Büyükşehir'den 'Dünya Su Günü' etkinliği

YEREL 19.03.2021 - 12:59, Güncelleme: 19.03.2021 - 13:05
 

Büyükşehir'den 'Dünya Su Günü' etkinliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi 22 Mart Dünya Su Günü'nü bir dizi etkinlikle kutlayacak. Suyun önemi ve tasarrufuna dikkat çekmek için düzenlenecek etkinlikler kapsamında konferanslar, tiyatrolar, konserler, film gösterimleri, kukla gösterileri yer alıyor.

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildiği 1993 yılından bu yana kutlanan 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimleri tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle suyun insan yaşamı için önemi vurgulanacak. ASAT'TA ÖDÜL TÖRENİ Etkinlikler kapsamında Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) tarafından 22 Mart Pazartesi günü ASAT Konferans Salonu'nda 'Su Varsa...' konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14.00'de ABB TV de yayınlanmak üzere 'Su ve Çevre' konulu açık oturum düzenlenecek. ASAT, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Kuraklık ve su" başlığı ile düzenlenecek olan sempozyuma kalabalık bir heyetle katılım sağlayacak. KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı da Dünya Su Günü'nde özellikle çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirecek. 6 yerel tiyatroyla çocuk programları düzenlenecek. Antalya'daki yerel tiyatrolara destek amacı da taşıyan çocuk gösterilerinin ilki; 20-21 Mart saat 14.30'da online yapılacak. Gösteri her Cumartesi Pazar aynı saatte devam edecek. 22 Mart Pazar günü 17.30 da çocuklar için gerçekleştirilecek masal anlatımı online izlenebilecek. Su, çevre ve doğa ile ilgili bilinçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya yönelik oyunlar Kanal V-ABB TV-ABB Sosyal Medya hesaplarından yayınlanacak. YEREL SANATÇILARLA KONSER Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ayrıca kent merkezinde 5 farklı bölgede Dünya Su Günü dolayısıyla Müzik Şehrin Kalbinde etkinlikleri düzenleyecek. Yerel sanatçıların sahne alacağı konserler Varyant, Saat Kulesi, Kepez Meşe Kapısı, Boğaçayı ve Kepez Masal Parkı'nda 27 Mart Cumartesi günü saat 13.00 ile 16.00 arasında pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek. KREŞLERDE SUYUN ÖNEMİ ANLATILACAK Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Deniz Kıyı ve Yönetimi Şube Müdürlüğü de Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kreşlerde 22 ve 23 Mart tarihlerinde 'Su Kirliliği' konulu film gösterimi, boyama ve kukla etkinliği yapacak. Gruplar halinde ve sosyal mesafe kuralları ile pandemi önlemleri çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerle suyun önemi ve tasarruflu kullanımına yönelik öğrencilerde farkındalık oluşturulacak. ÇOCUK SU ELÇİSİ ETKİNLİĞİ İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü de çocukların su kullanımında farkındalık yaratmak için 'Çocuk Su Elçisi' etkinliğini düzenleyecek. Antalya Mobil uygulamasında bulunan 'Çocuk Su Elçiliği' formunu dolduran ilk 2 bin 800 çocuğa su matarası hediye edilecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi 22 Mart Dünya Su Günü'nü bir dizi etkinlikle kutlayacak. Suyun önemi ve tasarrufuna dikkat çekmek için düzenlenecek etkinlikler kapsamında konferanslar, tiyatrolar, konserler, film gösterimleri, kukla gösterileri yer alıyor.

haberimizvar.net

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildiği 1993 yılından bu yana kutlanan 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimleri tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle suyun insan yaşamı için önemi vurgulanacak.

ASAT'TA ÖDÜL TÖRENİ

Etkinlikler kapsamında Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) tarafından 22 Mart Pazartesi günü ASAT Konferans Salonu'nda 'Su Varsa...' konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14.00'de ABB TV de yayınlanmak üzere 'Su ve Çevre' konulu açık oturum düzenlenecek. ASAT, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Kuraklık ve su" başlığı ile düzenlenecek olan sempozyuma kalabalık bir heyetle katılım sağlayacak.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı da Dünya Su Günü'nde özellikle çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirecek. 6 yerel tiyatroyla çocuk programları düzenlenecek. Antalya'daki yerel tiyatrolara destek amacı da taşıyan çocuk gösterilerinin ilki; 20-21 Mart saat 14.30'da online yapılacak. Gösteri her Cumartesi Pazar aynı saatte devam edecek. 22 Mart Pazar günü 17.30 da çocuklar için gerçekleştirilecek masal anlatımı online izlenebilecek. Su, çevre ve doğa ile ilgili bilinçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya yönelik oyunlar Kanal V-ABB TV-ABB Sosyal Medya hesaplarından yayınlanacak.

YEREL SANATÇILARLA KONSER

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ayrıca kent merkezinde 5 farklı bölgede Dünya Su Günü dolayısıyla Müzik Şehrin Kalbinde etkinlikleri düzenleyecek. Yerel sanatçıların sahne alacağı konserler Varyant, Saat Kulesi, Kepez Meşe Kapısı, Boğaçayı ve Kepez Masal Parkı'nda 27 Mart Cumartesi günü saat 13.00 ile 16.00 arasında pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek.

KREŞLERDE SUYUN ÖNEMİ ANLATILACAK

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Deniz Kıyı ve Yönetimi Şube Müdürlüğü de Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kreşlerde 22 ve 23 Mart tarihlerinde 'Su Kirliliği' konulu film gösterimi, boyama ve kukla etkinliği yapacak. Gruplar halinde ve sosyal mesafe kuralları ile pandemi önlemleri çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerle suyun önemi ve tasarruflu kullanımına yönelik öğrencilerde farkındalık oluşturulacak.

ÇOCUK SU ELÇİSİ ETKİNLİĞİ

İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü de çocukların su kullanımında farkındalık yaratmak için 'Çocuk Su Elçisi' etkinliğini düzenleyecek. Antalya Mobil uygulamasında bulunan 'Çocuk Su Elçiliği' formunu dolduran ilk 2 bin 800 çocuğa su matarası hediye edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.