuyla hepsini birleştirdik. Her sanatçı, türkünün bir bölümünü söyledi. Özellikle Fransız sanatçının türküyü, bizden biri olarak yorumlaması, kemanı ile renk vermesi, klibe ayrı bir güzellik kattı. Yorucu bir çalışmanın ardından ortaya özellikle çocukların, gençlerin dinleyeceği, Türk halk müziğine ilgi duyacakları bir türkü düzenlemesi ve görselliği ortaya çıktı. Yerelden evrensele giden müzik yolculuğumuzda, bu türkümüzü milyonlarca insanımıza ulaştırdık. Onların beğenisini aldık. Unutulmaya yüz tutmuş bir halk türküsünün yeniden farkına varılmasına, başta gençler olmak üzere her yaştan insan tarafından dinlenmesini sağladık. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinden ve ailelerinden çok olumlu tepkiler aldık" dedi.

Bu sanatçı grubu ile daha önce 'İlomoni Yar' türküsüne klip çektiklerini hatırlatan Emre Dayıoğlu, "Aynı beğenileri almıştık. Bu bizim için teşvik oldu. Bu teşvikle ikinci klibimizi çektik. Daha önce çıktığım müzik yolculuğunda, 2 bin 500'e yakın kenarda köşede kalmış, unutulmuş halk sanatçılarını kayıt altına almıştım. Bu kez de halk türkülerini geleceğe taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özverileri için sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE MUZIK OGRETMENI EMRE DAYIOGLU, BIR GRUP SANATCI ARKADASIYLA BIR BURDUR TURKUSU OLAN 'SU DIRMIL'IN CALGISI'NA COK SESLI KLIP CEKTI. KLIPLE TURKUNUN HER YASTAN KISIYE ULASTIRILMASI AMACLANIYOR.(FOTO:KAS-DHA)

ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE MUZIK OGRETMENI EMRE DAYIOGLU, BIR GRUP SANATCI ARKADASIYLA BIR BURDUR TURKUSU OLAN 'SU DIRMIL'IN CALGISI'NA COK SESLI KLIP CEKTI. KLIPLE TURKUNUN HER YASTAN KISIYE ULASTIRILMASI AMACLANIYOR.(FOTO:KAS-DHA)
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.