Pazarlarda HES kontrolü

GÜNDEM 18.03.2021 - 15:52, Güncelleme: 18.03.2021 - 15:52
 

Pazarlarda HES kontrolü

Muratpaşa Belediyesi, Antalya'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun alığı karar uyarınca semt pazarlarının girişlerinde HES kodu kontrollerine başladı. Haftada 28 pazarın kurulduğu ilçede, Zabıta Müdürlüğü pazar giriş- çıkış noktalarını da düzenlendi.

haberimizvar.net- Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, dün aldığı kararlarla yüksek riskli iller kategorisinde yer alan kentte tüm açık ve kapalı semt pazarları ve toptancı halleri girişlerinde HES kodu kontrolü yapılması zorunluluğu getirdi. Bununla birlikte berberden kütüphaneye ve spor salonlarına, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının her türlü etkinlikleri için HES kodu sorgulaması zorunlu hale geldi. Muratpaşa Belediyesi, kararın ardından semt pazarlarının giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak, HES kodu kontrolüne başladı. Haftada 28 pazarın kurulduğu ilçede Zabıta Müdürlüğü, pazar yerinin büyüklüğüne göre 2'den az olmamak kaydıyla bariyerlerle girişler oluşturdu. Semt sakinlerinin girişlerde HES kodu kontrolü yapıldıktan sonra pazara girişine izin verildi. Yetkililer, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler için belirlenen sokağa çıkma saatlerine uyulması konusunda uyarıda bulunurken, uygulamanın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca konuyla ilgili yeni bir karar alınana dek devam edeceği belirtildi.
Muratpaşa Belediyesi, Antalya'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun alığı karar uyarınca semt pazarlarının girişlerinde HES kodu kontrollerine başladı. Haftada 28 pazarın kurulduğu ilçede, Zabıta Müdürlüğü pazar giriş- çıkış noktalarını da düzenlendi.

haberimizvar.net-  Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, dün aldığı kararlarla yüksek riskli iller kategorisinde yer alan kentte tüm açık ve kapalı semt pazarları ve toptancı halleri girişlerinde HES kodu kontrolü yapılması zorunluluğu getirdi. Bununla birlikte berberden kütüphaneye ve spor salonlarına, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının her türlü etkinlikleri için HES kodu sorgulaması zorunlu hale geldi.

Muratpaşa Belediyesi, kararın ardından semt pazarlarının giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak, HES kodu kontrolüne başladı. Haftada 28 pazarın kurulduğu ilçede Zabıta Müdürlüğü, pazar yerinin büyüklüğüne göre 2'den az olmamak kaydıyla bariyerlerle girişler oluşturdu. Semt sakinlerinin girişlerde HES kodu kontrolü yapıldıktan sonra pazara girişine izin verildi. Yetkililer, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler için belirlenen sokağa çıkma saatlerine uyulması konusunda uyarıda bulunurken, uygulamanın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca konuyla ilgili yeni bir karar alınana dek devam edeceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.