Ülkücü mafyadan uyuşturucu karteline selam

GÜNDEM 10.05.2021 - 22:08, Güncelleme: 10.05.2021 - 23:05
 

Ülkücü mafyadan uyuşturucu karteline selam

Siyaset-mafya ilişkileri Sedat Peker’in iddialarıyla yeniden gündeme gelirken, bir grup ülkücü mafya unsurunun Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa’ya bozkurt selamıyla mesaj göndermesi sosyal medyaya düştü.

haberimizvar.net  Yurtdışına kaçan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarla siyaset-mafya ilişkileri son günlerde yeniden gündeme geldi. Kolombiya limanından Türkiye’ye gönderilirken yakalanan 4 ton 900 kilo kokainin eski emniyetçi Mehmet Ağar’a ait olduğunu iddia eden Peker’in açıklamaları karanlık ilişkileri gün yüzüne çıkartırken, sosyal medyada yayınlanan bir video da bağlantıların nerelere kadar uzandığını gösterdi. KARŞILIKLI MESAJLAŞIYORLAR Twitter’da ‘diranabicim’ isimli hesap tarafından yayınlanan eski bir videoda bir grup ülkücü, Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa’ya İspanyolca mesaj gönderiyor. Sinaloa karteli üyelerinin Ozan Manas’ın şarkılarıyla gönderdikleri videolu mesajı da paylaşan ‘diranabicim’, “Meksikalı suç uzmanı-akademisyen Edgardo Buscaglia: Sinaloa karteli ithalat-ihracat şirketlerini kullanarak Türkiye'deki aracıları sayesinde Batı pazarına eroin taşıyor” şeklinde alıntı yaptı.  BANKALARA AKTARILAN PARA Yılda 300 milyar dolar gibi bir para trafiğine sahip uyuşturucu dünyasına hükmeden çetelerden biri olan Sinaloa kartelin başındaki ‘El Chapo’ lakaplı Joaquin Guzman Loera bulunuyor. ‘El Chapo’ 2016’da Sean Penn’e verdiği röportajla gündeme geldi. Patrick Radden Keefe gibi gazeteciler biyografisi için ortak çalışmayı reddettiler. 2007-2008 yılları arasında Meksika’dan Amerika’daki bir bankanın merkezine 7 milyar dolar civarında para aktardığı iddia edilen kartelin, 2009 krizinde birçok bankanın likidite ihtiyacını karşıladığı da gündeme geldi.   ilgili video:https://twitter.com/i/status/1363498204868866054
Siyaset-mafya ilişkileri Sedat Peker’in iddialarıyla yeniden gündeme gelirken, bir grup ülkücü mafya unsurunun Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa’ya bozkurt selamıyla mesaj göndermesi sosyal medyaya düştü.

haberimizvar.net

 Yurtdışına kaçan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarla siyaset-mafya ilişkileri son günlerde yeniden gündeme geldi. Kolombiya limanından Türkiye’ye gönderilirken yakalanan 4 ton 900 kilo kokainin eski emniyetçi Mehmet Ağar’a ait olduğunu iddia eden Peker’in açıklamaları karanlık ilişkileri gün yüzüne çıkartırken, sosyal medyada yayınlanan bir video da bağlantıların nerelere kadar uzandığını gösterdi.

KARŞILIKLI MESAJLAŞIYORLAR

Twitter’da ‘diranabicim’ isimli hesap tarafından yayınlanan eski bir videoda bir grup ülkücü, Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa’ya İspanyolca mesaj gönderiyor. Sinaloa karteli üyelerinin Ozan Manas’ın şarkılarıyla gönderdikleri videolu mesajı da paylaşan ‘diranabicim’, “Meksikalı suç uzmanı-akademisyen Edgardo Buscaglia: Sinaloa karteli ithalat-ihracat şirketlerini kullanarak Türkiye'deki aracıları sayesinde Batı pazarına eroin taşıyor” şeklinde alıntı yaptı. 

BANKALARA AKTARILAN PARA

Yılda 300 milyar dolar gibi bir para trafiğine sahip uyuşturucu dünyasına hükmeden çetelerden biri olan Sinaloa kartelin başındaki ‘El Chapo’ lakaplı Joaquin Guzman Loera bulunuyor. ‘El Chapo’ 2016’da Sean Penn’e verdiği röportajla gündeme geldi. Patrick Radden Keefe gibi gazeteciler biyografisi için ortak çalışmayı reddettiler. 2007-2008 yılları arasında Meksika’dan Amerika’daki bir bankanın merkezine 7 milyar dolar civarında para aktardığı iddia edilen kartelin, 2009 krizinde birçok bankanın likidite ihtiyacını karşıladığı da gündeme geldi.

 

ilgili video:https://twitter.com/i/status/1363498204868866054

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.