8 Mart Gece Yürüyüşü’ne katıldığı için gözaltına alınan kadınların hepsi serbest

GÜNDEM 12.03.2021 - 12:14, Güncelleme: 12.03.2021 - 12:14
 

8 Mart Gece Yürüyüşü’ne katıldığı için gözaltına alınan kadınların hepsi serbest

19’uncu 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldığı için gözaltına alınan 18 kadının hepsi adli kontrolle serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Kadınlar, 19’uncu Feminist Gece Yürüyüşü için İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Sıraselviler Sokak’tan Karaköy’e yürümüştü. Ertesi gün, yürüyüşe katılan bazı kadınlar ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) gözaltına alınanlara ‘cumhurbaşkanına hakaret suçlaması’ yöneltildiğini aktardı. ÇHD Twitter hesabında şunlar kaydedildi: “Dosya kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 18 kişi olduğunu, aralarında bir yaşı küçüğün çocuk şubede tutulduğunu öğrendik. İstanbul emniyeti güvenlik şubede ise şu an 12 kadın tutulmakta.“ Bunun yanında, kadınların gözaltı sebebi olarak ‘ritme göre zıplayarak cumhurbaşkanına hakaret etmek’ gerekçesi gösterilmesi dikkat çekti.  ÇHD’nin aktardığına göre hakkında yakalama kararı olan beş kadın daha emniyete gelip ifade verdi. Savcılık kararına göre gözaltındaki 18 kadından yaşı küçük olan bir kadın ayda bir imza kontrolü tedbiri ile serbest bırakıldı. Dört kadın imza ve yurt dışı çıkış yasağı, diğer kadınlar yalnızca yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, dört kişi hakkında ‘yurt dışına çıkma yasağı’ ve ‘imza yükümlülüğü’, biri 18 yaşından küçük 14 kişi hakkında ise ‘imza yükümlülüğü’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.
19’uncu 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldığı için gözaltına alınan 18 kadının hepsi adli kontrolle serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Kadınlar, 19’uncu Feminist Gece Yürüyüşü için İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Sıraselviler Sokak’tan Karaköy’e yürümüştü.

Ertesi gün, yürüyüşe katılan bazı kadınlar ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) gözaltına alınanlara ‘cumhurbaşkanına hakaret suçlaması’ yöneltildiğini aktardı.

ÇHD Twitter hesabında şunlar kaydedildi: “Dosya kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 18 kişi olduğunu, aralarında bir yaşı küçüğün çocuk şubede tutulduğunu öğrendik. İstanbul emniyeti güvenlik şubede ise şu an 12 kadın tutulmakta.

Bunun yanında, kadınların gözaltı sebebi olarak ‘ritme göre zıplayarak cumhurbaşkanına hakaret etmek’ gerekçesi gösterilmesi dikkat çekti.

 ÇHD’nin aktardığına göre hakkında yakalama kararı olan beş kadın daha emniyete gelip ifade verdi.

Savcılık kararına göre gözaltındaki 18 kadından yaşı küçük olan bir kadın ayda bir imza kontrolü tedbiri ile serbest bırakıldı. Dört kadın imza ve yurt dışı çıkış yasağı, diğer kadınlar yalnızca yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, dört kişi hakkında ‘yurt dışına çıkma yasağı’ ve ‘imza yükümlülüğü’, biri 18 yaşından küçük 14 kişi hakkında ise ‘imza yükümlülüğü’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.