Nereden, nereye…

YEREL 10.05.2021 - 18:09, Güncelleme: 10.05.2021 - 18:09
 

Nereden, nereye…

Türkiye Jimnastik Federasyonu’nun ‘Parkur’ branşında Türkiye’de ilk kez oluşturduğu milli takıma Antalya’dan Haldun Harun Kepez de girmeyi başardı. Özel bir okulda eğitimini sürdüren Kepez, genç erkeklerde milli takıma giren ilk Antalyalı sporcu oldu

haberimizvar.net- Türkiye Kayak Federasyonu ve Hava Sporları Federasyonu’nun lisanslı sporcusu olan genç sporcu, ‘Parkur’ sporuna da aktif olarak gönül verdiğini ve bu sporu okulda tek başına da olsa aralıksız yaptığını söyledi. Bu sporun Türkiye’de sevilmesinde ve yaygınlaşmasında etkili olan uluslararası bir içecek firmasının her yıl düzenlediği Touch Turkey Tour’un 19-21 Temmuz 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye finallerine de katılan Haldun Harun Kepez Türkiye ikincisi olmuştu.   Parkur sporunun temeli, dünyada ilk defa Fransız Donanması’nda beden eğitimi uzmanı olan George Hebert tarafından atıldı. Tırmanma, koşma, yüzme olarak farklı teknikleri bir araya getiren bu spor dalı, Fransız askeri eğitiminde 1900’lü yılların başında uygulanmaya başlandı. Günümüzde ise şehir içerisinde engellerin ortasından, altından veya çevresinden hızlıca ve kesintisiz hareketlerle geçilerek gerçekleştirilen bir spor dalı halini aldı. 2019 yılında ile parkur branşı Gençlik Olimpiyatları’na dahil edildi. Dünyada birçok ülkede federasyonu bulunan bu branş, Türkiye’de Cimnastik Federasyonu bünyesinde faaliyetler sürdürüyor.
Türkiye Jimnastik Federasyonu’nun ‘Parkur’ branşında Türkiye’de ilk kez oluşturduğu milli takıma Antalya’dan Haldun Harun Kepez de girmeyi başardı. Özel bir okulda eğitimini sürdüren Kepez, genç erkeklerde milli takıma giren ilk Antalyalı sporcu oldu

haberimizvar.net-  Türkiye Kayak Federasyonu ve Hava Sporları Federasyonu’nun lisanslı sporcusu olan genç sporcu, ‘Parkur’ sporuna da aktif olarak gönül verdiğini ve bu sporu okulda tek başına da olsa aralıksız yaptığını söyledi. Bu sporun Türkiye’de sevilmesinde ve yaygınlaşmasında etkili olan uluslararası bir içecek firmasının her yıl düzenlediği Touch Turkey Tour’un 19-21 Temmuz 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye finallerine de katılan Haldun Harun Kepez Türkiye ikincisi olmuştu.

 

Parkur sporunun temeli, dünyada ilk defa Fransız Donanması’nda beden eğitimi uzmanı olan George Hebert tarafından atıldı. Tırmanma, koşma, yüzme olarak farklı teknikleri bir araya getiren bu spor dalı, Fransız askeri eğitiminde 1900’lü yılların başında uygulanmaya başlandı. Günümüzde ise şehir içerisinde engellerin ortasından, altından veya çevresinden hızlıca ve kesintisiz hareketlerle geçilerek gerçekleştirilen bir spor dalı halini aldı. 2019 yılında ile parkur branşı Gençlik Olimpiyatları’na dahil edildi.

Dünyada birçok ülkede federasyonu bulunan bu branş, Türkiye’de Cimnastik Federasyonu bünyesinde faaliyetler sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.