BAİB genel kurulu yine ertelendi

GÜNDEM 17.04.2021 - 17:38, Güncelleme: 17.04.2021 - 17:38
 

BAİB genel kurulu yine ertelendi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) yönetiminin geçen yıl mayıs ayında istifa sonrasında pandemi nedeniyle yapılamayan ve geçen ay 28-29 Nisan tarihleri olarak belirlenen genel kurulu, kısıtlama kararları nedeniyle yine ertelendi. Genel kurul tarihi 17 Mayıs sonrasındaki yeni kararlara göre belli olacak.

haberimizvar.net- Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan BAİB'in, 2018 yılı Nisan ayında gerçekleşen genel kurulda göreve gelen Hakkı Bahar başkanlığındaki yönetim kurulu, 15 Mayıs 2020 tarihinde BAİB Başkan Yardımcısı Ergin Civan ile birlikte 6 yönetim kurulu üyesi, 3 denetim kurulu üyesi ve 6 yedek yönetim kurulu üyesi istifa etmesiyle düşmüştü. Yasa gereği 60 gün içinde olağanüstü genel kurul yapılması gerekirken, koronavirüs salgını nedeniyle yapılamamıştı. Yönetimin 15 Mayıs 2020'den bu yana Genel Sekreterlik makamına devredildiği BAİB'de, kısıtlamaların kaldırılması üzerine 28- 29 Nisan 2021 tarihleri için seçimli genel kurul kararı alınmıştı. Ancak 14 Nisan 2021 tarihli İl Umumu ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca genel kurulların 17 Mayıs'a kadar yapılmaması yönünde yeni bir karar alındı. Bu karar kapsamında da BAİB'in genel kurulu da iptal oldu. BAİB Genel Sekreterliği'nce alınan bu karar doğrultusunda 28- 29 Nisan tarihlerindeki genel kurulun iptal edildiği duyuruldu. 17 Mayıs 2021 tarihinden sonra İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili çıkarılacak düzenlemelere göre tekrar yeni bir tarih belirleneceği de açıklandı. SENDİKALARDA EKLENDİ Diğer yandan 14 Nisan 2021 tarihli İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmemesine ilişkin kararında değişiklik yapılarak sendikalar da bu kapsama alındı. 
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) yönetiminin geçen yıl mayıs ayında istifa sonrasında pandemi nedeniyle yapılamayan ve geçen ay 28-29 Nisan tarihleri olarak belirlenen genel kurulu, kısıtlama kararları nedeniyle yine ertelendi. Genel kurul tarihi 17 Mayıs sonrasındaki yeni kararlara göre belli olacak.

haberimizvar.net- Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan BAİB'in, 2018 yılı Nisan ayında gerçekleşen genel kurulda göreve gelen Hakkı Bahar başkanlığındaki yönetim kurulu, 15 Mayıs 2020 tarihinde BAİB Başkan Yardımcısı Ergin Civan ile birlikte 6 yönetim kurulu üyesi, 3 denetim kurulu üyesi ve 6 yedek yönetim kurulu üyesi istifa etmesiyle düşmüştü. Yasa gereği 60 gün içinde olağanüstü genel kurul yapılması gerekirken, koronavirüs salgını nedeniyle yapılamamıştı. Yönetimin 15 Mayıs 2020'den bu yana Genel Sekreterlik makamına devredildiği BAİB'de, kısıtlamaların kaldırılması üzerine 28- 29 Nisan 2021 tarihleri için seçimli genel kurul kararı alınmıştı.


Ancak 14 Nisan 2021 tarihli İl Umumu ve Hıfzıssıhha Kurulu'nca genel kurulların 17 Mayıs'a kadar yapılmaması yönünde yeni bir karar alındı. Bu karar kapsamında da BAİB'in genel kurulu da iptal oldu. BAİB Genel Sekreterliği'nce alınan bu karar doğrultusunda 28- 29 Nisan tarihlerindeki genel kurulun iptal edildiği duyuruldu. 17 Mayıs 2021 tarihinden sonra İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili çıkarılacak düzenlemelere göre tekrar yeni bir tarih belirleneceği de açıklandı.


SENDİKALARDA EKLENDİ


Diğer yandan 14 Nisan 2021 tarihli İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmemesine ilişkin kararında değişiklik yapılarak sendikalar da bu kapsama alındı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.