Gazeteci Engin Korkmaz’ın davası 15 Aralık’a ertelendi

GÜNDEM 11.06.2021 - 17:46, Güncelleme: 11.06.2021 - 17:46
 

Gazeteci Engin Korkmaz’ın davası 15 Aralık’a ertelendi

Gazeteci Engin Korkmaz'a karşı açılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası, 15 Aralık 2021 tarihine ertelendi.

haberimizvar.net- Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi Antalyalı gazeteci Engin Korkmaz'a karşı, sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği suçlamasıyla açılan kamu davasının 5. celsesi bugün görüldü. Dava 15 Aralık’ta görülmek üzere ertelendi.  Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi üyelerinden ve Antalya Körfez Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Engin Korkmaz'ın sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla açılan kamu davasının 5. celsesi Antalya 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.  30 dakika gecikmeyle başlayan duruşmaya Hakim Yusuf Kenan Taşkın başkanlık etti. Cumhuriyet Savcısı Hüsamettin Aygör ve Engin Korkmaz’ın avukatı Tuncay Koç da duruşmada hazır bulundu.  Engin Korkmaz, duruşmada önceki duruşmalarda verdiği savunmaları tekrar ederek, eleştiri çerçevesinde ifade ettiği o günkü düşüncelerinin hakaret kastı taşımadan dile getirilmiş ifadelerden ibaret olduğunu söyledi ve hükmün açıklanmasını talep etti.  Avukat Tuncay Koç da önceki celselerdeki açıklamalarını tekrar ederek ifade özgürlüğü çerçevesinde eleştiri yapmanın gazetecinin görevi olduğunu söyledi ve iddia konusu ifadelerin hakaret olmadığını söyledi.  MÜŞTEKİNİN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ Cumhuriyet Savcısı Aygör de önceki beyanlarını tekrar ederek şikayetin devam ettiğini bildirdi ve davaya katılma talebini belirtti.  Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, müştekinin katılma talebinin kabuLüne karar verdi ve dosyanın karar verilmek üzere incelemeye alınmasına bu nedenle duruşmanın 15 Aralık 2021 tarihinde, saat 09.30’da tekrar görülmek üzere, ertelenmesine karar verdi.  15 Temmuz darbe girişimi sonrasında "15 Temmuz tiyatrodur" paylaşımı yapan Engin Korkmaz'ın ihbar edilmesi sonucunda, 14 Mayıs 2019’da açılan davanın ilk duruşması 20 Kasım 2019’da yapılmıştı. İhbar sonucu açılan soruşturmada, Engin Korkmaz'ı FETÖ Terör Örgütü mensubu olmakla suçlayan kişi; Korkmaz'a ilişkin yapılan emniyet soruşturmasının sonucunda "iftira atmak" gerekçesiyle ceza almıştı. Ardından Engin Korkmaz hakkında bu kez sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yeni bir soruşturma başlatılmıştı.
Gazeteci Engin Korkmaz'a karşı açılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası, 15 Aralık 2021 tarihine ertelendi.

haberimizvar.net-  Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi Antalyalı gazeteci Engin Korkmaz'a karşı, sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği suçlamasıyla açılan kamu davasının 5. celsesi bugün görüldü. Dava 15 Aralık’ta görülmek üzere ertelendi. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi üyelerinden ve Antalya Körfez Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Engin Korkmaz'ın sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla açılan kamu davasının 5. celsesi Antalya 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. 

30 dakika gecikmeyle başlayan duruşmaya Hakim Yusuf Kenan Taşkın başkanlık etti. Cumhuriyet Savcısı Hüsamettin Aygör ve Engin Korkmaz’ın avukatı Tuncay Koç da duruşmada hazır bulundu. 

Engin Korkmaz, duruşmada önceki duruşmalarda verdiği savunmaları tekrar ederek, eleştiri çerçevesinde ifade ettiği o günkü düşüncelerinin hakaret kastı taşımadan dile getirilmiş ifadelerden ibaret olduğunu söyledi ve hükmün açıklanmasını talep etti. 

Avukat Tuncay Koç da önceki celselerdeki açıklamalarını tekrar ederek ifade özgürlüğü çerçevesinde eleştiri yapmanın gazetecinin görevi olduğunu söyledi ve iddia konusu ifadelerin hakaret olmadığını söyledi. 

MÜŞTEKİNİN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Savcısı Aygör de önceki beyanlarını tekrar ederek şikayetin devam ettiğini bildirdi ve davaya katılma talebini belirtti. 

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, müştekinin katılma talebinin kabuLüne karar verdi ve dosyanın karar verilmek üzere incelemeye alınmasına bu nedenle duruşmanın 15 Aralık 2021 tarihinde, saat 09.30’da tekrar görülmek üzere, ertelenmesine karar verdi. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında "15 Temmuz tiyatrodur" paylaşımı yapan Engin Korkmaz'ın ihbar edilmesi sonucunda, 14 Mayıs 2019’da açılan davanın ilk duruşması 20 Kasım 2019’da yapılmıştı.

İhbar sonucu açılan soruşturmada, Engin Korkmaz'ı FETÖ Terör Örgütü mensubu olmakla suçlayan kişi; Korkmaz'a ilişkin yapılan emniyet soruşturmasının sonucunda "iftira atmak" gerekçesiyle ceza almıştı. Ardından Engin Korkmaz hakkında bu kez sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yeni bir soruşturma başlatılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.