Turizm işçileri ateş püskürüyor

TURİZM 16.05.2021 - 11:26, Güncelleme: 16.05.2021 - 11:26
 

Turizm işçileri ateş püskürüyor

Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan ve turizm çalışanlarını ‘ben aşılıyım’ şeklinde gösteren video sonrası turizm emekçileri Bakan Mehmet Nuri Ersoy’u istifaya davet etti

haberimizvar.net-Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan skandal videonun etkileri sürüyor. Yazılı açıklama yapan Turizm İşçileri Dayanışması ve Kent Emekçileri Dayanışması, bakan Mehmet Nuri Ersoy’u istifaya davet etti. Yazılı açıklamada şöyle denildi: “Yaklaşık 1,5 yıldır yönetemediğiniz pandemi sürecinin mağdurları olan biz emekçiler, turizm işçileri olarak diyoruz ki; Geçen yılın sezonunu rezil ettiniz, ülkeye türlü çeşit şaklabanlıklarla, gerçek olmayan açıklamalarla her türlü yalan dolanla da olsa turist çekemediniz. Bu yıl ise yaptıklarınızın işe yaramadığını gördükçe işi iyice onurumuzla oynamaya vardırdınız. Buna izin vermeyeceğiz. Pandemi sürecinin ilk gününden beri olanca tehlikeye rağmen ülkeyi tam kapanmaya götüremediniz. Şimdi de tam kapanma diye sadece zenginlerin tatil yaptığı ama tüm ülke emekçilerinin çalışmak zorunda olduğu bir kapanamama sürecini sırf turist gelebilsin diye uygulamaya çalışıyorsunuz. Yeter artık! Biz turizm işçi ve emekçileri olarak tüm yaşananlara ek kaygılarla açlığın pençesinde bırakıldığımızda, emeklerimizin üstünden aldığınız vergilerle en doğal hakkımız olan devlet desteğini beklerken sizler bizleri insan yerine bile koymadan dalga geçer gibi desteği hiç ihtiyacı olmayan zenginlere verdiniz. Vermeye devam ediyorsunuz.  Kod 19 adı verdiğiniz uygulamayla turizm işçi ve emekçisini askıda bırakmayı kendinde hak gören tüm ilgililere diyoruz ki, bu Saltanatı devam ettirmenize mani olacağız. Bizi ve evlatlarımızı açlığa mahkûm etmenize izin vermeyeceğiz. Şimdi de onurumuzu ayaklar altına almaya çalışıyor, tanıtım videolarınızda, açıklamalarınızda, pişkin pişkin “enjoy! I’am vaccinated (Eğlenin aşı oldum)” yazılı maskelerle dolaşacağımızı ilan ediyorsunuz. Biz kulaklarına küpe taktığınız köleler değiliz. Onurumuza, insanlığımıza sahip çıkıyoruz. Sizi ise pervasızlıklarınızda boğulmanız için istifaya davet ediyoruz. Herkes biliyor! Ülkedeki tüm yoksulluğun, desteksizliğin, vurdumduymazlığın nedenini. Yıllardır yandaşlarınıza akıtılan milyonlarca dolar yüzünden ülke kasasının nasıl parasız bırakıldığını… Artık Yeter! Yarattığınız tüm tahribatın hesabını vereceksiniz!”
Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan ve turizm çalışanlarını ‘ben aşılıyım’ şeklinde gösteren video sonrası turizm emekçileri Bakan Mehmet Nuri Ersoy’u istifaya davet etti

haberimizvar.net- Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan skandal videonun etkileri sürüyor. Yazılı açıklama yapan Turizm İşçileri Dayanışması ve Kent Emekçileri Dayanışması, bakan Mehmet Nuri Ersoy’u istifaya davet etti. Yazılı açıklamada şöyle denildi: “Yaklaşık 1,5 yıldır yönetemediğiniz pandemi sürecinin mağdurları olan biz emekçiler, turizm işçileri olarak diyoruz ki; Geçen yılın sezonunu rezil ettiniz, ülkeye türlü çeşit şaklabanlıklarla, gerçek olmayan açıklamalarla her türlü yalan dolanla da olsa turist çekemediniz. Bu yıl ise yaptıklarınızın işe yaramadığını gördükçe işi iyice onurumuzla oynamaya vardırdınız. Buna izin vermeyeceğiz.

Pandemi sürecinin ilk gününden beri olanca tehlikeye rağmen ülkeyi tam kapanmaya götüremediniz. Şimdi de tam kapanma diye sadece zenginlerin tatil yaptığı ama tüm ülke emekçilerinin çalışmak zorunda olduğu bir kapanamama sürecini sırf turist gelebilsin diye uygulamaya çalışıyorsunuz. Yeter artık!

Biz turizm işçi ve emekçileri olarak tüm yaşananlara ek kaygılarla açlığın pençesinde bırakıldığımızda, emeklerimizin üstünden aldığınız vergilerle en doğal hakkımız olan devlet desteğini beklerken sizler bizleri insan yerine bile koymadan dalga geçer gibi desteği hiç ihtiyacı olmayan zenginlere verdiniz. Vermeye devam ediyorsunuz. 

Kod 19 adı verdiğiniz uygulamayla turizm işçi ve emekçisini askıda bırakmayı kendinde hak gören tüm ilgililere diyoruz ki, bu Saltanatı devam ettirmenize mani olacağız. Bizi ve evlatlarımızı açlığa mahkûm etmenize izin vermeyeceğiz.

Şimdi de onurumuzu ayaklar altına almaya çalışıyor, tanıtım videolarınızda, açıklamalarınızda, pişkin pişkin “enjoy! I’am vaccinated (Eğlenin aşı oldum)” yazılı maskelerle dolaşacağımızı ilan ediyorsunuz. Biz kulaklarına küpe taktığınız köleler değiliz. Onurumuza, insanlığımıza sahip çıkıyoruz. Sizi ise pervasızlıklarınızda boğulmanız için istifaya davet ediyoruz.

Herkes biliyor! Ülkedeki tüm yoksulluğun, desteksizliğin, vurdumduymazlığın nedenini. Yıllardır yandaşlarınıza akıtılan milyonlarca dolar yüzünden ülke kasasının nasıl parasız bırakıldığını… Artık Yeter! Yarattığınız tüm tahribatın hesabını vereceksiniz!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.