Meclis delik deşik

KULİS 12.04.2021 - 21:47, Güncelleme: 12.04.2021 - 22:05
 

Meclis delik deşik

Antalya Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında hafızalardan silinmeyecek kararlar alındı. CHP’li Büyükşehir’de Meclis Başkanvekilliği AKP’ye kaptırıldı, Büşra Özdemir divan katipliğini kıl payı aldı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında uzun süre konuşulacak kararlara imza atıldı. Muhittin Böcek’in 251 gün sonra başkanlık yaptığı mecliste başkanvekilliğini AKP’li Abdurrahman Yılmaz kazandı. Yılmaz 48 oy alırken, CHP adayı Deniz Filiz 46 oyda kaldı. Karar şaşkınlık yaratırken, Böcek, Yılmaz’ın başkanvekilliğini esprilerle kutladı.  DSP CEZAYI KESTİ  Meclisten önce DSP’lilerle görüşülmemesi, başkanvekilliğinin kaybedilmesindeki en büyük etken oldu. Muhatap alınmayan DSP’liler de başkanvekili seçiminde oy kullanmadı. Böylece başkanvekilliği iki oyla AKP’ye gitti. Yine Böcek’in en güvendiği isimlerden biri olan ve Böcek hastanedeyken başkanvekili yapılmaya çalışılan Büşra Özdemir de divan katipliğini kıl payı aldı.  Her fırsatta ‘27 yıllık siyasetçiyim’ diyen Muhittin Böcek’in başkanvekilliğini AKP’ye kaptırması ve Büşra Özdemir’in divan katipliğini kıl payı alması, akıllara, “Başka hesapları mı var” sorusunu getirdi. HESAPLAR KARIŞTI Böcek’i ters köşe yapan bir diğer olay da komisyon seçimlerinde yaşandı. Normalde 4 aday gösterilmesi gereken imar komisyonuna 7 kişi aday oldu. Ve bu kişiler arasından Böcek’in etrafında görmek istemediği Mehmet Hacıarifoğlu ile Mithat Aras imar komisyonunda kendi yer buldu. Böcek’in istediği Oktay Başaran ile Metin Altunbaş ise saf dışı kaldı. Antalya, uzun süre unutulmayacak bir meclise tanıklık etti. Meclis Başkanvekili AKP'li Abdurrahman Yılmaz
Antalya Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında hafızalardan silinmeyecek kararlar alındı. CHP’li Büyükşehir’de Meclis Başkanvekilliği AKP’ye kaptırıldı, Büşra Özdemir divan katipliğini kıl payı aldı.

haberimizvar.net-  Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında uzun süre konuşulacak kararlara imza atıldı. Muhittin Böcek’in 251 gün sonra başkanlık yaptığı mecliste başkanvekilliğini AKP’li Abdurrahman Yılmaz kazandı. Yılmaz 48 oy alırken, CHP adayı Deniz Filiz 46 oyda kaldı. Karar şaşkınlık yaratırken, Böcek, Yılmaz’ın başkanvekilliğini esprilerle kutladı. 

DSP CEZAYI KESTİ 
Meclisten önce DSP’lilerle görüşülmemesi, başkanvekilliğinin kaybedilmesindeki en büyük etken oldu. Muhatap alınmayan DSP’liler de başkanvekili seçiminde oy kullanmadı. Böylece başkanvekilliği iki oyla AKP’ye gitti. Yine Böcek’in en güvendiği isimlerden biri olan ve Böcek hastanedeyken başkanvekili yapılmaya çalışılan Büşra Özdemir de divan katipliğini kıl payı aldı.  Her fırsatta ‘27 yıllık siyasetçiyim’ diyen Muhittin Böcek’in başkanvekilliğini AKP’ye kaptırması ve Büşra Özdemir’in divan katipliğini kıl payı alması, akıllara, “Başka hesapları mı var” sorusunu getirdi.

HESAPLAR KARIŞTI
Böcek’i ters köşe yapan bir diğer olay da komisyon seçimlerinde yaşandı. Normalde 4 aday gösterilmesi gereken imar komisyonuna 7 kişi aday oldu. Ve bu kişiler arasından Böcek’in etrafında görmek istemediği Mehmet Hacıarifoğlu ile Mithat Aras imar komisyonunda kendi yer buldu. Böcek’in istediği Oktay Başaran ile Metin Altunbaş ise saf dışı kaldı. Antalya, uzun süre unutulmayacak bir meclise tanıklık etti.

Meclis Başkanvekili AKP'li Abdurrahman Yılmaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.