CHP’li kadınlardan 8 Mart toplantısı

YEREL 10.03.2021 - 12:03, Güncelleme: 10.03.2021 - 12:03
 

CHP’li kadınlardan 8 Mart toplantısı

CHP Antalya İl Kadın Kolları 8 Mart nedeniyle Ata’ya çelenk sunduktan sonra AKM’de ‘Siyaset Emekçisi Kadınlarla 8 Mart’ toplantısı yaptı

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci Kurtuluş Savaşında kadınların gösterdikleri olağanüstü çaba ve başarılara atıfta bulunarak, “Bizler; Cumhuriyet tarihimizin odak noktasında yer alan bağımsız, özgür, laik, demokratik, Cumhuriyet Mücadelesinde etkin bir rol oynayan, Türk Kadınlarıyız!” dedi. “Bugünün Türkiye’sinde kadın olmak, özgürlükler için sürekli mücadele etmeyi gerektiriyor. Emekçi Türk Kadını sömürülmesinin yanı sıra, ayrımcı cinsiyetçi yasalar ve, geleneksel toplumsal kurallardan dolayı bir yığın sorunla karşı karşıyadır. Bugün hak ve özgürlükler, toplumsal refah gibi kıyaslara bakıldığında, ülkemizin koşullarının çok ilerisinde olan ülkelerden yıllar önce, kadının erkekle eşit haklara sahip olduğu yurdumuzda, haklarımızı korumak ve hatta yeniden kazanmak için mücadele etmek zorundayız” diyen Deveci konuşmasını şöyle sürdürdü: “AKP iktidarı Cumhuriyet’in özgürleştirdiği Türk kadınlarına Siyasal İslam kıskacında yeni bir rol tanımlama derdinde. Öyle ki; sözünü sakınmayan kadınlar cinsiyetçi söylemlerle itibarsızlaştırmaya çalışılmakta. Konuşan, eleştiren, haklarının farkında olan kadın, vitrin mankeni ilan edilmekte.Çıplak aramayı deşifre eden kadın ahlaksızlıkla suçlanmaktadır. Bu olanlar bir yanıyla bizleri yaralarken, bir yandan mücadele azmimizi diri tutarak motive ediyor. Kadın mücadelesi denince tek madde, şiddet ve cinayet olsun isteniyor. Oysa ki; kadınlar ekonomik hayatta var olmayı, sosyal hayatta dilediği gibi yaşamayı, siyasal katılımı ve politik mücadelede olmayı istiyor.”   “AKP iktidarı Cumhuriyet’in aydınlanmanın, bilginin değiştirdiği, geliştirdiği bireyler olmasın istiyor” diyen Deveci konuşmasına şöyle devam etti: “Bu değişim ve gelişimden korkuyor. Korkuyorlar! Korkacaklar! Korksunlar! Geliyoruz! Geleceğiz Yakındır! Bir kadın değişirse, bir nesil değişir! Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Bildirgemizi, projelerimizi, vaatlerimizi sahada biz anlatıyoruz. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar; seralarda, hallerde, pazar yerlerinde, sokaklarda, sitelerde kapı kapı çalışıyoruz. Partiyi yıpratmadan isteklerimizi nasıl dile getiririzi öğrenmelidir. Yine aday olacak kadın; Birden çok seçim geçirmeli, sandığın başına oturmalı; Seçim nasıl yapılır? Sandıkta ne olur? Seçimde ne sorun yaşanır? Nasıl önlem alınır? Bilmelidir. Partisine zarar vermeden, parti içi mücadele vermesini bilmelidir. Bu mücadeleyi verirken, toparlayıcı, uzlaşıcı olması gerektiğini, kazananın; parti ve partisinin temsil ettiği siyasi görüş için önemli olduğunu bilmelidir. Kadın duyarlılığı, sorumluluğu ile olaylara yaklaşmalıdır. Siyasette bulunan kadın, partiye ve kadınların sorunlarına emek vermiş, mücadeleci tarafına, dürüstlüğüne güvendiği, samimiyetine inandığı kadını temsilci olarak görmek ister.”
CHP Antalya İl Kadın Kolları 8 Mart nedeniyle Ata’ya çelenk sunduktan sonra AKM’de ‘Siyaset Emekçisi Kadınlarla 8 Mart’ toplantısı yaptı

