Küçük piyanist Engin, İspanya'da 2'nci oldu

YAŞAM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.03.2021 - 10:03, Güncelleme: 07.03.2021 - 10:03
 

Küçük piyanist Engin, İspanya'da 2'nci oldu

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı İlkokulu Piyano Bölümü'nde eğitim gören Engin Tuzcuoğlu (10), ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok başarı elde etti. Koronavirüs salgınında çalışmalarını artıran Engin, ocak ayında İspanya'da düzenlenen Franz Liszt Center Piano Competition'da 2'ncilik elde etti. Engin, şimdilerde ise İtalya'da düzenlenecek yarışmaya hazırlanıyor.

haberimizvar.net- Antalya'da yaşayan Engin Tuzcuoğlu, henüz anne karnındayken müzikle tanıştı. Daha 2 aylıkken babası Akın Tuzcuoğlu'nun (72) çaldığı armonikaya tepki veren Engin, 3 yaşında gittiği kreşte ritim dersleri almaya başladı. 3,5 yaşında kendi kendine okumayı ve yazmayı çözen Engin, 4 yaşında da drama eğitimi almaya başladı. Annesinin telefonundaki piyano uygulaması sayesinde piyanoyla tanışan Engin'in bu enstrümana ilgisini keşfeden Fadime Tuzcuoğlu (52), oğluna melodika aldı. Minik Engin, Youtube'de dinlediği her şarkıyı melodikayla çalınca 5 yaşında piyano eğitimine başladı. 7 yaşında Ramazan Hatice Savaş İlkokulu'na başlayan Engin, aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı İlkokulu Piyano Bölümü'nü kazandı. Öğr. Gör. Gökçe Göktepe'den piyona eğitimi alan 3'üncü sınıf öğrencisi Engin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar elde etti. Gittiği yarışma ve konserlerde kıvırcık saçlarıyla dikkati çeken Engin'in hedefi dünyaca ünlü bir piyanist olmak. BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR Engin Tuzcuoğlu, 2019 yılında Adana Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen Rapsody 1'nci Uluslararası Piyano Festivali ve Yarışması'nda 3'üncü, 2019'da İzmir Mozart Akademi 5'nci Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'nde 2'nci oldu. Birçok festivalde de konser veren Engin, 2021 yılı ocak ayında İspanya'da düzenlenen Franz Liszt Center Piano Competition'da 2'ncilik elde ederek Türkiye'yi başarıyla temsil etti. TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ Piyano çalmayı çok sevdiğini anlatan Engin Tuzcuoğlu, “Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde ettim. Türkiye'yi temsil ettim. En son İspanya'daki yarışmada 2'nci oldum. Masterclass kazandım. Masterclass'ı İtalyan bir öğretmenle yaptım. Çok iyi hissettim kendimi. Çok az İngilizce bilmeme rağmen çok iyi anlaştık. Birlikte çalıştık. Şimdi İtalya'da düzenlenecek yarışmaya hazırlanıyorum. O yüzden çalışmalar yapıyorum" dedi. PANDEMİDE SIK SIK PİYANO ÇALDI Pandemi günlerini anlatan Engin Tuzcuoğlu, “Koronavirüs nedeniyle evde kaldığım için çok sıkıldım. Bu nedenle sık sık piyano çalıştım. Dışarı çıkamadığım için arkadaşlarımla online konuşuyorum. Derslerime çalışıyorum. Evde olduğum için 3-4 saat piyano çalıyorum" diye konuştu. DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST OLMAK İSTİYOR Engin Tuzcuoğlu, dünyaca ünlü bir piyanist olmak istediğini belirterek, "Piyano bana mutluluğu, huzuru hissettiriyor. Televizyonda gördüğüm film müziklerini çalmaya çalışıyorum, bu çok hoşuma gidiyor. Kendi kendime besteler yapıyorum. Kendimi geliştirmek ve bu yolda ilerlemek istiyorum" ifadelerini kullandı.   
Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı İlkokulu Piyano Bölümü'nde eğitim gören Engin Tuzcuoğlu (10), ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok başarı elde etti. Koronavirüs salgınında çalışmalarını artıran Engin, ocak ayında İspanya'da düzenlenen Franz Liszt Center Piano Competition'da 2'ncilik elde etti. Engin, şimdilerde ise İtalya'da düzenlenecek yarışmaya hazırlanıyor.

