Turistik dalış noktalarına temizlik dalışı

YEREL 01.05.2021 - 12:36, Güncelleme: 01.05.2021 - 12:36
 

Turistik dalış noktalarına temizlik dalışı

Antalya 'da yaz sezonu öncesinde, sualtındaki turistik dalış noktalarında temizlik çalışması başlatıldı.

haberimizvar.net- Türkiye Sualtı Sporları Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar ile dalgıç ekibi, kış aylarında fırtına ve farklı nedenlerle çevrelerinde çöp yığınları oluşan hayalet ağların takıldığı alanlara dalış yaparak, temizlik çalışması yapıyor. Antalya bölgesinde en çok dikkati çeken batığın, Kaleiçi Yat Limanı açığında 'Fransız Sosyete Batığı' olarak bilinen İkinci Dünya Savaşı sırasında batan St. Didier gemisine ait batık olduğunu belirten İsa Alemdar, "Savaş batıkları arasında St. Didier'in çok emsali yok. 18 metre derinlikte başlar, 30 metrede biter. Batık tek parça halinde. Buraya yurt dışından gelen meraklıların dalışını gerçekleştiriyoruz. Batığı görenler, St. Didier batığının emsalsiz olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Burası, dalış turizmi için, Antalya için altın bir bilezik" dedi. St. Didier batığının özellikle kış aylarında akıntıların yönü nedeniyle en çok hayalet ağ işgaline açık olduğunu anlatan Alemdar, “Her sezon öncesi mutlaka temizlik ve kontrol için dalış yapıyoruz. Genellikle, hayalet ağlarla karşılaşır ve onları titizlikle toplayarak batığa zarar vermesinin önüne geçiyoruz. St. Didier, Antalya için çok önemli tarihi bir miras. Bizler bu batığa sahip çıkıyor ve onu ihmal etmiyoruz. Kış aylarında dip akıntısı nedeniyle hayalet ağların yanı sıra, farklı atıklar dalış noktalarına yerleşebiliyor. Buraları temizleyerek dalışa hazır hale getiriyoruz. Su üstündeki tarihe sahip çıktığımız gibi su altındaki tarihe de sahip çıkmamız önemli" diye konuştu. Falezler bölgesinde turistik dalış yapılan noktalarda da kontrol ve temizlik amaçlı sık sık dalış yaptıklarını aktaran Alemdar, "Oraların da insan eliyle kirletilmesine müsaade etmiyoruz" dedi. 
Antalya 'da yaz sezonu öncesinde, sualtındaki turistik dalış noktalarında temizlik çalışması başlatıldı.

haberimizvar.net- Türkiye Sualtı Sporları Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar ile dalgıç ekibi, kış aylarında fırtına ve farklı nedenlerle çevrelerinde çöp yığınları oluşan hayalet ağların takıldığı alanlara dalış yaparak, temizlik çalışması yapıyor. Antalya bölgesinde en çok dikkati çeken batığın, Kaleiçi Yat Limanı açığında 'Fransız Sosyete Batığı' olarak bilinen İkinci Dünya Savaşı sırasında batan St. Didier gemisine ait batık olduğunu belirten İsa Alemdar, "Savaş batıkları arasında St. Didier'in çok emsali yok. 18 metre derinlikte başlar, 30 metrede biter. Batık tek parça halinde. Buraya yurt dışından gelen meraklıların dalışını gerçekleştiriyoruz. Batığı görenler, St. Didier batığının emsalsiz olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Burası, dalış turizmi için, Antalya için altın bir bilezik" dedi.


St. Didier batığının özellikle kış aylarında akıntıların yönü nedeniyle en çok hayalet ağ işgaline açık olduğunu anlatan Alemdar, “Her sezon öncesi mutlaka temizlik ve kontrol için dalış yapıyoruz. Genellikle, hayalet ağlarla karşılaşır ve onları titizlikle toplayarak batığa zarar vermesinin önüne geçiyoruz. St. Didier, Antalya için çok önemli tarihi bir miras. Bizler bu batığa sahip çıkıyor ve onu ihmal etmiyoruz. Kış aylarında dip akıntısı nedeniyle hayalet ağların yanı sıra, farklı atıklar dalış noktalarına yerleşebiliyor. Buraları temizleyerek dalışa hazır hale getiriyoruz. Su üstündeki tarihe sahip çıktığımız gibi su altındaki tarihe de sahip çıkmamız önemli" diye konuştu.


Falezler bölgesinde turistik dalış yapılan noktalarda da kontrol ve temizlik amaçlı sık sık dalış yaptıklarını aktaran Alemdar, "Oraların da insan eliyle kirletilmesine müsaade etmiyoruz" dedi. 
TURKIYE SUALTI SPORLARI  <a href=ANTALYA IL TEMSILCISI ISA ALEMDAR ILE DALGIC EKIBI, KIS AYLARINDA FIRTINA VE FARKLI NEDENLERLE CEVRELERINDE COP YIGINLARI OLUSAN HAYALET AGLARIN TAKILDIGI ALANLARA DALIS YAPARAK, TEMIZLIK CALISMASI YAPIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_01/9d0cd21dea8dd03f4e2c0e68827d1706.jpg" />
TURKIYE SUALTI SPORLARI  <a href=ANTALYA IL TEMSILCISI ISA ALEMDAR ILE DALGIC EKIBI, KIS AYLARINDA FIRTINA VE FARKLI NEDENLERLE CEVRELERINDE COP YIGINLARI OLUSAN HAYALET AGLARIN TAKILDIGI ALANLARA DALIS YAPARAK, TEMIZLIK CALISMASI YAPIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_01/1af063a9a6d8d91242936581b18e8095.jpg" />
TURKIYE SUALTI SPORLARI  <a href=ANTALYA IL TEMSILCISI ISA ALEMDAR ILE DALGIC EKIBI, KIS AYLARINDA FIRTINA VE FARKLI NEDENLERLE CEVRELERINDE COP YIGINLARI OLUSAN HAYALET AGLARIN TAKILDIGI ALANLARA DALIS YAPARAK, TEMIZLIK CALISMASI YAPIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_01/5b5a94903a7047efa41554b56322b647.jpg" />

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.