haberimizvar.net-  CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci Kurtuluş Savaşında kadınların gösterdikleri olağanüstü çaba ve başarılara atıfta bulunarak, “Bizler; Cumhuriyet tarihimizin odak noktasında yer alan bağımsız, özgür, laik, demokratik, Cumhuriyet Mücadelesinde etkin bir rol oynayan, Türk Kadınlarıyız!” dedi. “Bugünün Türkiye’sinde kadın olmak, özgürlükler için sürekli mücadele etmeyi gerektiriyor. Emekçi Türk Kadını sömürülmesinin yanı sıra, ayrımcı cinsiyetçi yasalar ve, geleneksel toplumsal kurallardan dolayı bir yığın sorunla karşı karşıyadır. Bugün hak ve özgürlükler, toplumsal refah gibi kıyaslara bakıldığında, ülkemizin koşullarının çok ilerisinde olan ülkelerden yıllar önce, kadının erkekle eşit haklara sahip olduğu yurdumuzda, haklarımızı korumak ve hatta yeniden kazanmak için mücadele etmek zorundayız” diyen Deveci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AKP iktidarı Cumhuriyet’in özgürleştirdiği Türk kadınlarına Siyasal İslam kıskacında yeni bir rol tanımlama derdinde. Öyle ki; sözünü sakınmayan kadınlar cinsiyetçi söylemlerle itibarsızlaştırmaya çalışılmakta. Konuşan, eleştiren, haklarının farkında olan kadın, vitrin mankeni ilan edilmekte.Çıplak aramayı deşifre eden kadın ahlaksızlıkla suçlanmaktadır. Bu olanlar bir yanıyla bizleri yaralarken, bir yandan mücadele azmimizi diri tutarak motive ediyor. Kadın mücadelesi denince tek madde, şiddet ve cinayet olsun isteniyor. Oysa ki; kadınlar ekonomik hayatta var olmayı, sosyal hayatta dilediği gibi yaşamayı, siyasal katılımı ve politik mücadelede olmayı istiyor.”

 

“AKP iktidarı Cumhuriyet’in aydınlanmanın, bilginin değiştirdiği, geliştirdiği bireyler olmasın istiyor” diyen Deveci konuşmasına şöyle devam etti: “Bu değişim ve gelişimden korkuyor. Korkuyorlar! Korkacaklar! Korksunlar! Geliyoruz! Geleceğiz Yakındır! Bir kadın değişirse, bir nesil değişir! Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Bildirgemizi, projelerimizi, vaatlerimizi sahada biz anlatıyoruz. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar; seralarda, hallerde, pazar yerlerinde, sokaklarda, sitelerde kapı kapı çalışıyoruz. Partiyi yıpratmadan isteklerimizi nasıl dile getiririzi öğrenmelidir. Yine aday olacak kadın; Birden çok seçim geçirmeli, sandığın başına oturmalı; Seçim nasıl yapılır? Sandıkta ne olur? Seçimde ne sorun yaşanır? Nasıl önlem alınır? Bilmelidir. Partisine zarar vermeden, parti içi mücadele vermesini bilmelidir. Bu mücadeleyi verirken, toparlayıcı, uzlaşıcı olması gerektiğini, kazananın; parti ve partisinin temsil ettiği siyasi görüş için önemli olduğunu bilmelidir. Kadın duyarlılığı, sorumluluğu ile olaylara yaklaşmalıdır. Siyasette bulunan kadın, partiye ve kadınların sorunlarına emek vermiş, mücadeleci tarafına, dürüstlüğüne güvendiği, samimiyetine inandığı kadını temsilci olarak görmek ister.”


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.