Turiste 72 saat içinde test zorunluluğu

GÜNDEM 04.03.2021 - 17:05, Güncelleme: 04.03.2021 - 17:05
 

Turiste 72 saat içinde test zorunluluğu

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarından ülkemize giriş yapmak isteyen turistlere son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etme zorunluluğunu tüm ülkeleri kapsayacak şekilde 15 Nisan'a kadar uzattı.

haberimizvar.net- Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2 Mart 2021 tarihli 'Yurda Giriş Tedbirleri' konulu genelgesi kapsamında yeni bir karar alındı. Kurul tarafından alınan kararda, Covid-19 virüsünün yeni bir varyantının ülkemize girişinin engellenmesi amacıyla 1 Mart 2021 tarihine kadar tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarımızdan ülkemize giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etme zorunluluğu 15 Nisan'a kadar uzatıldı. UÇAKLARA ALINMAYACAKLAR Genelge ve negatif sonucu ibraz edemeyen kişilere uygulanacak karantina koşullarıyla ilgili detayda, hareket edilecek ülke havalimanlarında bu test sonucunu ibraz edemeyen kişiler ülkemize iniş yapacak uçaklara alınmayacaklar. 14 GÜNLÜK KARANTİNA Pasaport ibraz etmeksizin, kimlik göstererek ülkemize giriş hakkına sahip ülke vatandaşları da son 10 gün içerisinde İngiltere'de bulunup bulunmadıkları sorulup buna göre işlem tesis edilecek. Ülkemize giriş esnasında son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testi sonucu ibraz edemeyen kişiler, konaklayacaklarını beyan ettikleri adreslerde, konaklayacak yeri olmayanlar ise Valiliklerce belirlenen yerlerde karantinaya alınacak. Bu kişilere karantina sürelerinin yedinci gününde test yapılacak ve test sonucu negatif olanların karantinası sonlandırılacak, pozitif olanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı Covid-19 rehberi doğrultusunda sürdürülecek. DIŞ TİCARET KARARDAN MUAF Dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi için, uçak- gemi mürettebatı, kilit personel olarak nitelendirilen gemi adamları ve tır şoförleri SARS-CoV-2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacak. Takip ve denetimler ise kaymakamlıklar, sınır kapısı mülki idari amirleri, sınır kapılarında görevli tüm kamu kurum ve kuruluşları ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından koordineli bir şekilde yapılacak.
Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarından ülkemize giriş yapmak isteyen turistlere son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etme zorunluluğunu tüm ülkeleri kapsayacak şekilde 15 Nisan'a kadar uzattı.

haberimizvar.net-  Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2 Mart 2021 tarihli 'Yurda Giriş Tedbirleri' konulu genelgesi kapsamında yeni bir karar alındı. Kurul tarafından alınan kararda, Covid-19 virüsünün yeni bir varyantının ülkemize girişinin engellenmesi amacıyla 1 Mart 2021 tarihine kadar tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarımızdan ülkemize giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etme zorunluluğu 15 Nisan'a kadar uzatıldı.

UÇAKLARA ALINMAYACAKLAR

Genelge ve negatif sonucu ibraz edemeyen kişilere uygulanacak karantina koşullarıyla ilgili detayda, hareket edilecek ülke havalimanlarında bu test sonucunu ibraz edemeyen kişiler ülkemize iniş yapacak uçaklara alınmayacaklar.

14 GÜNLÜK KARANTİNA

Pasaport ibraz etmeksizin, kimlik göstererek ülkemize giriş hakkına sahip ülke vatandaşları da son 10 gün içerisinde İngiltere'de bulunup bulunmadıkları sorulup buna göre işlem tesis edilecek. Ülkemize giriş esnasında son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testi sonucu ibraz edemeyen kişiler, konaklayacaklarını beyan ettikleri adreslerde, konaklayacak yeri olmayanlar ise Valiliklerce belirlenen yerlerde karantinaya alınacak. Bu kişilere karantina sürelerinin yedinci gününde test yapılacak ve test sonucu negatif olanların karantinası sonlandırılacak, pozitif olanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı Covid-19 rehberi doğrultusunda sürdürülecek.

DIŞ TİCARET KARARDAN MUAF

Dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi için, uçak- gemi mürettebatı, kilit personel olarak nitelendirilen gemi adamları ve tır şoförleri SARS-CoV-2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacak. Takip ve denetimler ise kaymakamlıklar, sınır kapısı mülki idari amirleri, sınır kapılarında görevli tüm kamu kurum ve kuruluşları ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından koordineli bir şekilde yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.