Ödeyenlerin faizleri silinecek

EKONOMİ 20.04.2021 - 16:42, Güncelleme: 20.04.2021 - 16:42
 

Ödeyenlerin faizleri silinecek

Genel Sağlık Sigortası borcu bulunanlar için uyarı yapıldı. Elde edilen bilgilere göre son 10 günde GSS borcunu ödeyenlerden faiz alınmayacağı bildirildi.

habeerimizvar.net- Sabah’ta yer alan habere göre Genel Sağlık Sigortası Primi borcu olanlar için iyi haber geldi. 2012 yılında çıkartılan bir yasa ile tüm vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası şemsiyesi altına alınmıştı. Böylece çalışanlar, emekliler ya da bakmakla yükümlü olunan kişiler (anne ve babasından ya da eşinden) otomatik olarak sisteme dahil edildi ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı buldu. ÖDEYEMEYENLER GELİR TESTİNE GİRDİ   Bunların dışında kalanlar ise sonradan düzenlenen hesaplama ile brüt asgari ücretin yüzde 3'ü kadar her ay prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden kendileri ile eş ve çocukları olarak yararlanma hakkı kazandı. 2021 yılı için aylık 107 lira olan bu primi ödeyemeyenler ise gelir testine girdi ve primleri devlet karşıladı. 30 NİSAN’A KADAR ÖDEYENLERDEN FAİZ ALINMAYACAK Emekli değilsiniz, bir işyerinde sigortalı olarak çalışmıyorsunuz, kendi iş yerinizden Bağ-Kur primi ödemiyorsanız, isteğe bağlı sigorta primi ödemiyorsanız, işsizlik maaşı almıyorsunuz, nakdi ücret desteği ya da kısa çalışma ödeneğinden yararlanmıyorsunuz, bunun dışında anne babanız ya da eşinizden de sigortalı değilseniz Genel Sağlık Sigortası primi ödemeniz lazım. Aylık 107 lira olan bu primi ödediğiniz de sağlık hizmetlerinden siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler yani eş ve çocuklarınız yararlanabilecek. Ancak bu 107 lirayı ödeme gücünüz yok ise kaymakamlıklara giderek gelir testi yaptırmanız gerekiyor. Elde edilen bilgilere göre 30 Nisan’a kadar borcunu ödeyenlerden faiz ve gecikme ücreti alınmayacağı öğrenildi.   
Genel Sağlık Sigortası borcu bulunanlar için uyarı yapıldı. Elde edilen bilgilere göre son 10 günde GSS borcunu ödeyenlerden faiz alınmayacağı bildirildi.

habeerimizvar.net- Sabah’ta yer alan habere göre Genel Sağlık Sigortası Primi borcu olanlar için iyi haber geldi. 2012 yılında çıkartılan bir yasa ile tüm vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası şemsiyesi altına alınmıştı. Böylece çalışanlar, emekliler ya da bakmakla yükümlü olunan kişiler (anne ve babasından ya da eşinden) otomatik olarak sisteme dahil edildi ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı buldu.

ÖDEYEMEYENLER GELİR TESTİNE GİRDİ 

 Bunların dışında kalanlar ise sonradan düzenlenen hesaplama ile brüt asgari ücretin yüzde 3'ü kadar her ay prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden kendileri ile eş ve çocukları olarak yararlanma hakkı kazandı. 2021 yılı için aylık 107 lira olan bu primi ödeyemeyenler ise gelir testine girdi ve primleri devlet karşıladı.

30 NİSAN’A KADAR ÖDEYENLERDEN FAİZ ALINMAYACAK

Emekli değilsiniz, bir işyerinde sigortalı olarak çalışmıyorsunuz, kendi iş yerinizden Bağ-Kur primi ödemiyorsanız, isteğe bağlı sigorta primi ödemiyorsanız, işsizlik maaşı almıyorsunuz, nakdi ücret desteği ya da kısa çalışma ödeneğinden yararlanmıyorsunuz, bunun dışında anne babanız ya da eşinizden de sigortalı değilseniz Genel Sağlık Sigortası primi ödemeniz lazım.

Aylık 107 lira olan bu primi ödediğiniz de sağlık hizmetlerinden siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler yani eş ve çocuklarınız yararlanabilecek. Ancak bu 107 lirayı ödeme gücünüz yok ise kaymakamlıklara giderek gelir testi yaptırmanız gerekiyor.

Elde edilen bilgilere göre 30 Nisan’a kadar borcunu ödeyenlerden faiz ve gecikme ücreti alınmayacağı öğrenildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.