Antalya'dan 6 firma listede

EKONOMİ 27.05.2021 - 22:51, Güncelleme: 27.05.2021 - 23:25
 

Antalya'dan 6 firma listede

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO), Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşunu açıkladı. Antalya OSB'de üretim yapan 6 firma, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldı.

haberimizvar.net İSO tarafından geleneksel olarak her yıl yayımlanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Yılı Raporu açıklandı. ADOPEN Plas. ve İnş.San. AŞ, AGT Ağaç San.ve Tic. AŞ, ANKUTSAN Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret A.Ş. ile Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. AŞ, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde yer alan Antalya merkezli, Antalya OSB firmaları oldu. Merkezi Antalya dışında olup Antalya OSB'deki tesislerinde üretim faaliyetlerini sürdüren Namet Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve İstanbul Gübre Sanayii A.Ş. ile birlikte Antalya OSB'nin Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesindeki toplam firma sayısı 6 oldu. ALİ BAHAR'DAN KUTLAMA İSO 500 listesinde yer alan bölge firmalarını kutlayan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Pandemi gibi olağanüstü koşulların yaşandığı bir ortamda elde edilmiş bu başarı Antalyamız için büyük gurur ve moral kaynağıdır. Bizlere bu gururu yaşatan sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı kutluyor, başarılarının katlanarak artmasını diliyorum" dedi. ANTALYA İÇİN ÖZEL DESTEK Turizm şehirlerinin pandemiden en fazla etkilenen yerler olduğunu, turizm bölgeleri için özel önlemler alınması, özel desteklerin açıklanması gerektiğini ifade eden Başkan Bahar, şöyle dedi:“Devletimiz güçlü elini pandemi dönemi boyunca esnafın ve sektörlerin üzerinde tutmak için büyük gayret gösterdi. Kayıpların telafisi için birçok destek paketi açıklandı, kamu bankaları büyük özveri ile çalıştı, ancak açılan yaralar o kadar derin ki yapılan müdahaleler kanamanın durmasını sağlayamadı. Esnafımız, çiftçimiz, üreticimiz, sanayicilerimiz ve elbette turizmcilerimiz taşıyamayacakları kadar çok sorunu sırtlanmış durumdalar. Bir defaya mahsuben verilen hibeler, sırtımızdaki kaya dolu heybeden küçük bir taş parçasının çıkması kadar rahatlamamıza neden olacaktır. 2021 turizm sezonunu nerdeyse dünyanın en yüksek vaka sayıları ile karşılayan Antalya'da, seyahat kısıtlamaları ve uçuş iptalleri nedeniyle hedeflenen doğrultuda bir sezon geçirilemeyeceği kanısı hakimdir. Bu nedenle Antalya başta olmak üzere turizm bölgelerimizin tamamının tüm Türkiye'den ari bir bakış açısı ile değerlendirilip özel olarak ele alınıp desteklenmesi çağrımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz."
İSTANBUL Sanayi Odası (İSO), Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşunu açıkladı. Antalya OSB'de üretim yapan 6 firma, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldı.

haberimizvar.net

İSO tarafından geleneksel olarak her yıl yayımlanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Yılı Raporu açıklandı. ADOPEN Plas. ve İnş.San. AŞ, AGT Ağaç San.ve Tic. AŞ, ANKUTSAN Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret A.Ş. ile Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. AŞ, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde yer alan Antalya merkezli, Antalya OSB firmaları oldu. Merkezi Antalya dışında olup Antalya OSB'deki tesislerinde üretim faaliyetlerini sürdüren Namet Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve İstanbul Gübre Sanayii A.Ş. ile birlikte Antalya OSB'nin Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesindeki toplam firma sayısı 6 oldu.

ALİ BAHAR'DAN KUTLAMA

İSO 500 listesinde yer alan bölge firmalarını kutlayan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Pandemi gibi olağanüstü koşulların yaşandığı bir ortamda elde edilmiş bu başarı Antalyamız için büyük gurur ve moral kaynağıdır. Bizlere bu gururu yaşatan sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı kutluyor, başarılarının katlanarak artmasını diliyorum" dedi.

ANTALYA İÇİN ÖZEL DESTEK

Turizm şehirlerinin pandemiden en fazla etkilenen yerler olduğunu, turizm bölgeleri için özel önlemler alınması, özel desteklerin açıklanması gerektiğini ifade eden Başkan Bahar, şöyle dedi:“Devletimiz güçlü elini pandemi dönemi boyunca esnafın ve sektörlerin üzerinde tutmak için büyük gayret gösterdi. Kayıpların telafisi için birçok destek paketi açıklandı, kamu bankaları büyük özveri ile çalıştı, ancak açılan yaralar o kadar derin ki yapılan müdahaleler kanamanın durmasını sağlayamadı. Esnafımız, çiftçimiz, üreticimiz, sanayicilerimiz ve elbette turizmcilerimiz taşıyamayacakları kadar çok sorunu sırtlanmış durumdalar. Bir defaya mahsuben verilen hibeler, sırtımızdaki kaya dolu heybeden küçük bir taş parçasının çıkması kadar rahatlamamıza neden olacaktır. 2021 turizm sezonunu nerdeyse dünyanın en yüksek vaka sayıları ile karşılayan Antalya'da, seyahat kısıtlamaları ve uçuş iptalleri nedeniyle hedeflenen doğrultuda bir sezon geçirilemeyeceği kanısı hakimdir. Bu nedenle Antalya başta olmak üzere turizm bölgelerimizin tamamının tüm Türkiye'den ari bir bakış açısı ile değerlendirilip özel olarak ele alınıp desteklenmesi çağrımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.