Rusya yasağı 1 Temmuz’da kaldırabilir

TURİZM 18.06.2021 - 12:43, Güncelleme: 18.06.2021 - 12:50
 

Rusya yasağı 1 Temmuz’da kaldırabilir

Pandemi nedeniyle Türkiye’ye uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzatan Rusya’nın bu yasağı 1 Temmuz’dan itibaren kaldırmayı planladığı belirtildi.

haberimizvar.net- Rusya’nın Türkiye’ye uçuş yasağını 1 Temmuz’dan itibaren kaldırmayı değerlendirdiği bildirildi. Rusya 5 Nisan-1 Haziran arasında getirdiği Türkiye uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzatmıştı. Forbes’ta yer alan haber Rus yetkililer ve ülkenin en büyük havayollarından birindeki bir kaynağa dayandırıldı. RUS PLAJLARI DOLUP TAŞIYOR Habere göre Rus yetkililer henüz nihai kararı vermedi. Ancak Rusların popüler tatil destinasyonu Türkiye’ye uçulamaması nedeniyle ülkedeki plajlarda yoğunluk oluşması ve bu durumun da vaka sayısını artırmasından endişe ediliyor. Ayrıca Türkiye’deki düşen vaka sayısı ve aşılama hızı da olumlu bulunuyor. Açılma durumunda ilk aşamada haftada yedi uçuş yapılması planlanıyor. TÜRKİYE’YE HEYET GÖNDERİLDİ Rusya, güvenli turizm uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla Türkiye’ye heyet gönderdi. Rusya’dan gelen heyet Türkiye’deki güvenli turizm tedbirlerini yerinde incelerken hazırlanacak rapor sonrasında nihai kararın verileceği belirtildi. 
Pandemi nedeniyle Türkiye’ye uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzatan Rusya’nın bu yasağı 1 Temmuz’dan itibaren kaldırmayı planladığı belirtildi.

haberimizvar.net- Rusya’nın Türkiye’ye uçuş yasağını 1 Temmuz’dan itibaren kaldırmayı değerlendirdiği bildirildi. Rusya 5 Nisan-1 Haziran arasında getirdiği Türkiye uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzatmıştı. Forbes’ta yer alan haber Rus yetkililer ve ülkenin en büyük havayollarından birindeki bir kaynağa dayandırıldı.

RUS PLAJLARI DOLUP TAŞIYOR

Habere göre Rus yetkililer henüz nihai kararı vermedi. Ancak Rusların popüler tatil destinasyonu Türkiye’ye uçulamaması nedeniyle ülkedeki plajlarda yoğunluk oluşması ve bu durumun da vaka sayısını artırmasından endişe ediliyor. Ayrıca Türkiye’deki düşen vaka sayısı ve aşılama hızı da olumlu bulunuyor. Açılma durumunda ilk aşamada haftada yedi uçuş yapılması planlanıyor.

TÜRKİYE’YE HEYET GÖNDERİLDİ

Rusya, güvenli turizm uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla Türkiye’ye heyet gönderdi. Rusya’dan gelen heyet Türkiye’deki güvenli turizm tedbirlerini yerinde incelerken hazırlanacak rapor sonrasında nihai kararın verileceği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.