Demre Belediyesi'nde haziran meclisi

YEREL 03.06.2021 - 10:56, Güncelleme: 03.06.2021 - 10:56
 

Demre Belediyesi'nde haziran meclisi

Demre Belediyesi'nin haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

haberimizvar.net- Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın başkanlığında yapılan toplantıya, meclisin 15 üyesinden 14'ü katıldı. Belediye Başkanı Okan Kocakaya, toplantı öncesi grup sözcülerine söz verdi. CHP grubu adına konuşan Ünal Çetinkaya, "Her ülkenin bir kurtuluş savaşı, bir de kurtarıcı lideri vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi, Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde hakaret edilmesini, Cumhurbaşkanımızın buna hiçbir tepki vermemesini CHP grubu adına şiddetle kınıyorum. Bunu asla kabul etmiyoruz. Tüm mal varlığını kendi ulusuna bağışlayan dünyadaki tek lidere, ölümünden 93. yıl sonra hakaret edilmesini burada protesto ediyorum" dedi. AK Parti grubu adına konuşan Orhan Avcı da Ayasofya'da bir emekli imamın Atatürk'e yaptığı hakareti asla kabul etmediklerini, bunu protesto ettiklerini belirtti. Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Türk ulusunun önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmek kimsenin haddine değildir. Kimsenin hakkı da yoktur. Bunu burada Demre Belediyesi adına şiddetle protesto ediyorum. Tüm arkadaşlarımın da aynı duyguyu taşıdığına inanıyorum. Demre Belediyesi olarak Davazlar Mahallesi'nde kurum aşamasında olan GES projemiz 45 gün sonra hizmete girecek. Demre'nin en güzel plajı olan Taşdibi Plajı'nda belediye olarak yaşama geçirmekte olduğumuz Taş Cafe, 15 gün sonra hizmete girecek" dedi. Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin en önemli maddelerinden biri olan 1/1000 ölçekli Myra Antik Kenti Koruma Planı çerçevesinde, Myra Antik Kenti'nin arkasından geçmesi planlanan duble yoldaki iki tünel ve bir köprünün yapımı aşamasında antik kente vereceği zarar tartışıldı. Karayollarına ÇED raporu sorulmasına, Antalya Koruma Kurulu'na vereceği zararın sorulmasına oybirliğiyle karar verildi. Demre Belediyesi'nde görev yapan birim müdürlerinin görev ve yetkilerinin güncellenmesi, komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu'nun Büyük Kum Mahallesi'nde yapılan 1/1000 ölçekli plan değişikliğine yapılan bir itirazın oybirliğiyle reddine karar verildi. Belediyede sözleşmeli olarak bir mimar çalıştırılmasına, maaşının net 3 bin lira olması oyçokluğu ile kabul edildi. Beymelek sahil şeridindeki 1/1000 ölçekli plan değişikliği İmar Komisyonu'na, belediye işletmelerindeki ücret tarifelerinin güncellenmesini Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Demre Belediyesi meclis toplantısı, dilek ve temennilerle sona erdi.
Demre Belediyesi'nin haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

haberimizvar.net-  Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın başkanlığında yapılan toplantıya, meclisin 15 üyesinden 14'ü katıldı. Belediye Başkanı Okan Kocakaya, toplantı öncesi grup sözcülerine söz verdi. CHP grubu adına konuşan Ünal Çetinkaya, "Her ülkenin bir kurtuluş savaşı, bir de kurtarıcı lideri vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi, Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde hakaret edilmesini, Cumhurbaşkanımızın buna hiçbir tepki vermemesini CHP grubu adına şiddetle kınıyorum. Bunu asla kabul etmiyoruz. Tüm mal varlığını kendi ulusuna bağışlayan dünyadaki tek lidere, ölümünden 93. yıl sonra hakaret edilmesini burada protesto ediyorum" dedi.

AK Parti grubu adına konuşan Orhan Avcı da Ayasofya'da bir emekli imamın Atatürk'e yaptığı hakareti asla kabul etmediklerini, bunu protesto ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Türk ulusunun önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmek kimsenin haddine değildir. Kimsenin hakkı da yoktur. Bunu burada Demre Belediyesi adına şiddetle protesto ediyorum. Tüm arkadaşlarımın da aynı duyguyu taşıdığına inanıyorum. Demre Belediyesi olarak Davazlar Mahallesi'nde kurum aşamasında olan GES projemiz 45 gün sonra hizmete girecek. Demre'nin en güzel plajı olan Taşdibi Plajı'nda belediye olarak yaşama geçirmekte olduğumuz Taş Cafe, 15 gün sonra hizmete girecek" dedi.

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin en önemli maddelerinden biri olan 1/1000 ölçekli Myra Antik Kenti Koruma Planı çerçevesinde, Myra Antik Kenti'nin arkasından geçmesi planlanan duble yoldaki iki tünel ve bir köprünün yapımı aşamasında antik kente vereceği zarar tartışıldı. Karayollarına ÇED raporu sorulmasına, Antalya Koruma Kurulu'na vereceği zararın sorulmasına oybirliğiyle karar verildi. Demre Belediyesi'nde görev yapan birim müdürlerinin görev ve yetkilerinin güncellenmesi, komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu'nun Büyük Kum Mahallesi'nde yapılan 1/1000 ölçekli plan değişikliğine yapılan bir itirazın oybirliğiyle reddine karar verildi. Belediyede sözleşmeli olarak bir mimar çalıştırılmasına, maaşının net 3 bin lira olması oyçokluğu ile kabul edildi. Beymelek sahil şeridindeki 1/1000 ölçekli plan değişikliği İmar Komisyonu'na, belediye işletmelerindeki ücret tarifelerinin güncellenmesini Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Demre Belediyesi meclis toplantısı, dilek ve temennilerle sona erdi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.