haberimizvar.net- Antalya'da yaşayan Engin Tuzcuoğlu, henüz anne karnındayken müzikle tanıştı. Daha 2 aylıkken babası Akın Tuzcuoğlu'nun (72) çaldığı armonikaya tepki veren Engin, 3 yaşında gittiği kreşte ritim dersleri almaya başladı. 3,5 yaşında kendi kendine okumayı ve yazmayı çözen Engin, 4 yaşında da drama eğitimi almaya başladı. Annesinin telefonundaki piyano uygulaması sayesinde piyanoyla tanışan Engin'in bu enstrümana ilgisini keşfeden Fadime Tuzcuoğlu (52), oğluna melodika aldı. Minik Engin, Youtube'de dinlediği her şarkıyı melodikayla çalınca 5 yaşında piyano eğitimine başladı. 7 yaşında Ramazan Hatice Savaş İlkokulu'na başlayan Engin, aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı İlkokulu Piyano Bölümü'nü kazandı. Öğr. Gör. Gökçe Göktepe'den piyona eğitimi alan 3'üncü sınıf öğrencisi Engin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar elde etti. Gittiği yarışma ve konserlerde kıvırcık saçlarıyla dikkati çeken Engin'in hedefi dünyaca ünlü bir piyanist olmak.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Engin Tuzcuoğlu, 2019 yılında Adana Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen Rapsody 1'nci Uluslararası Piyano Festivali ve Yarışması'nda 3'üncü, 2019'da İzmir Mozart Akademi 5'nci Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'nde 2'nci oldu. Birçok festivalde de konser veren Engin, 2021 yılı ocak ayında İspanya'da düzenlenen Franz Liszt Center Piano Competition'da 2'ncilik elde ederek Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Piyano çalmayı çok sevdiğini anlatan Engin Tuzcuoğlu, “Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde ettim. Türkiye'yi temsil ettim. En son İspanya'daki yarışmada 2'nci oldum. Masterclass kazandım. Masterclass'ı İtalyan bir öğretmenle yaptım. Çok iyi hissettim kendimi. Çok az İngilizce bilmeme rağmen çok iyi anlaştık. Birlikte çalıştık. Şimdi İtalya'da düzenlenecek yarışmaya hazırlanıyorum. O yüzden çalışmalar yapıyorum" dedi.

PANDEMİDE SIK SIK PİYANO ÇALDI

Pandemi günlerini anlatan Engin Tuzcuoğlu, “Koronavirüs nedeniyle evde kaldığım için çok sıkıldım. Bu nedenle sık sık piyano çalıştım. Dışarı çıkamadığım için arkadaşlarımla online konuşuyorum. Derslerime çalışıyorum. Evde olduğum için 3-4 saat piyano çalıyorum" diye konuştu.

DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST OLMAK İSTİYOR

Engin Tuzcuoğlu, dünyaca ünlü bir piyanist olmak istediğini belirterek, "Piyano bana mutluluğu, huzuru hissettiriyor. Televizyonda gördüğüm film müziklerini çalmaya çalışıyorum, bu çok hoşuma gidiyor. Kendi kendime besteler yapıyorum. Kendimi geliştirmek ve bu yolda ilerlemek istiyorum" ifadelerini kullandı. 
AKDENIZ UNIVERSITESI DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI ILKOKULU PIYANO BOLUMU'NDE EGITIM GOREN ENGIN TUZCUOGLU (10), ULUSAL VE ULUSLARARASI YARISMALARDA BIRCOK BASARI ELDE ETTI. KOROVIRUS PANDEMISINDE CALISMALARINI ARTIRAN ENGIN, OCAK AYINDA ISPANYA'DA DUZENLENEN FRANZ LISZT CENTER PIANO COMPETITION'DA 2'NCILIK ELDE ETTI. ENGIN, SIMDILERDE ISE ITALYA'DA DUZENLENECEK YARISMAYA HAZIRLANIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.