Merkez Bankası'nın müdahalesi de yetmedi

EKONOMİ 17.03.2021 - 17:11, Güncelleme: 17.03.2021 - 17:11
 

Merkez Bankası'nın müdahalesi de yetmedi

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,65 seviyesini aşarken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bugün miktar yöntemiyle düzenlediği 24 Mart vadeli repo ihalesi ile piyasaya 51 milyar lira verdi. Ancak bu hamle de beklenilen etkiyi yaratmadı. Bugün 7,54 seviyesini test eden dolar akşam saatleri itibarıyla 7,50 seviyesinde hareket ediyor.

haberimizvar.net-  Gözünü Fed ve TCMB'den gelecek faiz kararları ile verilecek mesajlara çeviren piyasada temkinli görünüm hakim.  ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,65 seviyesinin üzerine çıktı, 30 yıllık tahvil getirisi yüzde 2,419 ile 2019'un Kasım bu yana en yüksek seviyesini gördü. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bugün miktar yöntemiyle düzenlediği 24 Mart vadeli repo ihalesi ile piyasaya 51 milyar lira verdi. Ancak bu hamle de doların seyrine etki edemedi. Dün 7,50'nin altına düşen ve sabah saatlerindi yatay bir seyir izleyen dolar, öğleden sonra 7,5280 seviyesine kadar yükseldi. Dolar'da işlemler 7,50'nin üzerinde devam ediyor. GÖZLER FED VE MERKEZ BANKASI'NDA Mart 2021 tarihli Merkez Bankası faiz kararı toplantısı, yarın (18 Mart 2021) saat 14.00'da sonuçları ile kamuoyuna açıklanacak. TCMB'nin yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde Reuters'ın yayımladığı kapsamlı analizde yarınki kararın Naci Ağbal için "en büyük test" olacağı öne sürüldü. Piyasalarda gözler bugün Fed'in açıklayacağı faiz kararında olacak. 2020 yılı Mart ayında faizi 100 baz puan aşağı indirerek bugünkü seviyeleri getiren Fed, o tarihten sonra düzenlediği 7 toplantıda faiz oranını sabit tuttu. Fed'in gösterge faiz aralığı yüzde 0,00-0,25 seviyesinde bulunuyor.  Aynı saatte 'Ekonomik Projeksiyon' sonuçlarını da açıklayacak Fed'de 17 yetkili 3 ayda bir ABD'nin işsizlik, enflasyon, ekonomik büyüme ve faiz oranlarına ilişkin önümüzdeki 3 yıl ve uzun dönem ile ilgili tahminde bulunuyor. Kararın ardından Başkan Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek ve soruları yanıtlayacak. Özellikle ABD tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişe ilişkin yapılacak açıklamalar önemli. 
ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,65 seviyesini aşarken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bugün miktar yöntemiyle düzenlediği 24 Mart vadeli repo ihalesi ile piyasaya 51 milyar lira verdi. Ancak bu hamle de beklenilen etkiyi yaratmadı. Bugün 7,54 seviyesini test eden dolar akşam saatleri itibarıyla 7,50 seviyesinde hareket ediyor.

haberimizvar.net-  Gözünü Fed ve TCMB'den gelecek faiz kararları ile verilecek mesajlara çeviren piyasada temkinli görünüm hakim. 

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,65 seviyesinin üzerine çıktı, 30 yıllık tahvil getirisi yüzde 2,419 ile 2019'un Kasım bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bugün miktar yöntemiyle düzenlediği 24 Mart vadeli repo ihalesi ile piyasaya 51 milyar lira verdi. Ancak bu hamle de doların seyrine etki edemedi.

Dün 7,50'nin altına düşen ve sabah saatlerindi yatay bir seyir izleyen dolar, öğleden sonra 7,5280 seviyesine kadar yükseldi. Dolar'da işlemler 7,50'nin üzerinde devam ediyor.

GÖZLER FED VE MERKEZ BANKASI'NDA

Mart 2021 tarihli Merkez Bankası faiz kararı toplantısı, yarın (18 Mart 2021) saat 14.00'da sonuçları ile kamuoyuna açıklanacak. TCMB'nin yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde Reuters'ın yayımladığı kapsamlı analizde yarınki kararın Naci Ağbal için "en büyük test" olacağı öne sürüldü.

Piyasalarda gözler bugün Fed'in açıklayacağı faiz kararında olacak. 2020 yılı Mart ayında faizi 100 baz puan aşağı indirerek bugünkü seviyeleri getiren Fed, o tarihten sonra düzenlediği 7 toplantıda faiz oranını sabit tuttu. Fed'in gösterge faiz aralığı yüzde 0,00-0,25 seviyesinde bulunuyor. 

Aynı saatte 'Ekonomik Projeksiyon' sonuçlarını da açıklayacak Fed'de 17 yetkili 3 ayda bir ABD'nin işsizlik, enflasyon, ekonomik büyüme ve faiz oranlarına ilişkin önümüzdeki 3 yıl ve uzun dönem ile ilgili tahminde bulunuyor. Kararın ardından Başkan Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek ve soruları yanıtlayacak. Özellikle ABD tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişe ilişkin yapılacak açıklamalar önemli. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.