Yatak sırası beklediği için isyan eden Aslı Özkısırlar yaşamını yitirdi

SAĞLIK 02.04.2021 - 17:13, Güncelleme: 02.04.2021 - 17:13
 

Yatak sırası beklediği için isyan eden Aslı Özkısırlar yaşamını yitirdi

Hastanelerde yatak bulamadığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya isyan eden Aslı Özkısırlar isimli yurttaş, bu sabah hayatını kaybetti.

haberimizvar.net- 24 Mart tarihinde yaptığı “Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” paylaşımıyla AKP’nin kısıtlamalar sürecinde yaptığı kongrelere ve kendisi için yatak bulunamamasına tepki gösteren Aslı Özkısırlar, yaşamını yitirdi. İddialara göre akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamayan Özkısırlar, sosyal medyada da konuyu dile getirip Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya isyan etmişti. Özkısırlar’a 2 gün önce hastanede yer bulundu ancak bu süreçte iki kez kalbi duran Özkısırlar, bu sabah hayatını kaybetti. Özkısırlar, Altındağ’da bulunan Kokluca Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.  ‘ROMATİZMAL BİR HASTALIĞI VARDI’ Özkısırlar’ın yaşamını yitirmesinin ardından açıklama yapan ailesi de kızlarının 25 gündür yatak bulamadığını, bu süreçte durumunun ağırlaştığını bildirdi. TELE1’e konuşan Özkısırlar’ın ailesi şu ifadeleri kullandı: “Bozyaka Araştırma Hastanesi’nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma kaldırıldı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti. Bu sabah da vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı.” ‘UZUN ZAMANDIR HASTANE SIRASI BEKLİYORDU’ İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği üyesi Erkan Erten ise “3-4 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aslı’nın mikrobik bir rahatsızlığı vardı. 90 kiloydu. En son 65 kiloya düştü. Bir süre yürüyemedi. Duymasında da sorun vardı. Uzun süre hastaneye yatmak için sıra bekliyordu. Defalarca kalbi durdu. Bu sabah da yaşamını yitirdi” dedi. SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI Özkısırlar’ın hayatını kaybettiğinin sosyal medyada duyurulmasının ardından #AslıÖlmediÖldürüldü etiketiyle paylaşım yapan binlerce kullanıcı, yaşanan duruma tepki gösterdi. Özkısırlar'ın ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğinin vurgulandığı paylaşımlarda, Sağlık Bakanlığı'na sert tepki gösterildi.  
Hastanelerde yatak bulamadığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya isyan eden Aslı Özkısırlar isimli yurttaş, bu sabah hayatını kaybetti.

haberimizvar.net- 24 Mart tarihinde yaptığı “Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” paylaşımıyla AKP’nin kısıtlamalar sürecinde yaptığı kongrelere ve kendisi için yatak bulunamamasına tepki gösteren Aslı Özkısırlar, yaşamını yitirdi.

İddialara göre akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamayan Özkısırlar, sosyal medyada da konuyu dile getirip Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya isyan etmişti. Özkısırlar’a 2 gün önce hastanede yer bulundu ancak bu süreçte iki kez kalbi duran Özkısırlar, bu sabah hayatını kaybetti.

Özkısırlar, Altındağ’da bulunan Kokluca Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

 ‘ROMATİZMAL BİR HASTALIĞI VARDI’

Özkısırlar’ın yaşamını yitirmesinin ardından açıklama yapan ailesi de kızlarının 25 gündür yatak bulamadığını, bu süreçte durumunun ağırlaştığını bildirdi.

TELE1’e konuşan Özkısırlar’ın ailesi şu ifadeleri kullandı:

“Bozyaka Araştırma Hastanesi’nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma kaldırıldı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti. Bu sabah da vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı.”

‘UZUN ZAMANDIR HASTANE SIRASI BEKLİYORDU’

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği üyesi Erkan Erten ise “3-4 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aslı’nın mikrobik bir rahatsızlığı vardı. 90 kiloydu. En son 65 kiloya düştü. Bir süre yürüyemedi. Duymasında da sorun vardı. Uzun süre hastaneye yatmak için sıra bekliyordu. Defalarca kalbi durdu. Bu sabah da yaşamını yitirdi” dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Özkısırlar’ın hayatını kaybettiğinin sosyal medyada duyurulmasının ardından #AslıÖlmediÖldürüldü etiketiyle paylaşım yapan binlerce kullanıcı, yaşanan duruma tepki gösterdi. Özkısırlar'ın ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğinin vurgulandığı paylaşımlarda, Sağlık Bakanlığı'na sert tepki gösterildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.