Laikliğe karşı çıkan Ayasofya imamı, şimdi de kadınları hedef aldı

GÜNDEM 08.03.2021 - 10:32, Güncelleme: 08.03.2021 - 10:32
 

Laikliğe karşı çıkan Ayasofya imamı, şimdi de kadınları hedef aldı

Ayasofya'nın "baş imamı" Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, kadın cinayetleri için "kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” dedi.

Haberimizvar.net-  Ayasofya'ya "baş imam" olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde attığı tweetle yine tepki topladı. Daha önce Anayasa tartışmasında “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısı yapan Mehmet Boynukalın, bu kez de kadın cinayetleri ile ilgili attığı tweetle eleştirilerin odağı oldu. Türkiye’de arka arkaya yaşanan kadın cinayetleri haberlerinden rahatsızlığını dile getiren Boynukalın, “Sürekli 'kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” diye yazdı. Mehmet Boynukalın’ın konuyla ilgili attığı tweet şöyle: Mehmet Boynukalın, daha önce de Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı "Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısına destek vermişti. Boynukalın, Özdil ve Akman'ın Allah'ın ayetleriyle alay ederek "küfür"e girdiğini öne sürmüş ve "Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş" demişti.
Ayasofya'nın "baş imamı" Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, kadın cinayetleri için "kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” dedi.

Haberimizvar.net-  Ayasofya'ya "baş imam" olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde attığı tweetle yine tepki topladı.

Daha önce Anayasa tartışmasında “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” diyerek, Anayasa’dan laikliğin kaldırılması çağrısı yapan Mehmet Boynukalın, bu kez de kadın cinayetleri ile ilgili attığı tweetle eleştirilerin odağı oldu.

Türkiye’de arka arkaya yaşanan kadın cinayetleri haberlerinden rahatsızlığını dile getiren Boynukalın, “Sürekli 'kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” diye yazdı.

Mehmet Boynukalın’ın konuyla ilgili attığı tweet şöyle:

Mehmet Boynukalın, daha önce de Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı "Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısına destek vermişti. Boynukalın, Özdil ve Akman'ın Allah'ın ayetleriyle alay ederek "küfür"e girdiğini öne sürmüş ve "Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.