Bu mu adil yıl?

EĞİTİM 13.04.2021 - 11:08, Güncelleme: 13.04.2021 - 11:08
 

Bu mu adil yıl?

Eğitim İş Antalya Şubesi, “Bu yıl adil geçti” açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı’na tepki gösterdi

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Bu yıl adil geçti” açıklaması hem eğitimcileri hem de velilerin tepkisini çekti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim İş Antalya Şubesi, “Sayın Bakan belki bir çoğunu unutmuştur diye biz de bu pandemi sürecinde yaşanan bazı durum ve manzaraları hem kendisine hem de kamuoyuna hatırlatma gereği duyuyoruz” açıklamasında bulundu.  Eğitim İş açıklamasında şöyle denildi:    -Sözünü verdiğiniz 500.000 adet tabletin kaçını dağıttınız ve bunu ne kadar sürede yaptınız? Bu adil miydi? -Akşam kapatıp sabah açtığınız okullar mı adil? Bağımsız olan anaokullarını açıp diğer okulların bünyesindeki anaokullarını açmamak mı adil? -İnternet altyapısı olmadığı için her gün tepelik bir alanda ders yapmaya çalışan köy çocuklarının fotoğrafı hala akıllarda. Bu adil miydi? -Telefonunun interneti çekmediği için çatıya çıkan ama buradan düşerek hayatını kaybeden öğrencinin durumu da adil miydi? -Aynı evde birkaç öğrenci olduğu için ve yeteri kadar cihaz olmadığı için yarım yamalak derslere giren çocukların durumu mu adil? -Parası olduğu için özel derslerle sınavlara hazırlanan öğrenciler bir tarafta, parası olmadığı için internete ulaşamayan, derse girecek bilgisayar ya da tablet bulamayan öğrenciler bir tarafta. Aynı sınava girecek bu öğrencilerin durumu da yeterince adil mi? -Sayıları milyonları bulan EBA’ya hiç girememiş öğrencilerin okullara çağrılarak hiç almadıkları derslerden sınav yapmak mı adil? -Derslere hiç girmemiş ya da girememiş olan öğrencilere öğretmenlerin performans notları vermeleri adaleti sağladı mı? -Bir türlü aşı sırası gelmeyen öğretmenlerin durumu mu adil? -Bilgisayar başında mesai saatlerinden muaf bir şekilde saatlerce derslerini yapmaya çalışan ama özlük haklarında hiç iyileştirme yapmadığınız, sürekli enflasyona ezdirdiğiniz öğretmenlerinizin durumu da adil demek ki size göre. İnsanın aklına bir soru geliyor bu durumda; Ya adil bir yıl olmasaydı, acaba neler olurdu?”
Eğitim İş Antalya Şubesi, “Bu yıl adil geçti” açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı’na tepki gösterdi

haberimizvar.net-  Eğitim Bakanı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Bu yıl adil geçti” açıklaması hem eğitimcileri hem de velilerin tepkisini çekti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim İş " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Eğitim İş Antalya Şubesi, “Sayın Bakan belki bir çoğunu unutmuştur diye biz de bu pandemi sürecinde yaşanan bazı durum ve manzaraları hem kendisine hem de kamuoyuna hatırlatma gereği duyuyoruz” açıklamasında bulundu. 

Eğitim İş " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Eğitim İş açıklamasında şöyle denildi:   
-Sözünü verdiğiniz 500.000 adet tabletin kaçını dağıttınız ve bunu ne kadar sürede yaptınız? Bu adil miydi?
-Akşam kapatıp sabah açtığınız okullar mı adil? Bağımsız olan anaokullarını açıp diğer okulların bünyesindeki anaokullarını açmamak mı adil?
-İnternet altyapısı olmadığı için her gün tepelik bir alanda ders yapmaya çalışan köy çocuklarının fotoğrafı hala akıllarda. Bu adil miydi?
-Telefonunun interneti çekmediği için çatıya çıkan ama buradan düşerek hayatını kaybeden öğrencinin durumu da adil miydi?
-Aynı evde birkaç öğrenci olduğu için ve yeteri kadar cihaz olmadığı için yarım yamalak derslere giren çocukların durumu mu adil?
-Parası olduğu için özel derslerle sınavlara hazırlanan öğrenciler bir tarafta, parası olmadığı için internete ulaşamayan, derse girecek bilgisayar ya da tablet bulamayan öğrenciler bir tarafta. Aynı sınava girecek bu öğrencilerin durumu da yeterince adil mi?
-Sayıları milyonları bulan EBA’ya hiç girememiş öğrencilerin okullara çağrılarak hiç almadıkları derslerden sınav yapmak mı adil?
-Derslere hiç girmemiş ya da girememiş olan öğrencilere öğretmenlerin performans notları vermeleri adaleti sağladı mı?
-Bir türlü aşı sırası gelmeyen öğretmenlerin durumu mu adil?
-Bilgisayar başında mesai saatlerinden muaf bir şekilde saatlerce derslerini yapmaya çalışan ama özlük haklarında hiç iyileştirme yapmadığınız, sürekli enflasyona ezdirdiğiniz öğretmenlerinizin durumu da adil demek ki size göre. İnsanın aklına bir soru geliyor bu durumda;
Ya adil bir yıl olmasaydı, acaba neler olurdu?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.