Vatandaşı bu duruma düşürenler utansın

GÜNDEM 11.05.2021 - 11:31, Güncelleme: 11.05.2021 - 11:31
 

Vatandaşı bu duruma düşürenler utansın

BBC Türkçe’nin yabancı turist ve Türk çalışanı aynı karede resmettiği fotoğraf tartışmaları da beraberinde getirdi. Tam kapanmadan turistlerin muaf tutulması ve çalışanların onlara hizmet etmek zorunda olması sosyal medyada eleştiri yağmuruna neden oldu. Siyasiler, ekonomiden dem vurdukları eleştirilerinde iktidarın turistlerden gelecek 3-5 dolara muhtaç olduğu belirtildi.

haberimizvar.net-  BBC Türkçe’nin İstanbul’da tam kapanmaya rağmen turistlerin rahatça gezip dolaşabilmesine ilişkin bir haber yayımladı. Haberin fotoğrafı ise tepkilere neden oldu. “Tam kapanmaya rağmen İstanbul’u ziyaret eden turistler, sokağa çıkma yasaklarından muaf tutuluyor. Bunun yanında konaklama tesislerinde çalışan personel de tam kapanma döneminde çalışmaya devam ediyor. İstanbul'dan bir kare" ifadeleriyle çıkan haberde, kahkahalar atan turistlerin yanında tam kapanmaya rağmen devlet desteği alamadığı için çalışmaya mecbur Türk vatandaşının buruk ve hayattan yorulmuş duruşu sosyal medyayı ayağa kaldırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "128 milyar doları eritip; 3-5 dolara bel bağlayanlar utansın" sözleriyle sert tepki gösterirken Memleket Hareketi'ni kuran Muharrem İnce, "Bu düzeni değiştireceğiz!" ifadelerini kullandı. "ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIMIZIN BİR KARELİK ÖZETİ..." CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları kaydetti: "AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç'ın çektiği ve bugün servis edilen bu fotoğraf karesi; Türkiye'de pandemiyle mücadelenin özetidir: "Sınıf bağışıklığı" ve "turist ayrıcalığı." Bizim basın toplantılarında dakikalarca anlatmaya çalıştığımızın bir karelik özeti..." CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, "Pasaportumuzun dünyada düştüğü hali anlatmak için espri yapan iki genci kelepçeleyip gözaltına aldıranlar, acaba şu halden biraz olsun rahatsız oluyor mu? Ekonomiyi batırdılar, son çare 'her şey turistler için' oldu. Kendi ülkemizde ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz!" diye yazdı.
BBC Türkçe’nin yabancı turist ve Türk çalışanı aynı karede resmettiği fotoğraf tartışmaları da beraberinde getirdi. Tam kapanmadan turistlerin muaf tutulması ve çalışanların onlara hizmet etmek zorunda olması sosyal medyada eleştiri yağmuruna neden oldu. Siyasiler, ekonomiden dem vurdukları eleştirilerinde iktidarın turistlerden gelecek 3-5 dolara muhtaç olduğu belirtildi.

haberimizvar.net- 

BBC Türkçe’nin İstanbul’da tam kapanmaya rağmen turistlerin rahatça gezip dolaşabilmesine ilişkin bir haber yayımladı. Haberin fotoğrafı ise tepkilere neden oldu.

“Tam kapanmaya rağmen İstanbul’u ziyaret eden turistler, sokağa çıkma yasaklarından muaf tutuluyor. Bunun yanında konaklama tesislerinde çalışan personel de tam kapanma döneminde çalışmaya devam ediyor. İstanbul'dan bir kare" ifadeleriyle çıkan haberde, kahkahalar atan turistlerin yanında tam kapanmaya rağmen devlet desteği alamadığı için çalışmaya mecbur Türk vatandaşının buruk ve hayattan yorulmuş duruşu sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "128 milyar doları eritip; 3-5 dolara bel bağlayanlar utansın" sözleriyle sert tepki gösterirken Memleket Hareketi'ni kuran Muharrem İnce, "Bu düzeni değiştireceğiz!" ifadelerini kullandı.

"ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIMIZIN BİR KARELİK ÖZETİ..."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları kaydetti: "AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç'ın çektiği ve bugün servis edilen bu fotoğraf karesi; Türkiye'de pandemiyle mücadelenin özetidir: "Sınıf bağışıklığı" ve " turist ayrıcalığı." Bizim basın toplantılarında dakikalarca anlatmaya çalıştığımızın bir karelik özeti..."

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, "Pasaportumuzun dünyada düştüğü hali anlatmak için espri yapan iki genci kelepçeleyip gözaltına aldıranlar, acaba şu halden biraz olsun rahatsız oluyor mu? Ekonomiyi batırdılar, son çare 'her şey turistler için' oldu. Kendi ülkemizde ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz!" diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.