Antalya Gezi davasında 40 kişiye ceza!

GÜNDEM 22.04.2021 - 11:13, Güncelleme: 22.04.2021 - 11:13
 

Antalya Gezi davasında 40 kişiye ceza!

Sekiz yıldır süren Gezi Direnişi davası sonuçlandı. 40 kişi çeşitli cezalara çarptırıldı. Dava zaman aşımı süresinin bitimine bir buçuk ay kala karara bağlandı. Dava avukatlarından Figen Çalıkuşu, “Mahkemelerin gözlerine mil çekiliyor, kulakları sağır oluyor. Mücadelemiz sürecek” dedi

haberimizvar.net-Antalya’da da 31 Mayıs 2013 akşamı başlayan Gezi Direnişinde çevre yolunda AKP il binasına yürümek isteyen göstericilerle polis arasında 3 gün sürtüşme yaşandı. Sonrasında yaklaşık bir ay boyunca Cumhuriyet Meydanı’na çadırlar kurarak meydanı direniş alanına çeviren göstericiler, burada çeşitli müzikli ve tiyatral, etkinlikler düzenlemiş halk kürsüleri kurmuşlardı. Çallı kavşağı ile AKP il binası arasındaki çevre yolunda yaşananlarla ilgili, 14 kişi kamu malına zarar vermekten 10 ay, 32 kişi görevi yaptırmamak için direnmekten 8 ay 10 gün, 3 kişiye ise yakarak kamu malına zarar vermekten 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Verilen cezaların bir kısmına hükmün açıklanmasının geri bıraktırılması-HAGB uygulanırken bir kısmına uygulanmadı.   Ceza alanların arasında çok sayıda Halkevi ve öğrenci kolektifleri üyelerinin bulunması dikkat çekti. Dava avukatlarından Figen Çalıkuşu yine hukukun yine göz ardı edildiğini söyledi. Çalıkuşu, “7 yıldır devam eden davada ir karar verdiler. Ancak davada laikiyle inceleme yapılmıyor. Duruşmada bütün avukatlar bunu anlattı. Anayasal haklarımızı kullanmak adına başlatılan toplantı, gösteri ve yürüyüşe dayalı bir eylem.  Memura direnme, kamu malına zarar verme gibi somut deliler dosyada yok. Tam  tersi biber gazı var orantısız güç kullanımı var. Ama maalesef mahkemelerin gözlerine mil çekiliyor, kulakları sağır oluyor” dedi. Çalıkuşu müvekkili Cem Kotan’a verilen cezayı temyize götüreceklerini söyledi.    Çıkan olaylarda ‘görevi yaptırmamak için direnmekten’ 8 ay on gün ceza alan ve HAGB uygulanmayanlardan CHP Muratpaşa eski  belediye meclis üyesi Cem Kotan ise, “Anayasal ve demokratik hakkımız olan protesto özgürlüğümüzü kullandığımız bir eylemden suç çıkardılar. Ben dahil  yargılanan bütün gençlere ceza yağdı. Sadece gazdan korunmak için taktığım şimdilerde çok kullanılan ağız maskesi taktım diye ceza aldım. bu davada suç sayılacak hiçbir delil yokken ceza yağdırdılar. Onur nişanemiz olsun” diye konuştu.  
Sekiz yıldır süren Gezi Direnişi davası sonuçlandı. 40 kişi çeşitli cezalara çarptırıldı. Dava zaman aşımı süresinin bitimine bir buçuk ay kala karara bağlandı. Dava avukatlarından Figen Çalıkuşu, “Mahkemelerin gözlerine mil çekiliyor, kulakları sağır oluyor. Mücadelemiz sürecek” dedi

haberimizvar.net-Antalya’da da 31 Mayıs 2013 akşamı başlayan Gezi Direnişinde çevre yolunda AKP il binasına yürümek isteyen göstericilerle polis arasında 3 gün sürtüşme yaşandı. Sonrasında yaklaşık bir ay boyunca Cumhuriyet Meydanı’na çadırlar kurarak meydanı direniş alanına çeviren göstericiler, burada çeşitli müzikli ve tiyatral, etkinlikler düzenlemiş halk kürsüleri kurmuşlardı.

Çallı kavşağı ile AKP il binası arasındaki çevre yolunda yaşananlarla ilgili, 14 kişi kamu malına zarar vermekten 10 ay, 32 kişi görevi yaptırmamak için direnmekten 8 ay 10 gün, 3 kişiye ise yakarak kamu malına zarar vermekten 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Verilen cezaların bir kısmına hükmün açıklanmasının geri bıraktırılması-HAGB uygulanırken bir kısmına uygulanmadı.

 

Ceza alanların arasında çok sayıda Halkevi ve öğrenci kolektifleri üyelerinin bulunması dikkat çekti. Dava avukatlarından Figen Çalıkuşu yine hukukun yine göz ardı edildiğini söyledi. Çalıkuşu, “7 yıldır devam eden davada ir karar verdiler. Ancak davada laikiyle inceleme yapılmıyor. Duruşmada bütün avukatlar bunu anlattı. Anayasal haklarımızı kullanmak adına başlatılan toplantı, gösteri ve yürüyüşe dayalı bir eylem.  Memura direnme, kamu malına zarar verme gibi somut deliler dosyada yok. Tam  tersi biber gazı var orantısız güç kullanımı var. Ama maalesef mahkemelerin gözlerine mil çekiliyor, kulakları sağır oluyor” dedi. Çalıkuşu müvekkili Cem Kotan’a verilen cezayı temyize götüreceklerini söyledi. 

 

Çıkan olaylarda ‘görevi yaptırmamak için direnmekten’ 8 ay on gün ceza alan ve HAGB uygulanmayanlardan CHP Muratpaşa eski  belediye meclis üyesi Cem Kotan ise, “Anayasal ve demokratik hakkımız olan protesto özgürlüğümüzü kullandığımız bir eylemden suç çıkardılar. Ben dahil  yargılanan bütün gençlere ceza yağdı. Sadece gazdan korunmak için taktığım şimdilerde çok kullanılan ağız maskesi taktım diye ceza aldım. bu davada suç sayılacak hiçbir delil yokken ceza yağdırdılar. Onur nişanemiz olsun” diye konuştu.




 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.