Ekonomide kötü haber. Kayıp 25 milyar Türk Lirası'nı bulacak

EKONOMİ 01.05.2021 - 11:00, Güncelleme: 01.05.2021 - 11:00
 

Ekonomide kötü haber. Kayıp 25 milyar Türk Lirası'nı bulacak

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Önel, 17 günlük kapanmanın sonunda esnafın 20 ila 256 milyar Türk Lirası arasında bir kaybının olacağını söyledi.

haberimizvar.net-Türkiye'de korona virüs hasta sayılarının 30 binlerin üstüne çıkmasının ardından gündeme gelen uzun süreli kapanma, önceki gün başladı. Bilindiği üzere ülkemizde 17 Mayıs'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasaklar nedeniyle esnaf da kepenk kapatmak zorunda kaldı. Esnafın yaşayacağı kayıp miktarı da merak ediliyordu.  İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Önel, yapılandırmayla ilgili sicil affının gelmesi, kira stopajının birkaç ay sıfırlanması, SGK priminin yıl sonuna kadar ötelenmesi, KGF indirim desteğinin sürmesi ve özellikle yeni bir KGF destekli kredi paketinin acilen sunulması gibi kapanmanın yaratacağı dezavantajları ortadan kaldıracak önerilere vurgu yaparak, "Önümüzü görmekte zorlanıyoruz ama mücadelemize de devam ediyoruz. Bu kapanmalarla ilgili bizim beklentimiz somut önerilerin gelmesi yönünde" dedi. 17 günlük tam kapanmanın esnafı olumsuz etkileyeceğini belirten Önel, "Tam kapanmanın esnafa maliyeti 20-25 milyar TL'yi bulacak" şeklinde konuştu. Açıklamalarında iç talepte yılın ikinci yarısından sonra toparlanma yaşanacağı ile ilgili öngörülerine de yer veren Önel, "Enflasyon oranlarında bir düzeltme söz konusu olursa, kısa çalışma ödeneğinin bitmesine bağlı olarak piyasalar biraz daha açılırsa, ücretsiz izinlerden çalışanlarımız geri dönerse iç talepte ve satın alma gücünde bir hareketlenme bekliyorum" 
İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Önel, 17 günlük kapanmanın sonunda esnafın 20 ila 256 milyar Türk Lirası arasında bir kaybının olacağını söyledi.

haberimizvar.net-Türkiye'de korona virüs hasta sayılarının 30 binlerin üstüne çıkmasının ardından gündeme gelen uzun süreli kapanma, önceki gün başladı. Bilindiği üzere ülkemizde 17 Mayıs'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Yasaklar nedeniyle esnaf da kepenk kapatmak zorunda kaldı. Esnafın yaşayacağı kayıp miktarı da merak ediliyordu. 

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Önel, yapılandırmayla ilgili sicil affının gelmesi, kira stopajının birkaç ay sıfırlanması, SGK priminin yıl sonuna kadar ötelenmesi, KGF indirim desteğinin sürmesi ve özellikle yeni bir KGF destekli kredi paketinin acilen sunulması gibi kapanmanın yaratacağı dezavantajları ortadan kaldıracak önerilere vurgu yaparak, "Önümüzü görmekte zorlanıyoruz ama mücadelemize de devam ediyoruz. Bu kapanmalarla ilgili bizim beklentimiz somut önerilerin gelmesi yönünde" dedi.

17 günlük tam kapanmanın esnafı olumsuz etkileyeceğini belirten Önel, "Tam kapanmanın esnafa maliyeti 20-25 milyar TL'yi bulacak" şeklinde konuştu.

Açıklamalarında iç talepte yılın ikinci yarısından sonra toparlanma yaşanacağı ile ilgili öngörülerine de yer veren Önel, "Enflasyon oranlarında bir düzeltme söz konusu olursa, kısa çalışma ödeneğinin bitmesine bağlı olarak piyasalar biraz daha açılırsa, ücretsiz izinlerden çalışanlarımız geri dönerse iç talepte ve satın alma gücünde bir hareketlenme bekliyorum" 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.