Yat Limanı için susmayacağız

YEREL 30.06.2021 - 14:27, Güncelleme: 30.06.2021 - 15:19
 

Yat Limanı için susmayacağız

Kaleiçi Yat Limanı’ndan çıkarılmak istenen amatör balıkçılar, duruma itiraz etti

haberimizvar.net-Kaleiçi Yat Limanı’ndan çıkarılmak istenen amatör balıkçılar, duruma itiraz etti. Fener önünde buluşan balıkçılar adına açıklamayı  Antalya Kaleiçi Olta Balıkçılar Derneği Başkanı Orhan Yakar okudu. Yakar, "Derneğimizin faaliyetlerini birilerinin para kazanması için engellemeyin. Yolumuzu açın. Antalya kazansın, siz kazanın" dedi. Kaleiçi’ni ve Yat Limanı’nın doğal güzelliğinden bahseden Yakar, "Biz balıkçıların yat limanında olması güzel bir görseldir. Tur teknelerinin kapasitesini arttırmak için yüzbinlerce Antalyalının Kaleiçi kullanımını azaltacak bir anlaşmaya karşıyız” diye konuştu.  YOK SAYILMAK İSTENMİYORLAR  Başkan Yakar, "Biz balıkçıları limandan çıkartmak yok saymak demektir. Bir kültürü ortadan kaldırmak demektir." diye konuştu. Turistlerin uğrak noktası olan Yat Limanının turistik değerini geliştirmek istediklerine değinen Yakar, "Turistler kültür turizmi için gelmek, balığa yolculuğun hikayesini dinlemek istiyor" dedi.  HİÇ MEMNUN DEĞİLİZ "Geçimini denizden sağlayanlar, günün yorgunluğunu balık tutarak atmak isteyen Antalyalılar olarak, şartnameye uymayan teknelerin görüntülerinden hiç memnun değiliz" diyen  Dernek Başkanı Yakar, Ulaşım A.Ş.'nin yaptığı düzenlemelerden dolayı nostaljik görüntünün kaybolduğunu da söyledi.  Basın açıklamasına Antalya Sportif Olta Balıkçılıģı Başkanı Ali Bilgiç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Cem Oğuz, ABB Çevre Danışmanı Lokman Atasoy ve Recep Durmasür katıldı..  KIZ KARDEŞLERDEN DESTEK  Kadın Dayanışma Gruplarından, Uluslararası kız kardeşler derneği amatör balıkçılar için imza topladı. Dernek Sözcüsü Erika Yasin, "Balıkçılar Kaleiçi kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Onlarsız yat limanı düşünülmemelidir" dedi. Haber: Dilara Taş
Kaleiçi Yat Limanı’ndan çıkarılmak istenen amatör balıkçılar, duruma itiraz etti

haberimizvar.net-Kaleiçi Yat Limanı’ndan çıkarılmak istenen amatör balıkçılar, duruma itiraz etti. Fener önünde buluşan balıkçılar adına açıklamayı  Antalya Kaleiçi Olta Balıkçılar Derneği Başkanı Orhan Yakar okudu. Yakar, "Derneğimizin faaliyetlerini birilerinin para kazanması için engellemeyin. Yolumuzu açın. Antalya kazansın, siz kazanın" dedi. Kaleiçi’ni ve Yat Limanı’nın doğal güzelliğinden bahseden Yakar, "Biz balıkçıların yat limanında olması güzel bir görseldir. Tur teknelerinin kapasitesini arttırmak için yüzbinlerce Antalyalının Kaleiçi kullanımını azaltacak bir anlaşmaya karşıyız” diye konuştu. 

YOK SAYILMAK İSTENMİYORLAR
 
Başkan Yakar, "Biz balıkçıları limandan çıkartmak yok saymak demektir. Bir kültürü ortadan kaldırmak demektir." diye konuştu. Turistlerin uğrak noktası olan Yat Limanının turistik değerini geliştirmek istediklerine değinen Yakar, "Turistler kültür turizmi için gelmek, balığa yolculuğun hikayesini dinlemek istiyor" dedi. 

HİÇ MEMNUN DEĞİLİZ
"Geçimini denizden sağlayanlar, günün yorgunluğunu balık tutarak atmak isteyen Antalyalılar olarak, şartnameye uymayan teknelerin görüntülerinden hiç memnun değiliz" diyen  Dernek Başkanı Yakar, Ulaşım A.Ş.'nin yaptığı düzenlemelerden dolayı nostaljik görüntünün kaybolduğunu da söyledi. 
Basın açıklamasına Antalya Sportif Olta Balıkçılıģı Başkanı Ali Bilgiç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Cem Oğuz, ABB Çevre Danışmanı Lokman Atasoy ve Recep Durmasür katıldı.. 

KIZ KARDEŞLERDEN DESTEK 
Kadın Dayanışma Gruplarından, Uluslararası kız kardeşler derneği amatör balıkçılar için imza topladı. Dernek Sözcüsü Erika Yasin, "Balıkçılar Kaleiçi kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Onlarsız yat limanı düşünülmemelidir" dedi.
Haber: Dilara Taş





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hayri Boyacı
(30.06.2021 16:49 - #72258)
Ne suyu kaldı , ne yeşili, yapılanma İle içine edildi. Antalya nın nostaljisi Kaleiçi yat limanı yani İskele, sırada o var. Rant, rant. Rantta iskele kurban edilmemeli. Balıkçıların haklı mücadelesine destek olalım.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.