Nitelikli doğal koruma alanı Lara ormanında yangın

YEREL 22.05.2021 - 12:44, Güncelleme: 22.05.2021 - 14:33
 

Nitelikli doğal koruma alanı Lara ormanında yangın

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında, Lara Plajı karşısındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman ve itfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

haberimizvar.net- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca geçen yıl ‘doğal sit- nitelikli doğal koruma alanı’ ilan edilen Lara kumul ve ormanlarında, saat 12.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Çam ağaçlarının yandığı alana, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazözlerle sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları, sürüyor.   rman Bölge Müdürlüğü personeli, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazözler ve helikopter sevk edildi. Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla söndürüldü. Kova ile kum taşıyaraksöndürme çalışmalarına katılan Rus vatandaşı Kira Sezgin, evinden yangını gördükten sonra ihbarda bulunup müdahale etmeye geldiğini belirten Sezgin, "Alanın kum olması nedeniyle arasözler haricinde kimse giremedi" dedi. Yaklaşık 2 hektarlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. 
Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında, Lara Plajı karşısındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman ve itfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

haberimizvar.net- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca geçen yıl ‘doğal sit- nitelikli doğal koruma alanı’ ilan edilen Lara kumul ve ormanlarında, saat 12.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Çam ağaçlarının yandığı alana, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazözlerle sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları, sürüyor.   rman Bölge Müdürlüğü personeli, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazözler ve helikopter sevk edildi. Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla söndürüldü.

Kova ile kum taşıyaraksöndürme çalışmalarına katılan Rus vatandaşı Kira Sezgin, evinden yangını gördükten sonra ihbarda bulunup müdahale etmeye geldiğini belirten Sezgin, "Alanın kum olması nedeniyle arasözler haricinde kimse giremedi" dedi.

Yaklaşık 2 hektarlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. 

ANTALYA'NIN MURATPASA ILCESI SINIRLARINDAKI LARA PLAJI KARSISINDAKI ORMANLIK ALANDA SAAT 12.00 SIRALARINDA  <a href=ORMAN YANGINI BASLADI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_22/f020d0ee5679631a5a595dc1a3fbcf96.jpg" />
ANTALYA'NIN MURATPASA ILCESI SINIRLARINDAKI LARA PLAJI KARSISINDAKI ORMANLIK ALANDA SAAT 12.00 SIRALARINDA  <a href=ORMAN YANGINI BASLADI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_05/2021_05_22/5eb393cb186e8a7aed7d6856e33c52e6.jpg" />

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.